ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τακτική και στημένες φάσεις

Τακτική και στημένες φάσεις

Χωρίς να έχει την δυνατότητα να τσεκάρει τους παίκτες του σε παιχνίδι, ο Μίτσελ προετοιμάζει τους "ερυθρόλευκους" για το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού.

Δίχως επίσημο ματς για 17 ημέρες θα ριχτεί ο Ολυμπιακός στην μάχη του Champions League, το βράδυ της Τετάρτης (26/11, 21:45) στο "Βιθέντε Καλδερόν".

Οι Πειραιώτες στο ενδεχόμενο ενός θετικού αποτελέσματος θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του θεσμού. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του περσινού Champions League; Η απάντηση είναι προφανής: καθόλου.

Ίσα - ίσα που η μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία παρουσιάζει τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας από όλες τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μίτσελ δεν έχει την δυνατότητα να τσεκάρει την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό. Προσπαθεί λοιπόν μέσω της έντασης στις προπονήσεις να δώσει στους παίκτες του ρυθμό και συγκέντρωση ενόψει της μάχης με τους "ροχιμπλάνκος" του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Ισπανός τεχνικός προετοιμάζει τα πλάνα του για το "Βιθέντε Καλδερόν", που φυσικά εκτός από τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την ενδεκάδα περιλαμβάνουν και συγκεκριμένα κομμάτια που αφορούν την ομαδική λειτουργία των "ερυθρολεύκων" στο χορτάρι.

Εκεί που δίνει έμφαση ο Μίτσελ είναι στην τακτική και τις στημένες φάσεις, που επί της ουσίας αποτελούν και τα δυνατά όπλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Πρωταθλητές Ισπανίας είναι μια ομάδα εξαιρετικά πειθαρχημένη που ακολουθεί πιστά το αγωνιστικό της πλάνο σε επίπεδο τακτικής προσαρμογής, ενώ ξέρει να εκμεταλλεύεται άριστα τις στημένες φάσεις.

Για τον λόγο αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού ρίχνει μεγάλο βάρος στο πως θα λειτουργήσει στους αντίστοιχους τομείς η ομάδα του, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό σκέλος. Για να φύγει με κάτι καλό ο Πρωταθλητής Ελλάδας από την Μαδρίτη πρέπει να βρει το αντίδοτο στο στυλ και τις ικανότητες της Ατλέτικο.

Αρχικά για να μπορέσει να κρατήσει τους κινδύνους όσο το δυνατόν πιο μακριά από την εστία του Ρομπέρτο (τόσο σε open play, όσο και με την μπάλα στημένη) και μετά για να βρει τον τρόπο να απειλήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Έτσι λοιπόν και την Κυριακή (23/11), στην προπόνηση που πραγματοποίησαν οι Πειραιώτες στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, το βάρος έπεσε στην τακτική και τις στημένες φάσεις, μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων.

Σε μια από αυτές, μετά από εκτέλεση φάουλ ή κόρνερ, οι αμυνόμενοι προσπαθούσαν να εκτελέσουν άμεσα αντεπίθεση. Το πρόγραμμα εκγύμνασης περιελάμβανε και δίτερμα.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ ήταν ο μοναδικός απόντας, συνεχίζοντας την θεραπεία του.

Η προπόνηση της Δευτέρας (24/11) είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 και με αυτήν ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει την εν Ελλάδι προετοιμασία του. Με το τέλος του προγράμματος ο Μίτσελ θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει την Τρίτη (25/11) το πρωί για την Ισπανία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ