ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Μανωλάς οδεύει στη Ρόμα και το Sport24.gr θυμίζει όλα τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού επί θητείας Βαγγέλη Μαρινάκη στον προεδρικό θώκο της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

Ο Κώστας Μανωλάς δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αφού κάνει το μεγάλο βήμα για το Καμπιονάτο και τη Ρόμα. Η ιταλική ομάδα αποτελεί τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό για τον διεθνή αμυντικό, ο οποίος πήρε την απόφαση να ανοίξει τα "φτερά" του για το εξωτερικό.

Βέβαια, πιστός στην... παράδοση επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία των Πρωταθλητών Ελλάδας, ο Ολυμπιακός μόνο ζημιωμένος δεν βγαίνει απ' αυτή την συμφωνία, μιας και θα μπουν μίνιμουμ 13 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι Ιταλοί (μπορεί να φτάσει και τα 15,5 εκ. ευρώ)

Δεν είναι ούτε η πρώτη πιθανότατα ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και επειδή σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και οι συνεργάτες του αποδεικνύονται δεινοί διαπραγματευτές και βρίσκουν τον τρόπο να "καρπώνεται" η ΠΑΕ τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τον σύλλογο και την ευμάρειά του.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τις σημαντικότερες μετεγγραφικές υποθέσεις των "ερυθρολεύκων", όπου βγήκαν κερδισμένοι, έχοντας αγοράσει σε αρκετά χαμηλότερη τιμή σε σχέση με αυτή που πούλησαν στην συνέχεια σε ομάδες του εξωτερικού.

Φλας μπακ στο παρελθόν...

Η αρχή έγινε με τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος αφού έπαιξε αρχικά ως δανεικός για έναν χρόνο στον Ολυμπιακό από την Σεντ Ετιέν, στην συνέχεια αγοράστηκε από την γαλλική ομάδα, το συνολικό κόστος για τον Βέλγο έφτασε τα 3,3 εκ. ευρώ, για να πουληθεί στην Έβερτον το καλοκαίρι του 2012 έναντι 7,6 εκ. ευρώ. Έχοντας προσφέρει πολλά τα δυο χρόνια που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, έβγαλε τα λεφτά του και μετέπειτα βγήκε μέγιστο κέρδος από την παραχώρησή του στα "ζαχαρωτά".

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού

Ο Λιούμπομιρ Φέισα αποκτήθηκε τον Ιούνιο του 2011, με τον Ολυμπιακό να δίνει 2,2 εκ. ευρώ στην Παρτιζάν για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Ο Σέρβος ήρθε με προδιαγραφές, αλλά οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να βρει ποτέ τον εαυτό του και να... απλώσει τις αρετές του στο χορτάρι, εντούτοις η Μπενφίκα τον αγοράσε πέρυσι το καλοκαίρι έναντι 5 εκ. ευρώ.

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού

Σχετικά με τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος ήταν παίκτης της ομάδας Κ-20 του Ολυμπιακού και το 2009 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, παραχωρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Τζένοα αντί 4 εκ. ευρώ. Ένα άκρως προσοδοφόρο deal για τον Ολυμπιακό, αν και ακόμα δεν έχει λάβει χρήματα από την ομάδα της Γένοβας. Πάντως, ο "Φέτφα" πουλήθηκε με ένα πολύ καλό ποσό.

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού

Οσον αφορά τους δύο Αλγερινούς, Τζαμέλ Αμπντούν και Ραφίκ Τζεμπούρ, πουλήθηκαν στη Νότιγχαμ Φόρεστ με 1,9 και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ο μεν πρώτος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Καβάλα, όταν αυτή υποβιβάστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα λόγω τιμωρίας, ενώ ο "τρομοκράτης" είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ και έπιασε Λιμάνι το 2011.

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Μεγάλο deal ήταν η μετακίνηση του Βλάντιμιρ Βάις στη Λεκβίγια του Κατάρ. Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Σλοβάκο διεθνή εξτρέμ με ελεύθερη μετεγραφή (αγωνιζόταν στην Πεσκάρα που υποβιβάστηκε) και στο ταμείο θα μπουν 4 εκ. ευρώ. Συνολικά η μεταγραφή ξεπέρασε το ποσόν των 5 εκατ. ευρώ, ωστόσο 1 εκατ. ευρώ θα πάρει ο μάνατζερ του παίκτη, Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος διατηρεί ποσοστό 20% των δικαιωμάτων του Βάις.

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού

Αναφορικά με τον Κώστα Μήτρογλου, πουλήθηκε το Γενάρη του 2014 στη Φούλαμ με το ποσό-ρεκόρ των 15 εκ. ευρώ, όταν είχε αγοραστεί το 2007 από την Γκλάντμπαχ με μικρό αντίτιμο, χωρίς μάλιστα να μπει κάποιο ποσοστό μεταπώλησής του. Αντιλαμβάνεται ο καθένας το τι ποσό κατάφερε να βάλει στα ταμεία του ο Ολυμπιακός με αυτό το deal.

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού

Πηγαίνοντας στην περίπτωση του Ανδρέα Σάμαρη, αγοράστηκε από τον Πανιώνιο με το ποσό των 300.000 ευρώ και στον ένα χρόνο που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, σε συνδυασμό και με το Μουντιάλ, εκτόξευσε τις μετοχές του, με την Μπενφίκα να τον ανακοινώνει πριν λίγες ημέρες, τονίζοντας πως κόστισε 10 εκ. ευρώ.

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού

Για να φτάσουμε στον Κώστα Μανωλά, ο οποίος επίσης ήρθε ως ελεύθερος στον Πειραιά και στα δυο χρόνια που έπαιξε, προσέφερε τα μέγιστα. Προσθέστε και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ, για να έρθει η πρόταση της Ρόμα τουλάχιστον 13 εκ. ευρώ και ο παίκτης να κάνει το βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο.

Τα μεγάλα deals του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

*Τα ποσά αυτά προέκυψαν από τα αντίστοιχα ρεπορτάζ των ημερών...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ