ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος στο "safe mode"

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα κακώς κείμενα της φετινής σεζόν ωθούν τον Ολυμπιακό να βάλει τέλος στη λογική του "βρέξει - χιονίσει η τσέπη θα γεμίσει", αλλάζοντας τη φιλοσοφία του στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

Η είσοδος στους ομίλους του Champions League τον περασμένο Αύγουστο έφερε στα ταμεία του Ολυμπιακού περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας έναν οικονομικό εφησυχασμό αλλά ταυτόχρονα έφερε και ένα πιο... ανέμελο μεταγραφικό χειρισμό.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο "απλώθηκε", αλλά όπως αποδείχθηκε το έκανε για παίκτες που στην συντριπτική τους πλειονότητα δεν πρόσφεραν το παραμικρό. Τουλάχιστον σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση τους. Γνωστά τα ονόματα.

ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Η αγωνιστική αποτυχία της τρέχουσας περιόδου, που ολοκληρώνεται την Κυριακή (4/5) στους "Ζωσιμάδες", ταρακούνησε τους Πειραιώτες και σίγουρα τους ωθεί σε μια αλλαγή φιλοσοφίας ως προς τη διαμόρφωση του μπάτζετ της επόμενης σεζόν, που δεδομένα θα είναι μειωμένο.

Και όσον αφορά την διάθεση χρημάτων σε συλλόγους για την αγορά παικτών, αλλά πολύ περισσότερο στα ποσά με τα οποία θα αμείβονται ετησίως οι ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν το νέο ρόστερ.

Στο Λιμάνι δεν θέλουν να πληρώσουν υπεραξίες, ούτε να προσφέρουν συμβόλαια με μεγάλα εφάπαξ εγγυημένα ποσά. Αντίθετα, θα ψάξουν συμφωνίες που θα δημιουργούν κίνητρο στους παίκτες: οι τσέπες τους θα φουσκώνουν μεν, αλλά μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας. Μπαίνει ένα τέλος στη λογική του "βρέξει - χιονίσει, η τσέπη θα γεμίσει".

Νορμάλ για την εποχή, το πρωτάθλημα και την αγορά που απευθύνεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, οι ετήσιες αποζημιώσεις και υψηλά πριμ επίτευξης στόχων. Με άλλα λόγια... "μόχθησε για να τα πάρεις". Εξαιρέσεις θα υπάρξουν, για τους παίκτες για τους οποίους θα κρίνουν οι "ερυθρόλευκοι" ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Εκτός λοιπόν από τις δεδομένες αλλαγές που θα φέρει ο Πέδρο Μαρτίνς στην αγωνιστική φιλοσοφία, μια τέτοια περιμένουμε να δούμε τόσο στη λογική των μεταγραφών, όσο και στον τρόπο διάθεσης του μπάτζετ. Τουλάχιστον στη θεωρία, γιατί όλα αποδεικνύονται στην πράξη.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΡΑΛΑΣ

Αυτή ακριβώς η αλλαγή φιλοσοφίας στο μπάτζετ στάθηκε αποτρεπτική για τις όποιες συζητήσεις μπορεί να αφορούσαν το σενάριο συνεργασίας Ολυμπιακού και Μιραλάς μετά τη λήξη του δανεισμού του από την Έβερτον.

Ο Βέλγος είναι παρελθόν για τους Πειραιώτες από την Παρασκευή (4/5), γιατί με τα ποσά που απαιτούνταν σε αυτή τη φάση για ένα νέο deal, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Υπήρξαν δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Μιραλάς όσον αφορά τα αγωνιστικά του πεπραγμένα, ακόμη και για συμπεριφορά που παρέπεμπε σε αδιάφορο παίκτη.

Όσο κι αν η πρώτη "διαπίστωση" μοιάζει εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, η δεύτερη είναι προσβλητική για τον Βέλγο γιατί μάλλον επιχειρήθηκε προκειμένου να "δικαιολογηθεί" η εξέλιξη της αποχώρησής του.

Δεν ήταν ανάγκη, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κρίνει ότι πρόκειται για μια ασύμφορη οικονομικά περίπτωση, το θέμα τελειώνει εκεί.

Η οικονομική υγεία της ΠΑΕ είναι a priori πάνω από κάθε παίκτη, επομένως ήταν αχρείαστη κάθε προσπάθεια να "τσαλακωθεί" ο Μιραλάς. Πάντως το τελευταίο επεισόδιο στο συγκεκριμένο κεφάλαιο ίσως να μην έχει παιχτεί ακόμη και να το δούμε να εκτυλίσσεται τον Αύγουστο, αν ασφαλώς ο Βέλγος που περιμένει την ανακοίνωση της αποστολής για το Μουντιάλ έχει "ξεμείνει" στην Έβερτον...

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΜΕ ΜΠΟΤΙΑ

Μέσα στη φούρια για τον Μιραλάς, ήρθε και το "τέλος" του Αλμπέρτο Μποτία. Μόνο που αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί είδηση, καθώς είχε δρομολογηθεί εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Ο Ισπανός στόπερ ήταν ενήμερος για την πρόθεση του Ολυμπιακού να μην του προσφέρει νέο συμβόλαιο συνεργασίας, με την τρέχουσα συμφωνία των δύο πλευρών να ολοκληρώνεται τυπικά στις 30 Ιουνίου.

Τον Γενάρη είχαν γίνει επαφές Ολυμπιακού - Μποτία προκειμένου να... διερευνηθούν προθέσεις εκατέρωθεν, ωστόσο από τότε στο Λιμάνι είχαν ουσιαστικά αποφασίσει ότι οι δρόμοι τους θα χωρίσουν με τον παίκτη. Κάτι που μοιάζει λογικό από τη στιγμή που ο Ισπανός ζήτησε κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ (!) ετησίως.

Ποσό που ο Ολυμπιακός δεν θα έδινε στον Μποτία ούτε με την... Αυγουστιάτικη λογική του μπάτζετ, πολύ περισσότερο με αυτή που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι.

ΟΥΔΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

Η διάθεση του Ολυμπιακού είναι να προβεί σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ. Μιλώντας σε ποσοστά, ένα 60% τουλάχιστον από το υπάρχον έμψυχο υλικό θα "χαιρετήσει".

Τα βαριά συμβόλαια είναι πρώτα πρώτα στη... σέντρα και όσοι ακριβοπληρωμένοι τελικά παραμείνουν, δεν αποκλείεται να κληθούν για αναπροσαρμογή συμβολαίου προς τα κάτω.

Με ελάχιστες -και αν- εξαιρέσεις, ουδείς από το σημερινό ρόστερ μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την επόμενη σεζόν. Εκτός από αυτούς που είναι ήδη φευγάτοι, εκκρεμεί πάντα η τελική εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς που μπορεί να φέρει κι άλλους υποψήφιους προς αποχώρηση, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σκάσουν προτάσεις για πωλήσεις, ειδικά για κάποιους λίγους παίκτες που μπόρεσαν να δείξουν πράγματα έστω και σε μια κακή σεζόν.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τέλος ο Μιραλάς από τον Ολυμπιακό
Υπό προϋποθέσεις θα απασχολούσε ο Γκασπάρ τον Ολυμπιακό
Κόντης: "Σίγουρα ήταν μία δύσκολη χρονιά"
Ο χάρτης του Europa League 2018-19
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ