ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ταλέντα Ολυμπιακού: Που χαθήκατε και εσείς

Ταλέντα Ολυμπιακού: Που χαθήκατε και εσείς

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που πέτυχε ένα τρομερό γκολ την Κυριακή (15/3), ανήκει σε μια μακρά λίστα ταλέντων που δεν στέριωσαν στον Ολυμπιακό από το 2000 και μετά. Ποιοι ήταν οι άλλοι;

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες του Ηρακλή, όπου υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πριν μετακινηθεί στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008.

Ο 26χρονος σήμερα κεντρικός μέσος φόρεσε τα ερυθρόλευκα 39 φορές συνολικά για όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη), σκοράροντας το μοναδικό του τέρμα με την φανέλα των Πειραιωτών στην ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, κατά την τελευταία αγωνιστική των paly offs της αγωνιστικής περιόδου 2009-10.

Το καλοκαίρι του 2011, ο Γιάννης Παπαδόπουλος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό με προορισμό την Δυναμό Δρέσδης, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 33 φορές μέχρι το καλοκαίρι του 2013 όταν και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό του Άρη.

Τον Μάρτιο του 2014 και μετά από 16 συμμετοχές αποχώρησε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης για να συνεχίσει στην πολωνική Κρακόβια (11 εμφανίσεις, 2 γκολ). Τον Ιούλιο του ίδιου έτους υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Χάποελ Μπνέι Σαχνίν.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, ο Παπαδόπουλος είχε 17 συμμετοχές και 2 γκολ, ωστόσο μετακινήθηκε σε άλλο σύλλογο του Ισραήλ, την Χάποελ Άκρε, με την φανέλα της οποίας αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Η "οβίδα" του Γιάννη Παπαδόπουλου

Την Κυριακή (15/3) ο 26χρονος μέσος βοήθησε την ομάδα του να πετύχει μια σημαντική νίκη απέναντι στην επίδοξη πρωταθλήτρια Κιριά Σμόνα, ανοίγοντας το σκορ με ένα εκπληκτικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό ως μεγάλο ταλέντο, με προοπτική να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο κεντρικό μέσο πρώτης γραμμής, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους "ερυθρόλευκους" να τον εμπιστευθούν και μπήκε με την σειρά του σε μια μακρά λίστα με ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές που δεν ευτύχησαν να στεριώσουν στο Λιμάνι.

Ταλέντα Ολυμπιακού: Που χαθήκατε και εσείς
INTIME SPORTS

Ας θυμηθούμε ορισμένες ίδιες περιπτώσεις με αυτή του Γιάννη Παπαδόπουλου από το 2000 και μετά:

Ευθύμης Κουλουχέρης: Τον Ιανουάριο του 2003 και σε ηλικία 22 ετών τον απέκτησε ο Ολυμπιακός από την Προοδευτική. Ο 34χρονος (10/3/1981) σήμερα στόπερ πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 9 φορές μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όταν και έφυγε για τον Άρη. Μετά από μια εξαετία ακολούθησε ο Πανιώνιος και η Αναγέννηση Καρδίτσας, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Οκτώβρη του 2014 και παραμένει μέχρι σήμερα.

Κωνσταντίνος Μενδρινός: Από την Χαραυγή στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια επαγγελματίας με τους "ερυθρόλευκους". Πραγματοποίησε 52 συμμετοχές φια όλες τις διοργανώσεις (4 γκολ) με τον Ολυμπιακό, με τις σεζόν 2007-08 και 2008-09 να είναι οι πιο παραγωγικές του στο Λιμάνι. Γιάννινα, Άρης, Παναχαϊκή, Πανιώνιος και Πλατανιάς, όπου αγωνίζεται σήμερα, ήταν οι επόμενοι σταθμοί του.

Γιαχμίρ Χίκα: Γεννημένος στις 8 Μαρτίου του 1988 στα Τίρανα, ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της τοπικής Ντινάμο. Τον Ιούλιο του 2005 υπέγραψε ως δανεικός με οψιόν αγοράς με την νορβηγική Ρόζενμποργκ και το καλοκαίρι του 2007 ο Ολυμπιακός τον πήρε έναντι 200.000 ευρώ από την Ντινάμο Τυράννων. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην ΚΦ Τυράννων και χωρίς να παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό πήρε μεταγραφή για την Μάιντζ τον Ιούλιο του 2008. Από το καλοκαίρι του 2011 ο 27χρονος αριστερός εξτρέμ ανήκει στην ελβετική Λουκέρνη.

Κλεόπας Γιάννου: Προϊόν της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, έπαιξε 29 παιχνίδια με τα ερυθρόλευκα μέχρι να αποχωρήσει το 2007. Δοκίμασε σε ΑΕ Λεμεσού, Πανιώνιο και Κάρντιφ αλλά γρήγορα αποφάσισε να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να αφοσιωθεί στην οικογένεια του. Σήμερα είναι 33 ετών.

Παναγιώτης Κονέ: Από 12 έως 17 ετών έμεινε στον Ολυμπιακό, όταν και έφυγε για την Λανς. Επέστρεψε το 2005 για την ΑΕΚ, έπαιξε στον Ηρακλή και από το 2010 βγάζει το ψωμί του στα ιταλικά γήπεδα, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα για λογαριασμό της Ουντινέζε. Στα 28 του χρόνια σήμερα, ο διεθνής κεντρικός μέσος είναι μάλλον απλησίαστος για τις ελληνικές ομάδες...

Χρήστος Λισγάρας: Στόπερ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού μέχρι το 2005, όταν και θεωρούνταν από τα καλά ταλέντα. Δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του στον Πειραιά και αποχώρησε για την Παναχαϊκή όπου έμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν ο Βύζας Μεγάρων, ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα στα 28 του χρόνια.

Γιάννης Ταραλίδης: Από τον Αλμωπό Αριδαίας στον Πανηλειακό και από εκεί στον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2004 σε ηλικία 23 ετών. 45 εμφανίσεις και 3 γκολ μέτρησε με τα ερυθρόλευκα, πριν πάρει τον δρόμο για τους ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Γλυφάδα, Δόξα Δράμας, Νέας Σαλαμίνας και Ερμή Αραδίπου, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα, στα 34 του πλέον.

Ζόρα Χοβνανισιάν: Από την Πιούνικ στον Ολυμπιακό με πενταετές συμβόλαιο του καλοκαίρι του 2005, ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός αφού έπαιξε δανεικός σε κάμποσες ομάδες, το 2007 πήγε ως ελεύθερος στον Άγιο Δημήτριο. Δόξα Κρανούλας και ΑΟ Κύμης ακολούθησαν πριν έρθουν οι προκλήσεις της Σατούρν, της Λοκομοτίβ Τασκένδης και της Παχτακόρ Τασκένδης. Σήμερα τα ίχνη του αγνοούνται...

Αλεχάντρε Χοακίμ Ντ' Ακόλ: Από την Κομερσιάλ έφτασε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2004 και μέχρι το 2007 πραγματοποίησε 15 συμμετοχές με 1 γκολ. Κέρκυρα, Πανιώνιος, Καλλιθέα, Θρασύβουλος, ήταν οι επόμενοι σταθμοί του, πριν καταλήξει στην ΑΕΚ το 2013 όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα, στα 29 του πλέον, και μετράει 24 γκολ σε 40 ματς.

Πέτρος Φιλιππάκος: Ομογενής από την Αμερική ο 32χρονος σήμερα μέσος. Ήρθε από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό το 2004 αλλά μέχρι το 2006 δεν.. ακούμπησε έχοντας μόλις 3 συμμετοχές. Εθνικός, Μοστ, Χερσόνησος, Ηρακλής Ψαχνών, Βύζας και... άφαντος από το 2012.

Γιαννούλης Φακίνος: Βαφτίστηκε... μικρός Αϊμάρ σε μια ακόμη κλασική ελληνική υπερβολή. Από την Κορωνίδα στον Ολυμπιακό, όπου έμεινε από το 2006 έως το 2008. Πανιώνιος, Ηλιούπολη, Απόλλων Σμύρνης, Έμπσφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουέλινγκ, Μαργκέιτ και Κρέι Γουόντερερς ακολούθησαν για τον 26χρονο σήμερα κεντρικό μέσο.

Χαρίλαος Παππάς: Ο Ολυμπιακός πόνταρε επάνω του αποκτώντας το 2005 από την Καλαμαριά αλλά δεν δικαιώθηκε. 20 ματς και 5 γκολ μέχρι το 2007 όταν έφυγε με προορισμό την ΑΕΚ. Ξάνθη, Μόναχο 1860, Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ίρντιγκεν, ήταν οι ομάδες που πέρασε στη συνέχεια, πριν καταλήξει στην Καβάλα, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα ο 32χρονος εξτρέμ.

Ανδρέας Βασιλόγιαννης: Προϊόν των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, έκανε μόλις 1 επίσημο ματς με τα ερυθρόλευκα. Ο 23χρονος σήμερα εξτρέμ αγωνίζεται στην Λαμία.

Γιώργος Κατσικογιάννης: Παρόμοια περίπτωση με τον Βασιλόγιαννη. Πρόλαβε να κάνει 12 επίσημες συμμετοχές πριν φύγει ως ελεύθερος το 2011 για την Δόξα Δράμας. Ο 27χρονος κεντρικός μέσος αγωνίζεται στην Καλλιθέα από το 2012 μέχρι και τώρα.

Αριστείδης Σοϊλέδης: Ο "Τζόλε της Ρούμελης" από την Θήβα πήγε στον Ολυμπιακό το 2007 και σε ηλικία 16 ετών. Μόλις πέντε συμμετοχές και... αναχώρηση το 2011 για την Δόξα Δράμας. Ακολούθησε η Νίκη Βόλου και πλέον πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις με την φανέλα της ΑΕΚ ως αριστερός μπακ.

Γιώργος Γκαλίτσιος: Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Λάρισα την τριετία 2005-08, έφεραν την μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Μετά από 45 ματς με τα ερυθρόλευκα και ένα δανεισμό στον Πανιώνιο, έφυγε για την Λόκερεν το 2011 και μέχρι σήμερα αγωνίζεται εκεί με επιτυχία. Ο 29χρονος δεξιός μπακ φημίζεται για τις στυλιστικές του επιλογές αλλά και τις σπόντες που έχει εξαπολύσει κατά καιρούς για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Γιώργος Νικλητσιώτης: Δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των "ερυθρολεύκων" βγαίνοντας από τις Ακαδημίες της ομάδας. Μετά από μόλις 2 επίσημες συμμετοχές ο Έλληνας μέσος έφυγε ως ελεύθερος για την ολλανδική Χέλμοντ Σπορ και ακολούθησαν, Γιάννινα, Νίκη Βόλου και Λαμία όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα στην ηλικία των 24 ετών.

Γιάννης Φετφατζίδης: Μια μεγάλη ελπίδα μέσα από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού γεννήθηκε στο πρόσωπο του "Φέτφα". Παίκτης προικισμένος τεχνικά αλλά χωρίς εντέλει την αγωνιστική έκρηξη που άπαντες περίμεναν στο Λιμάνι. Κορυφαία στιγμή του με τα "ερυθρόλευκα" το καταπληκτικό γκολ στο "Βελοντρόμ", στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ στις 23/11/11 για το group F των ομίλων του Champions League, σε μια περίοδο που ο Βαλβέρδε τον είχε εμπιστευτεί αρκετά σε μια σειρά αγώνων. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013 για την Τζένοα, έναντι 4 εκ. ευρώ, με την ιταλική ομάδα να χρωστάει ακόμη στους Πειραιώτες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της συμφωνίας.

Βάντερσον: Ο Βραζιλιάνος κυνηγός δεν μπόρεσε να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού ερχόμενος από τις Ακαδημίες. Το 2011 πήγε στην Δόξα Δράμας, στην συνέχεια στον Άγιαξ του Κέιπ Τάουν και στα 21 του πλέον αγωνίζεται στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κρίστιαν Νέμεθ: Σήμερα είναι 26 ετών ο Ούγγρος κυνηγός και παίζει για την Σπόρντιγκ Κάνσας Σίτι. Από τις Ακαδημίες της Λίβερπουλ έφτασε μέχρι την ΑΕΚ ως δανεικός και την 1η Αυγούστου του 2010 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός με κανονική μεταγραφή. Μόλις 4 ματς και μηδενική η προσφορά του με τα ερυθρόλευκα.

Γιάννης Ποτουρίδης: Έπαιξε σε 16 ματς με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού πριν πάρει μεταγραφή για την ιταλική Νοβάρα το 2013. Ο 23χρονος σήμερα στόπερ αγωνίζεται με επιτυχία στον Πανθρακικό.

Ντιόγκο Λουίς Σάντο: Η απόκτηση του από την Πορτουγκέζα στοίχισε περί τα 10 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008. Η πρώτη του σεζόν ήταν εντυπωσιακή αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε σκιά του εαυτού του. Μετά από 77 συνολικά συμμετοχές και 23 γκολ με τον Ολυμπιακό, επέστρεψε στην Πορτουγκέζα τον Γενάρη του 2014. Ακολούθησε η Παλμέιρας και τώρα παίζει στην Μπουριράμ Γιουνάιτεντ, στα 28 του πλέον.

Αναστάσιος Παπάζογλου: Ο Ολυμπιακός τον πήρε το 2011 από τον Πανσερραϊκό. Αποχώρησε το 2014 μετά από 46 ματς και 2 γκολ με τους Πειραιώτες. Πήγε στον ΑΠΟΕΛ και τον Γενάρη επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης.

Κωνσταντίνος Ρουγκάλας: Αρχηγός της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού και στόπερ με καλές προδιαγραφές αλλά κρίθηκε ανεπαρκής για την πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2014 πήγε δανεικός στην 2η ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης με οψιόν αγοράς, ωστόσο από τον Γενάρη του 2015 αγωνίζεται στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ