ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ταρίκ Ελιουνούσι: Ένας "Βίκινγκ" στο λιμάνι

Ταρίκ Ελιουνούσι: Ένας "Βίκινγκ" στο λιμάνι

O Ταρίκ Ελιουνούσι είναι πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και το Sport24.gr παρουσιάζει το... φιλμ της ποδοσφαιρικής του διαδρομής μέχρι να "αγκυροβολήσει" στο λιμάνι του Πειραιά (VIDEOS, PHOTOS).

Η ανάγκη ενίσχυσης για τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη. Τα κενά στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ είναι πολλά και γι' αυτό στο Λιμάνι κινούνται για να κλείσουν μια μια τις τρύπες, έστω και στο... παρά πέντε της λήξης της μετεγγραφικής περιόδου.

Στις θέσεις των εξτρέμ το πρόβλημα κάνει μπαμ και γι' αυτό οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κινήθηκαν για την απόκτηση ενός παίκτη, ο οποίος αν μη τι άλλο έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που λείπουν από την ομάδα του Πειραιά. Το αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες, θα φανεί στο χορτάρι. Άλλωστε, εκεί δίνουν τις "απαντήσεις" τους οι ποδοσφαιριστές.

Ο Ταρίκ Ελιουνούσι είναι από το βράδυ της Παρασκευής (26/8) παίκτης των Πειραιωτών και η ελπίδα όλων είναι να βγει ένας νέος Ομάρ Ελαμπντελαουί. Όπως ο Νορβηγός δεξιός μπακ του Ολυμπιακού έχει βγει λίρα εκατό, κάτι ανάλογο περιμένουν να συμβεί και με τον 28χρονο, ο οποίος ήρθε στην χώρα μας γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες να αφήσει το... στίγμα του και να προσφέρει.

Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1988, ο ύψους 1 μέτρο και 72 εκατοστά διεθνής μεσοεπιθετικός, γεννήθηκε στο Μαρόκο και συγκεκριμένα στην πόλη Αλ Χοτσεΐμα, όμως σε ηλικία 12 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στη Νορβηγία, όπου εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, εκεί γαλουχήθηκε και έμαθε μπάλα.

Ταρίκ Ελιουνούσι: Ένας "Βίκινγκ" στο λιμάνι

Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε για εξτρέμ, όμως μπορεί να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός. Η ταχύτητα είναι το βασικό του προσόν, είναι εκρηκτικός παίκτης και "έχει" το γκολ, δεν είναι παίκτης που δεν μπορεί να σκοράρει. Στον Ολυμπιακό θέλουν οι εξτρέμ να βρίσκουν δίχτυα, να σκοράρουν με συνέπεια και παράλληλα να βοηθούν ενεργά στο δημιουργικό κομμάτι, κάτι που κακά τα ψέματα λείπει πολύ στο υπάρχον ρόστερ.

Η ποδοσφαιρική του διαδρομή ξεκίνησε στη Νιλέντε το 2000, έμεινε εκεί δυο χρόνια για να μετακομίσει το 2003 στην Τρόσβικ, στην οποία έμεινε μέχρι το 2005. Τότε ήρθε η μετεγγραφή στην Φρέντρικσταντ, όπου άρχισε να... ξεδιπλώνει τις αρετές του στο χορτάρι. Ένα χρόνο μετά ξεκίνησε η επαγγελματική του διαδρομή στο νορβηγικό πρωτάθλημα, όπου φανέρωσε το ταλέντο του.

Στην πρώτη του σεζόν εκεί αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια πρωταθλήματος και μέτρησε έξι τέρματα και πέντε ασίστ, για να ακολουθήσει και δεύτερη πολύ καλή σεζόν με 25 εμφανίσεις, τρία παραπάνω τέρματα σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (εννέα γκολ) και τρεις ασίστ. Αν μη τι άλλο, τα νούμερά του έδειχναν πως ήταν για πολύ παραπάνω, με την Χέρενφεεν να τον "τσιμπάει" και να τον εντάσσει στο ρόστερ της έναντι 3.700.000 ευρώ.

Στην Ολλανδία μπήκε εντυπωσιακά και με το... καλημέρα κατάφερε να ξεχωρίσει. Πολύ γεμάτη η πρώτη του σεζόν εκεί, όπου πέτυχε έξι τέρματα σε 28 εμφανίσεις στις εγχώριες διοργανώσεις και το Κύπελλο UEFA. Η δεύτερη σεζόν του... μοιράστηκε στα δυο, παίζοντας για την ολλανδική ομάδα και την Λίλεστρομ, έχοντας και πάλι 28 εμφανίσεις, τέσσερα γκολ και έξι ασίστ.

Ταρίκ Ελιουνούσι: Ένας "Βίκινγκ" στο λιμάνι

Τον Ιανουάριο του 2011, η Χέρενφεεν τον παραχώρησε στην Φρέντρικσταντ, τα πήγε περίφημα με την φανέλα, γι' αυτό και η κορυφαία ομάδα της χώρας, η Ρόζενμποργκ, αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Την σεζόν 2012-13, μέτρησε 12 γκολ και επτά ασίστ σε πρωτάθλημα και Europa League. Σε κάθε περίπτωση, πολύ καλά νούμερα και δεν χρειάστηκε πολύ για να πειστεί η Χόφενχαϊμ, η οποία έδωσε 3.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει στις 18 Ιουνίου του 2013.

Με την γερμανική ομάδα έπαιξε σε 21 αγώνες την πρώτη σεζόν του στην Μπουντεσλίγκα και είχε τέσσερις ασίστ, ενώ την επόμενη είχε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τέσσερα γκολ και μια ασίστ, ενώ πρόσθεσε μια ασίστ και δυο γκολ στο Κύπελλο Γερμανίας.

Πέρυσι, δεν έπαιξε πολύ, είχε και κάποια θέματα με τραυματισμούς, αγωνιζόμενος έξι φορές και μέτρησε μια ασίστ. Στις 14 Σεπτεμβρίου υπέστη μυϊκό τραυματισμό και έχασε ένα μήνα, για να χάσει άλλες 24 μέρες για παρόμοιο λόγο το διάστημα 11/1/2016 - 4/2/2016. Μετέπειτα, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το γόνατό του, μπαίνοντας στα... πιτς κάτι λιγότερο από ένα μήνα.

Ταρίκ Ελιουνούσι: Ένας "Βίκινγκ" στο λιμάνι

Αναφορικά με την εθνική του ομάδα, έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές της Νορβηγίας, για να γίνει στα 20 του χρόνια από τα βασικά στελέχη της Ανδρών. Έκανε δε, ονειρικό ντεμπούτο με τους "Βίκινγκς", σκοράροντας σε ένα φιλικό 2-2 με την Ουρουγουάη, ενώ μετράει οκτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 36 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.





TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ