ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος ο Ουσίγιος από τον Ολυμπιακό

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Ουσίγιος EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάριο Ουσίγιος δεν συνεχίζει στον Ολυμπιακό. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι ο Αργεντινός τεχνικός διευθυντής έλυσε το συμβόλαιό του και αποτελεί παρελθόν.

Στις 2 Ιουνίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Αρμάντιο Μάριο Ουσίγιος. Ύστερα από μια τριετία στη Μάλαγα ο Αργεντινός, προσελήφθη από τους "ερυθρόλευκους" στο πόστο του αθλητικού διευθυντή.

Έπειτα από τέσσερις μήνες και επτά ημέρες, ο 58χρονος αποτελεί παρελθόν. Το βράδυ της Δευτέρας (9/10) ανακοινώθηκε πως ο Λατινοαμερικανός δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Πειραιά. Μαζί του παρελθόν αποτελούν και οι συνεργάτες του Κλαούντιο Ελόι Καρσί ως επικεφαλής του scouting και οι Φερνάντο Γκονζάλες Νούνιες - Μάριο Χουσίγιος Τζούνιορ.

Η ανακοίνωση: "ΗΠΑΕ Ολυμπιακόςενημερώνει για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον κ.Μάριο Ουσίγιος. Του εύχεται κάθε επιτυχία στο μέλλον". Θυμηθείτε το βιογραφικό του Ουσίγιος, όπως το είχε παρουσιάσει ο Ολυμπιακός:

"Ο κ. Χουσίγιος διατέλεσε Αθλητικός Διευθυντής της Μάλαγα (Malaga CF) για τρία χρόνια ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως επικεφαλής στα τεχνικά τμήματα της Αλ Ιτιχάντ και της Ρεάλ Μούρθια. Έχει θητεύσει ως προπονητής και ποδοσφαιριστής σε ομάδες της πατρίδας του (Μπόκα Τζούνιορς, Σαν Λορέντζο ντε Αλμάγκρο) και στην Ισπανία (Μάλαγα, Τενερίφη).

Ως Αθλητικός Διευθυντής της Μάλαγα, ο κ. Χουσίγιος πέτυχε μεγάλες διακρίσεις σε αθλητικό επίπεδο, αφού η Μάλαγα έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του UEFA Champions League.

Παράλληλα με τις αθλητικές διακρίσεις πέτυχε σπουδαίες επιτυχίες στον τομέα του scouting με την απόκτηση παικτών που στην συνέχεια εξελίχθηκαν σε αστέρια παγκοσμίου επιπέδου (Ίσκο, Μονρεάλ, Χουάνμι, Χέσους Γκάμεζ, Καμπαγιέρο, Τουλαλάν, Απόνιο, Αντούνες) ενώ συνεργάστηκε με σπουδαίους προπονητές όπως ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο Μπερντ Σούστερ και ο Χάβι Γκράθια.

Ιδιαίτερο βάρος έδινε πάντα στην ανάπτυξη των Ακαδημιών και στη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών τους, ενώ το δίκτυο των σχέσεων με μεγάλα κλαμπ και ανθρώπους του ποδοσφαίρου, έφεραν στη Μάλαγα σπουδαίους ποδοσφαιριστές που συνέχισαν με μεγάλη επιτυχία σε κορυφαίο επίπεδο. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μονρεάλ (Άρσεναλ), Καμπαγιέρο (σε Μάντσεστερ Σίτι), Χοακίν (Φιορεντίνα), Χεσούς Γκάμες (Ατλέτικο Μαδρίτης) Τουλαλάν (Μονακό), καθώς και των Σάμου Γκαρσία και Σάμουελ Καστιγέχο (Βιγιαρεάλ) και Χουάνμι (Σάουθάμπτον) που προήλθαν από την Ακαδημία της Μάλαγα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ