ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέσσερις συν δυο μεταγραφές

Τέσσερις συν δυο μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός αλλάζει προφίλ, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη αναλαμβάνει γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού και ο σχεδιασμός προβλέπει την απόκτηση έξι βασικών παικτών, υπό προϋποθέσεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς σημαίνει η αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού, με τον Μιχάλη Κουντούρη να επιβραβεύεται για το έργο του στον ερασιτέχνη και να γίνεται...υπερπρόεδρος , ενώ το μπάτζετ που θα είναι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα, περιλαμβάνει τέσσερις συν δυο μεταγραφές.

Το έργο λοιπόν του Μιχάλη Κουντούρη στον ερασιτέχνη, που τον παρέλαβε με δυσθεώρητα χρέη και τον έκανε λειτουργικό, σαρώνοντας ταυτόχρονα τις κούπες σε όλα τα σπορ, φέροντας ακόμη και ευρωπαϊκά κύπελλα εν μέσω κρίσης, εκτιμήθηκε δεόντως.

Γι' αυτό λοιπόν εκτός από πρόεδρος του ερασιτέχνη θα είναι και υπερπρόεδρος στο ποδόσφαιρο, αφού θα ασχολείται με το αγωνιστικό και το μεταγραφικό, θα είναι αρχηγός αποστολής και όλα θα περνούν από αυτόν, σε συνεργασία βέβαια με τον Γιάννη Βρέντζο, που θα είναι διευθύνων σύμβουλος της εκτελεστικής επιτροπής.

Τέτοιες αρμοδιότητες δεν είχε ποτέ κάποιος άλλος στον Ολυμπιακό, τόσο από τη σύσταση της ΠΑΕ, όσο και πριν από το 1979, όταν ήταν ενιαίος ο σύλλογος και δεν υπήρχε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Ακόμη και ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης που ήταν κάποτε ο ισχυρός άνδρας, είχε τον τίτλο του γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά του αντιπροέδρου στον ερασιτέχνη.

Ποτέ πρόεδρος και γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως είναι τώρα ο Μιχάλης Κουντούρης, στον οποίο πίστεψε εξ αρχής ο Βαγγέλης Μαρινάκης και δικαιώθηκε η επιλογή του, παρότι υπήρχαν αρχικά αντιρρήσεις και προαλειφόταν άλλοι για την προεδρία του ερασιτέχνη.

Ο Κουντούρης έχει οργανώσει άριστα τον ερασιτέχνη, δεν λειτούργησε συγκεντρωτικά, μοίρασε αρμοδιότητες σε όλα τα τμήματα, προώθησε ανθρώπους της εμπιστοσύνης του και όλα θα δουλεύουν άψογα χωρίς αυτόν. Τα τμήματα θα "τρέχουν" όπως τώρα, κι αυτός θα παίρνει τις αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα, τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λίγκα και στην ΕΠΟ θα την εκπροσωπούν οι Θόδωρος Γιαννίκος, Δημήτρης Αγραφιώτης και ενίοτε ο Γιάννης Βρέντζος.

Μάρκο Σίλβα οριστικά

Όσον αφορά τον νέο προπονητή, αυτός θα είναι ο Μάρκο Σίλβα, τελεία και παύλα. Ότι ακούγεται και ότι γράφεται πέραν τούτου δεν ευσταθούν, δεν υπάρχει κανένας Αντρέα Στραματσόνι. "Σέρνεται" βλέπετε το θέμα της αποζημίωσης και το 1,5 εκατομμύριο δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσόν.

Θα αναγκασθεί αργά η γρήγορα η Σπόρτινγκ να τον απολύσει, προκειμένου να του επιτραπεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο Σίλβα εξάλλου ήταν στην Ελλάδα πριν από μια εβδομάδα και συμφώνησε σε όλα με τον νταμπλούχο.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός επομένως είναι εν εξελίξει, εν γνώσει του Σίλβα και σε συνδυασμό με την ύπαρξη μπάτζετ ασυνήθιστου για τα ελληνικά δεδομένα, πρέπει να περιμένουμε μεγάλα πράγματα.

Κλεισμένοι 4 αλλά ψάχνει και καλύτερους

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Μπερμπάτοφ, Νενέ, Ντιόπ, αλλά δεν βιάζονται να κλείσουν τις μεταγραφές, γιατί ψάχνουν κάτι καλύτερο και εκκωφαντικό.

Ο Βούλγαρος διεθνής επιθετικός έχει μια πλούσια καριέρα σε Μπάγερ Λεβερκούζεν (202 συμ., 90 γκολ και 35 ασίστ), Τότεναμ (101 συμ., 46 γκολ και 24 ασίστ), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (149 συμ., 56 γκολ και 27 ασίστ), Φούλαμ (54 συμ., 20 γκολ και 6 ασίστ) και Μονακό (53 συμ., 18 γκολ και 8 ασίστ), με την οποία ολοκλήρωσε μια γεμάτη σεζόν (38 ματς). Πρόσφατα δήλωσε ότι παρά τα 34 του χρόνια νιώθει πως μπορεί να παίξει ακόμη σε υψηλό επίπεδο.

Ο Νενέ είναι ένας παίκτης που απασχόλησε και τα προηγούμενα χρόνια τον Ολυμπιακό. Ολοκλήρωσε την σεζόν με την Γουέστ Χαμ (8 ματς) και είναι ελεύθερος. Έχει αγωνιστεί σε πάρα πολλές ομάδες στην καριέρα του (Παλμέιρας, Σάντος, Μαγιόρκα, Αλαβές, Θέλτα, Μονακό, Εσπανιόλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Αλ Γκαράφα), ωστόσο τα πιο παραγωγικά του χρόνια ήταν αυτά στη Γαλλία.

Με τη φανέλα της Μονακό είχε 20 γκολ και 16 ασίστ σε 70 εμφανίσεις, ενώ με την Παρί Σεν Ζερμέν πρόλαβε να πετύχει 48 γκολ και να μοιράσει 46 ασίστ σε 112 συμμετοχές. Με την Αλ Γκαράφα που αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια, είχε 22 γκολ και 3 ασίστ σε 50 συνολικά παιχνίδια.

Το φλερτ με τον Παπακουλί Ντιοπ χρονολογείται εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να βρει δίαυλο επικοινωνίας με την Λεβάντε και η περίπτωση του δεν είχε καρποφορήσει. Τώρα μένει ελεύθερος και δεν υπάρχει το εμπόδιο του ισπανικού συλλόγου.

Ο 29χρονος κεντρικός μέσος έχει 96 συμμετοχές με 5 γκολ και 2 ασίστ στα χρόνια που αγωνίστηκε στη Λεβάντε, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Για τη θέση του σέντερ φορ παίζουν και οι Ζόνατας, Σαπάτα, ενώ για τη θέση του στόπερ έχουν προχωρήσει στην απόκτηση του Νέτο, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο συμπατριώτης του Σίλβα.

Κασάμι, Ντουρμάζ και Ρομπέρτο αλλάζουν τα δεδομένα

Οι μεταγραφές θα είναι τέσσερις συν δυο, όσον αφορά την ενδεκάδα και μεταφράζονται σε έναν εξτρέμ, ένα σέντερ φορ, ένα "εξάρι" και ένα σέντερ μπακ.

Από εκεί και πέρα μπορούν να γίνουν άλλες δυο αν φύγει ο Κασάμι και ο Ντουρμάζ. Αν μείνουν, ο αριθμός των βασικών νεοεισελθέντων θα παραμείνει στο "τέσσερα". Διαφορετικά θα αυξηθεί στο "πέντε" ή στο "έξι".

Απ' ότι διαπιστώσατε, στο σχεδιασμό δεν υπάρχει τερματοφύλακας, καθώς παρά την έντονη παραφιλολογία των περασμένων εβδομάδων, δεν υπήρξε ακόμη κλαμπ που να προθυμοποιήθηκε να πληρώσει τη ρήτρα για να πάρει τον Ρομπέρτο. Αν στο μέλλον υπάρξει, θα αλλάξουν τα δεδομένα.

ΥΓ1: Απόκτηση Ροναλντίνιο, είναι σύμφωνα με πληροφορίες στη σφαίρα της φαντασίας.

ΥΓ2: Το όνομα του Ισά δεν υπάρχει στην ανακοίνωση κάτι που σημαίνει ότι "προς το παρόν" παραμένει, αλλά μόνο "προς το παρόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ