ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλη Απρίλη οι εισηγήσεις του Σίλβα

Τέλη Απρίλη οι εισηγήσεις του Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρώτα θα ολοκληρωθούν οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και ακολούθως ο Μάρκο Σίλβα θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το ρόστερ.

Είναι δεδομένο ότι θα ακουστούν και θα γραφτούν πολλά τον επόμενο μήνα. Από το ποιοι θα φύγουν το καλοκαίρι, από το ποιοι έχουν τις πιθανότητές τους να μείνουν στο λιμάνι μέχρι και τα πλάνα για τις θέσεις στις οποίες θα χρειαστεί ενίσχυση ο Ολυμπιακός.

Η αίσθηση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες είναι ότι μετά το τέλος των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας, δηλαδή γύρω στις 25 Απριλίου, αν και εφόσον γίνει τελικά το Κύπελλο, o Μάρκο Σίλβα θα προχωρήσει στις τελικές του εισηγήσεις. Θέλει να δώσει κάποιες ευκαιρίες σε ορισμένους (π.χ. Ερνάνι) για να καταλήξει στις τελικές αποφάσεις του.

Φυσικά και ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μία διαδικασία "σκαναρίσματος" της αγοράς. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μην κάνει κινήσεις, να μην κοιτάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και να μην έχει κάνει και κάποιες πρώτες σκέψεις για το πώς θα καταρτιστεί το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Προς το παρόν όμως, μπορούν να γίνουν περισσότερο εκτιμήσεις. Και μιας και αναφερθήκαμε στον Ερνάνι, ο Πορτογάλος σύμφωνα με τα όσα διαδίδουν οι Ίβηρες έχει ρήτρα 3,5 εκατ. ευρώ.

Στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει χρήση της οψιόν και επίσης ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βγαίνει και λέει δημοσίως ότι θέλει να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ της Πόρτο τη νέα περίοδο.

Από εκεί και πέρα, ένα στοιχείο που σίγουρα θα αποτελέσει σοβαρό θέμα συζήτησης έχει να κάνει με το πώς θα καλυφθούν οι θέσεις των ξένων. Ο Ολυμπιακός έχει πέντε ξένους (Πουλίδο, Σεμπά, Ιντέγε, Σαλίνο, Πάρντο) και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν όλοι τους θα δουν το όνομά τους στη λίστα που θα παραδώσει ο Σίλβα στη διοίκηση. Ουσιαστικά τα ονόματα που θα απασχολήσουν τέλη Απριλίου το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ θα είναι οι Σαλίνο και Σεμπά.

Βεβαίως, ένα άλλο θέμα που θα τεθεί επί τάπητος είναι τι θα συμβεί με τους δανεικούς. Οι Μανιάτης, Γιαννιώτας, Μπέρτος και Γούτας λογικά θα πάνε στο Ζέεφελντ. Το ερωτηματικό είναι ποιοι από αυτούς θα παραμείνουν στο ρόστερ.

Επίσης, ο Μπενίτες που κάνει θραύση στο Μεξικό δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα επιστρέψει. Ο Σίλβα είναι αυτός που θα αποφασίσει για τον Παραγουανό, για τον οποίο δεν... πέθαινε πέρσι το καλοκαίρι. Ίσως τώρα να έχει αλλάξει άποψη.

Και πάμε τώρα στο πόσες μεταγραφές ενδέχεται να γίνουν το καλοκαίρι, μία κουβέντα που αρέσει πολύ στον κόσμο. Με βάση τα στοιχεία που γνωρίζουμε προς το παρόν, ο Ολυμπιακός σκοπεύει να κινηθεί για την απόκτηση ενός βαρβάτου στόπερ και αυτή η κίνηση είναι ανεξάρτητη με το τι θα συμβεί π.χ. με τους Μποτία ή Ντα Κόστα, αν κάποιος από τους δύο δηλαδή αποχωρήσει. Αντιθέτως, στις υπόλοιπες θέσεις οι όποιες κινήσεις γίνουν, θα εξαρτηθούν με βάση τις αποχωρήσεις.

Οι Μαζουακού, Ελαμπντελαουί και Κασάμι είναι τρεις ποδοσφαιριστές που θα μονοπωλήσουν και το φετινό καλοκαίρι το ενδιαφέρον στο κομμάτι των πωλήσεων. Υπάρχει βέβαια και ο Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός είναι μία διαφορετική περίπτωση.

Ακόμα κι αν αποχωρήσει ο Ρομπέρτο, ο Καπίνο θα είναι αυτός που θα πάρει τα γάντια του "Νο1" τερματοφύλακα στα κόκκινα γκολπόστ. Αν αποχωρήσει ο Ισπανός, τότε θα αναζητηθεί το μπακ απ του Καπίνο.

Αν λοιπόν προκύψουν αποχωρήσεις των Μαζουακού, Ελαμπντελαουί και Κασάμι, τότε αναγκαστικά θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές για να καλυφθούν τα κενά τους. Επίσης, συζητιέται έντονα ότι δεδομένα θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας εξτρέμ.

Από τη μία αναμένεται ο Ερνάνι να επιστρέψει στην Πόρτο. Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Σεμπά θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό του χρόνου.

Επιπλέον, μπορεί από το πουθενά να έρθει και καμιά πρόταση για τον Ντουρμάζ. Σε γενικές γραμμές υπάρχει η αίσθηση ότι οι Πειραιώτες θα ενισχυθούν - ό,τι και να συμβεί - στα "φτερά" της επίθεσης.

Και επειδή αρκετός κόσμος πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση και για την κορυφή της επίθεσης, ας ξεκαθαρίσει πρώτα η ιστορία με τον Μπενίτες και μετά βλέπουμε. Ένας Μπενίτες που - να θυμίσουμε - πιάνει θέση ξένου!

Τέλος, θα ξεκαθαριστεί και κάτι άλλο από την πλευρά του Σίλβα. Ο Πορτογάλος δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει στο πρώτο μισό της σεζόν με καμιά 35αριά ποδοσφαιριστές, όπως συνέβη δηλαδή φέτος. Ο Σίλβα θέλει από την αρχή να πάει με ένα ρόστερ 26-27 ποδοσφαιριστών.

Υπομονή λοιπόν... Το τοπίο θα αρχίσει να ξεθολώνει με το που ολοκληρωθούν και επισήμως οι υποχρεώσεις των νταμπλούχων Ελλάδας! Απαιτείται ένας μήνας υπομονή.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο Μαρακανά του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός

Ερνάνι: "Να κερδίσω μια θέση στην Πόρτο"

Έλληνες ή ξένοι;

Μανιάτης: "Ελπίζω να κερδίσω το καλοκαίρι την εμπιστοσύνη του Σίλβα"

"Για πρώτη φορά, είδαμε τον νικητή Μανιάτη"

Ο Ερνάνι και η επιστροφή του στην Πόρτο

Τα γκολ στο Μεξικό, το μυαλό στον Ολυμπιακό

Δίνει δεύτερη ευκαιρία σε Γιαννιώτα ο Ολυμπιακός

Φουστέρ: "Δεν έχω νέο για το αν θα μείνω"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ