ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ταχτσίδης: "Γι' αυτό άφησα την Ιταλία και ήρθα στον Ολυμπιακό"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / ÔÁ×ÔÓÉÄÇÓ(Ä) / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / ÔÁ×ÔÓÉÄÇÓ(Ä) / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τον λόγο που αποφάσισε να επαναπατριστεί, αφήνοντας την Ιταλία για να έρθει στον Ολυμπιακό, εξήγησε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης που ρωτήθηκε για την μάχη του πρωταθλήματος και το ματς με τη Γιουβέντους για το Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μιλώντας στην κάμερα της NOVA, πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης:

Μετά από επτά χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα επέστρεψες στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου;

"Νιώθω ευχαριστημένος. Ήμουν εννέα χρόνια στην Ιταλία, επτά σε επίπεδο Serie A. Έπρεπε να δοκιμάσω κάτι καινούριο, να μου το δώσει κάτι παραπάνω. Με εξαίρεση τρεις ομάδες, όλα τα χρόνια στην Ιταλία έπαιζα για την σωτηρία. Είναι διαφορετικό αυτό λοιπόν, από το να αγωνίζεσαι σε ομάδα που στόχο έχει τον πρωταθλητισμό.

Περισσότερες απαιτήσεις, μεγαλύτερες οι δυνάμεις που πρέπει να αποδείξεις αν θες να είσαι πρωταθλητής. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο στη ζωή μου, ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο Champions League, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχα καταφέρει. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ".

Πόσο θεωρείς ότι άλλαξες ως ποδοσφαιριστής τα χρόνια που ήσουν στο ιταλικό πρωτάθλημα;

"Εύχομαι στα νέα παιδιά να ζήσουν αυτό που έζησα, γιατί θα καταλάβουν ένα άλλο ποδόσφαιρο, μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Καλώς ή κακώς έχουμε μείνει πίσω στην Ελλάδα σε κάποια πράγματα και μόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές μπορούμε να το αλλάξουμε, να βοηθήσουμε να διαμορφοποιηθεί το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, να ομορφύνει".

Είχες ξεκινήσει πολύ καλά στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ωστόσο ένας τραυματισμός σε έφερε πίσω. Αισθάνεσαι καλά τώρα;

"Πράγματι είχα ξεκινήσει καλά γιατί είχα ακολουθήσει και το ειδικό πρόγραμμα που έκανα κάθε καλοκαίρι. Ο τραυματισμός αυτός με κράτησε δυόμισι μήνες εκτός, δεν το περίμενα ότι θα χρειαστεί τόσο, αλλά αποδείχθηκε σοβαρός.

Επειδή είμαι βαρύ κορμί χρειαζόμουν χρόνο να προσαρμοστώ, να πάρω παιχνίδια για να μπορώ να αντεπεξέλθω. Τώρα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση γιατί πήρα χρόνο συμμετοχής μέσα από συνεχόμενα παιχνίδια και τώρα περιμένω τη συνέχεια".

Σε προσωπικό επίπεδο, τι στόχους έχεις ως παίκτης του Ολυμπιακού;

"Σίγουρα να κατακτήσω το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είναι κάτι που δεν έχω καταφέρει ως ποδοσφαιριστής. Και να παίζουμε κάθε χρόνο στο Champions League".

Τι εικόνα έχεις για τον Απόλλωνα;

"Το θέμα δεν είναι η εικόνα που έχω για τον αντίπαλο. Αλλά τι εικόνα έχουμε εμείς στον Ολυμπιακό. Αν είμαστε στο 100% σε κάθε παιχνίδι, τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο".

Περιμένεις ότι και ο Απόλλωνας, όπως οι περισσότερες ομάδες, θα αμυνθεί μαζικά στο "Γ. Καραϊσκάκης";

"Όπου κι αν έχουμε παίξει, εντός ή εκτός έδρας, οι ομάδες αμύνονται στο μισό του γηπέδου. Είναι λογικό όταν παίζεις με τον πρωταθλητή. Όλοι θέλουν να κλειστούν για να κρατήσουν το σκορ. Από εκεί και πέρα από εμάς εξαρτάται να καταφέρουμε να βρούμε ένα γρήγορο γκολ για να ανοίξει το παιχνίδι".

Βοηθάει η ικανότητα σου στο κάθετο παιχνίδι ώστε να διασπαστεί μια κλειστή άμυνα;

"Δεν είναι μόνο οι κάθετες πάσες. Πρέπει να κάνουν κινήσεις οι επιθετικοί, οι παίκτες που βγαίνουν μπροστά. Αν είμαστε σε μια διαρκή κίνηση δημιουργούμε πρόβλημα σε όλες τις ομάδες. Όταν είμαστε στατικοί, έχουμε πρόβλημα εμείς".

Πώς βλέπεις τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον βαθμολογικά πίνακα;

"Ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεφύγει στην κορυφή όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δημιουργεί ένα ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα όλα τα ματς είναι κρίσιμα, μπορεί αυτή την Κυριακή να περάσουμε εμείς μπροστά.

Δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας, να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος να δούμε την βαθμολογική κατάσταση".

Έτσι όπως κυλάει το πρωτάθλημα, ενδεχομένως δεν θα κριθεί στα ντέρμπι αλλά στην επαρχία και κόντρα σε ομάδες που δεν έχουν στόχο τον τίτλο. Συμφωνείς;

"Οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν γκελάρει κόντρα στις επαρχιακές. Και οι μικρές ομάδες έχουν δυναμώσει, βάζουν ζόρια στους μεγάλους. Από εκεί και πέρα, όποιος είναι σοβαρός και δίνει το 100% σε όλα τα ματς, αυτό είναι ένα στοιχείο που θα κρίνει πάρα πολλά".

Θα ήθελα να μας εξηγήσεις την καθημερινότητα ενός ποδοσφαιριστή. Κάνατε τρία ταξίδια σε οκτώ μέρες και ενδεχομένως ο κόσμος να μην μπορεί να καταλάβει πώς αυτό επηρεάζει την ζωή σας πριν και μετά τα ματς, αν σας επιτρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα κτλ.

"Ούτε η κόρη μου δεν με αναγνωρίζει καλά καλά. Με βλέπει να μπαίνω σπίτι και λέει 'μπαμπά ήρθες;' Πλάκα κάνω... Είναι πολύ δύσκολο να προετοιμαστείς τόσο γρήγορα, τα ταξίδια, οι αποστάσεις, δεν είναι κοντινές. Τα ματς είναι πολύ απαιτητικά, ειδικά όταν παίζεις Champions League, μετά στο πρωτάθλημα, υπάρχει η ανάγκη της νίκης.

Έχουμε μόλις δύο ημέρες στη διάθεση μας για να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Υπάρχουν συγκυρίες στις οποίες πρέπει να αντεπεξέλθεις γρήγορα και παράλληλα να προλάβεις να ξεκουραστείς. Πολυτέλεια που δεν είχαμε εμείς".

Πώς θα θέλατε να ολοκληρώσετε το ευρωπαϊκό ταξίδι;

"Την ίδια ερώτηση είχα δεχθεί και μετά το ματς με την Σπόρτινγκ. Ως Ολυμπιακός πρέπει να δείχνουμε καλό πρόσωπο στην Ευρώπη, να κερδίσουμε για εμάς, για τον κόσμο μας γιατί μετά από χρόνια δεν θα συνεχίσουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και πρέπει να κλείσουμε σωστά την παρουσία μας στο Champions League".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Έχει την καλύτερη επίθεση, χωρίς γκολ απ'τους σέντερ φορ
Για 14η ημέρα στη Μάνδρα ο Ολυμπιακός
Θεοδωρίδης: "Ο Κισσαμικός να μη μοιάσει στους αποτυχημένους γείτονές του"
Το τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου οι πρώτοι αγώνες των "16" του Κυπέλλου
Σαΐνιο για τη Ριζούπολη: "Είπα στον Καραγκούνη 'πάμε να φύγουμε, ρισκάρουμε τη ζωή μας'"!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ