ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέσσερις μήνες... έτρωγε τα νύχια του ο Μιραλάς!

Τέσσερις μήνες... έτρωγε τα νύχια του ο Μιραλάς!

Ο Μιραλάς από τα τέλη Αυγούστου καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα και τελικά έπρεπε να έρθει το 2018 για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Από το Νοέμβριο άρχισαν οι πρώτες χειμωνιάτικες ενοχλήσεις του Ολυμπιακού στην Έβερτον.

Έπαιξε και έχασε η Έβερτον. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους πολλούς τίτλους που θα μπορούσαν να μπουν στο σίριαλ του Κέβιν Μιραλάς. Γιατί στην πραγματικότητα, όλοι ήθελαν, αλλά μόνο η Έβερτον πούλαγε τρέλα και ζητούσε τον ουρανό με τ’ άστρα από τον Ολυμπιακό για να παραχωρήσει τον παίκτη τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Η πρόταση τότε των "ερυθρολεύκων" ήταν αστρονομική. Γύρω στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ για τον μονοετή δανεισμό του και άλλα τόσα το καλοκαίρι του 2018 για το 100% των δικαιωμάτων του. Τίποτα όμως. Η Έβερτον συνέχιζε τον χαβά της. Από τις αγγλικές ομάδες ζητούσε 8 εκατομμύρια και από τον Ολυμπιακό πάνω από 10! Λες και είχε... προηγούμενα μαζί του.

Ο Μιραλάς ήρθε στην χώρα μας τον Σεπτέμβριο για να παίξει με την Εθνική του ομάδα στο Καραϊσκάκη. Στο τέλος στήθηκε ένα μικρό πάρτι. Αγκαλιές με οπαδούς του Ολυμπιακού, επικαλαμίδες με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και την υπόσχεση σε όλους ότι "όλα θα πάνε καλά τον Γενάρη". Κι αυτό ακριβώς συνέβη...

ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΒΑΡΗ "ΕΝΟΧΛΗΣΗ"

Αρχές Νοεμβρίου και τα πρωταθλήματα διακόπτονται. Ο Μιραλάς έχει ζαλίσει τους ανθρώπους της Έβερτον και τους ζητάει να τον αφήσουν να πάει στον Ολυμπιακό.

Ανένδοτοι εκείνοι... "Σε θέλει η Γουέστ Χαμ και μάλλον εκεί θα πας", η απάντηση των "ζαχαρωτών". Ο Ολυμπιακός εκείνη τη στιγμή κάνει την πρώτη σοβαρή "ενόχληση" προς την ομάδα του Λίβερπουλ, σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν εκείνη την εποχή τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Έβερτον συνέχιζε το... βιολί της. Συνεχώς προσπαθούσε να υψώσει εμπόδια για να μην δώσει τον παίκτη στους "ερυθρόλευκους". Ο Μιραλάς πίεζε. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός...

Οι Πειραιώτες τηρούν μία στάση αναμονής. Η Γουέστ Χαμ κάνει τελικά μία ερώτηση προς την πλευρά της Έβερτον. Αντιθέτως, η Γαλατά καταθέτει επίσημη πρόταση, αλλά ο Κέβιν το ξεκαθάρισε στους Άγγλους: "Εγώ δεν πάω στην Κωνσταντινούπολη".

ΕΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΡΟΤΕ

Ο Βέλγος μεγαλομάνατζερ, Κριστόφ Ενροτέ, με το που μπήκε ο Δεκέμβριος άρχισε να κάνει τακτικά ταξίδια στο Λίβερπουλ για να βρει λύση. "Αφήστε τον να πάει στον Ολυμπιακό", έλεγε και ξαναέλεγε στην Έβερτον. Πάλι τα ίδια όμως οι Άγγλοι. "Αν δεν ικανοποιηθούμε οικονομικά, δεν έχουμε πρόβλημα να τον κρατήσουμε στην ομάδα και να τον αφήνουμε συνεχώς στην εξέδρα".

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα ο Ενροτέ γύρισε και είπε στην Έβερτον ότι "στο τέλος θα γίνει το δικό μας". Και να που έγινε...

ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Από τις αρχές της εβδομάδας είχε "βρωμίσει" στην Αγγλία ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει δυνατά στο κόλπο για την απόκτησή του. Καμία Γουέστ Χαμ δεν είχε εμφανιστεί και αυτό ήταν στα συν των Πειραιωτών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στην Αγγλία και λέγεται ότι ήταν παρών στις συζητήσεις με την Έβερτον για να κλείσει το deal. Την ίδια στιγμή ο Κέβιν Μιραλάς έλεγε από το μεσημέρι σε φιλαράκια του στην Ελλάδα ότι "σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα". Το διαισθανόταν ότι μετά από 4 μήνες θα γινόταν πραγματικότητα η επιθυμία του. Θα επέστρεφε στο λιμάνι της καρδιάς του.

Από το Λίβερπουλ λοιπόν στον Πειραιά και τα συνθήματα "Κέβιν αλάνι για πάντα στο λιμάνι", αλλά και το "είσαι ο καλύτερος για εμάς, Μιραλάς, Μιραλάς" θα τα ακούσει ξανά από την "ερυθρόλευκη" εξέδρα.

Στην Αγγλία λέγεται ότι ο παίκτης έρχεται δανεικός με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Συνολικά θα πάει η μεταγραφή του γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ! Ποσό απίστευτο για Γενάρη μήνα, αλλά και για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη χώρα γενικότερα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ