ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελευταίος στον όμιλο μετά από έντεκα χρόνια ο Ολυμπιακός

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για πρώτη φορά μετά από έντεκα (11) χρόνια, ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει την παρουσία του σε όμιλο του Champions League ως τέταρτος!

Η ήττα από την Σπόρτινγκ στο Jose Alvalade έβαλε τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι "ερυθρόλευκοι" γνώριζαν εκ προοιμίου πως μόνο με νίκη θα έμεναν στο κόλπο για να παρατείνουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι φέτος, κάτι που δεν έγινε αφού υπέκυψαν στην ανωτερότητα της πορτογαλικής ομάδας.

Πέραν της ουσίας του πράγματος, υπάρχει κάτι ακόμη -στατιστικής φύσεως- που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό. Βλέπετε, για πρώτη φορά μετά από έντεκα (11) χρόνια, ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την παρουσία του στους ομίλους του Champions League, τερματίζοντας στην τελευταία θέση. Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της διαδικασίας, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του, με αποτέλεσμα να τερματίζει τέταρτος, όπως ακριβώς είχε συμβεί δηλαδή το 2006-'07.

Τότε βέβαια δεν υπήρχαν η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Σπόρτινγκ, αλλά η Βαλένθια, η Ρόμα και η Σαχτάρ Ντόνετσκ, απέναντι στις οποίες οι "ερυθρόλευκοι" μέτρησαν τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Αυτή την στιγμή, μετά από πέντε αγωνιστικές στον Δ' Όμιλο, η ομάδα του Τάκη Λεμονή μετράει μία ισοπαλία (λευκή, εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα) και τέσσερις ήττες.

Για την ιστορία, τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού το 2006-'07 ήταν τα εξής:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Βαλένθια 2-4

2η αγωνιστική: Σαχτάρ - Ολυμπιακός 2-2

3η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ρόμα 0-1

4η αγωνιστική: Ρόμα - Ολυμπιακός 1-1

5η αγωνιστική: Βαλένθια - Ολυμπιακός 2-0

6η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Σαχτάρ 1-1

Η βαθμολογία του ομίλου το 2006-'07:

1. Βαλένθια 13 (4-1-1)

2. Ρόμα 10 (3-1-2)

3. Σαχτάρ 6 (1-3-2)

4. Ολυμπιακός 3 (0-3-3)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ