ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Τελειώνει έως το βράδυ του Εμενίκε στον Ολυμπιακό"

Galatasaray's Aurelien Chedjou, right, and Emmanuel Emenike of Fenerbahce fight for the ball during their Turkish League soccer derby match at the TT Arena stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, Oct. 18, 2014.(AP Photo)
Galatasaray's Aurelien Chedjou, right, and Emmanuel Emenike of Fenerbahce fight for the ball during their Turkish League soccer derby match at the TT Arena stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, Oct. 18, 2014.(AP Photo) AP

Νέα ρεπορτάζ στην Τουρκία αναφέρουν ότι ο Ουσίγιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πει το "ναι" ο Νιγηριανός επιθετικός, Εμάνουελ Εμενίκε, στην πρόταση των "ερυθρολεύκων". Ακόμα δεν επιβεβαιώνουν τίποτα οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Σε ρυθμούς... Εμενίκε κινούνται στον Ολυμπιακό που "τρέχουν" να κλείσουν φορ έως την Τετάρτη (5/7), την ημέρα που αναχωρεί η αποστολή για το Βέλγιο και το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας.

Στην Τουρκία από το βράδυ της Κυριακής (2/7) έχει γίνει ένας κακός χαμός ότι ο Νιγηριανός επιθετικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό, ο οποίος τα είχε βρει εδώ και πολλές μέρες με τη Φενέρμπαχτσε. Σύμφωνα με τα γειτονικά ΜΜΕ, ο Εμενίκε είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει στο Λιμάνι.

Την ίδια στιγμή στην ΠΑΕ δεν επιβεβαίωναν κάτι τέτοιο. Εξακολουθούσαν όμως να υποστηρίζουν ότι παλεύουν όχι μόνο την περίπτωση του Εμενίκε, αλλά και τους Οφόε, Καρσελά και Ζιλέ.

Σε ό,τι έχει να κάνει όμως με τον Νιγηριανό, υπήρχαν και το πρωί της Δευτέρας (3/7) αρκετά ρεπορτάζ που έσπευσαν να δώσουν και λεπτομέρειες ως προς το πώς πείστηκε ο παίκτης να έρθει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους Τούρκους, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Ουσίγιος που βρίσκεται από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη για να τελειώσει τη μεταγραφή.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ (πάντα σύμφωνα με τους γείτονες) κατάφερε να αποσπάσει γρήγορα το "ναι" της Φενέρ και εν συνεχεία μετά από τρεις-τέσσερις μέρες συζητήσεων με τον Εμενίκε, κατάφερε να πείσει και εκείνον! Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι εώς το βράδυ της Δευτέρας (3/7) ο Ουσίγιος θα έρθει στην Ελλάδα παρέα με τον Εμενίκε για να τελειώσει και τυπικά η μεταγραφή του.

Στο μεταξύ, οι Τούρκοι δίνουν και μία άλλη διάσταση. Ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον Εμενίκε, η Φενέρ πρότεινε και τον Ολλανδό, Φαν Ντερ Βιλ, που επίσης "κόπηκε" από την προετοιμασία των "καναρινιών". Ωστόσο, η απάντηση των Πειραιωτών ήταν ότι είναι πλήρεις στο δεξί άκρο της άμυνας με Φιγκέιρας και Ελαμπντελαουί συν φυσικά το γεγονός πώς πρόκειται και για μία πανάκριβη περίπτωση.

Υπομονή λίγες ώρες για τον Εμενίκε. Στην Τουρκία επιμένουν ότι θα ντυθεί στα "κόκκινα" και στον Πειραιά δεν κάνουν λόγο ακόμα για οριστική συμφωνία. Παραδέχονται πάντως ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Ο Εμενίκε τη σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε σε 16 αγώνες πρωταθλήματος (9 ως βασικός) και σημείωσε 4 τέρματα. Στο κύπελλο είχε μία συμμετοχή ως αλλαγή, ενώ έπαιξε 10 φορές στην Ευρώπη (6 ως βασικός), με 4 γκολ στο ενεργητικό του.

Photo credits: AP Photo

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ