ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα 18 ονόματα που γράφτηκαν σήμερα για τον Ολυμπιακό

Τα 18 ονόματα που γράφτηκαν σήμερα για τον Ολυμπιακό

Μια ενδεκάδα ονόματα μαζί με τις αλλαγές γράφτηκαν το Σάββατο στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού! Από την γαλλική αγορά και την τριάδα της Ράγιο Βαγιεκάνο, μέχρι τον Τζόναθαν, τον Ορμπάιθ, τον Σεϊρού, τον Λεονάρντο και τον Σκόκο. Διαβάστε αναλυτικά κάθε περίπτωση και όλα τα δεδομένα!

Έχουν περάσει μόλις 6 μέρες από τότε που μπήκαμε στον Απρίλη κι όμως όλα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού μυρίζουν Μάη και καλοκαίρι. Οι Πειραιώτες έχουν τελειώσει με το πρωτάθλημα, τους μένει το Κύπελλο και ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν.

Όπως είναι λογικό λοιπόν, το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ εστιάζει σε εν δυνάμει μεταγραφικούς στόχους και τα ονόματα δίνουν και παίρνουν καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο που μόνο σήμερα, υπάρχουν 18 ονόματα ποδοσφαιριστών που απασχολούν τους Πειραιώτες.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί (γι' αυτό είναι και μεγάλος ο αριθμός των ονομάτων), που έχουν τσεκαριστεί οι περιπτώσεις τους από Λορένθο ή Κοβάτσεβιτς, για σενάρια που προκύπτουν από ξένα δημοσιεύματα και για παλιούς γνώριμους. Φυσικά κανείς δεν λέει πως θα αποκτηθούν όλοι αυτοί, αφού τότε το ρόστερ του Ολυμπιακού θα έχει 50 ποδοσφαιριστές!

Αν προσθέσουμε μάλιστα και τους Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν, Σάμαρη, Σαλίνιο και Μπόατενγκ που το καλοκαίρι θα μετακομίσουν στου Ρέντη, αλλά και τους δανεικούς Τάτος, Ζαραδούκα, Ντιελνά, Κατάι, Γκρμπιτς και Διαμαντάκο, που επιστρέφουν, τότε θα καταλάβουμε πως είτε ο Ολυμπιακός θα φτιάξει τρεις διαφορετικές ομάδες στην Superleague, είτε οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν θα έρθουν ποτέ στον Πειραιά. Προφανώς και θα ισχύσει το δεύτερο σενάριο, αφού στο Λιμάνι δεν θέλουν να κάνουν τα λάθη του παρελθόντος και τσεκάρουν προσεκτικά κάθε περίπτωση, προκειμένου να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και σωστές επιλογές στις μεταγραφές.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του Sport24.gr, ο Ολυμπιακός εστιάζει στην αγορά ενός καλού ποδοσφαιριστή που θα οργανώνει το παιχνίδι. Έναν αντι-Ιμπαγάσα, έναν οργανωτή, έναν καλό πασαδόρο. Εκεί μάλιστα πιθανότατα να δοθούν περισσότερα χρήματα. Όσο για το αμυντικό χαφ, μένει να δούμε τι θα προκύψει με την υπόθεση του Μπόατενγκ. Φυσικά δεν αποκλείεται να έρθουν νέοι ταλαντούχοι παίκτες, όμως τα λεφτά θα πέσουν για το 10άρι.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις περιπτώσεις των 18 ποδοσφαιριστών που γράφτηκαν σήμερα για τον Ολυμπιακό, από τον ελληνικό Τύπο:

Τσιπριάν Ταταρουσάνου: Ρουμάνος τερματοφύλακας, 27 ετών

Σύμφωνα με δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Στεάουα Βουκουρεστίου, ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση, που όμως δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους της ομάδας. Οι Ρουμάνοι ζητούν 2.500.000€, ενώ οι Πειραιώτες δίνουν 1.500.000€, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Νταβίντ Οσπίνα: Κολομβιανός τερματοφύλακας, 25 ετών

Τα ταξίδια του Λορένθο στην Γαλλία έχουν φέρει στο προσκήνιο πολλά ονόματα. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα "Γαύρος", οι "ερυθρόλευκοι" έχουν καταλήξει στην απόφαση να κινηθούν για την απόκτηση του Κολομβιανού τερματοφύλακα. Άλλωστε ο πορτιέρο της Νις αποτελεί διακαή πόθο του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.

Goalkeeper Cristian Alvarez, from Argentina, poses during his official presentation as new player for Espanyol in Barcelona, Spain, Tuesday, May 27, 2008. Alvarez signed a five-year deal with Espanyol. (AP Photo/Manu Fernandez)
Goalkeeper Cristian Alvarez, from Argentina, poses during his official presentation as new player for Espanyol in Barcelona, Spain, Tuesday, May 27, 2008. Alvarez signed a five-year deal with Espanyol. (AP Photo/Manu Fernandez) AP/PA PHOTOS

Κριστιάν Αλβάρες: Αργεντινός τερματοφύλακας, 28 ετών

Είναι αρχηγός στην Εσπανιόλ και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ο μάνατζερ του Μίτσελ, Μαριάνο Αγιλάρ, του μετέφερε την καλή άποψη του Ισπανού προπονητή όπως αναφέρει ο "Πρωταθλητής", ενώ ο ίδιος μίλησε με θετικά σχόλια για την ομάδα του Πειραιά, όμως δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην Ελλάδα. Άλλωστε είναι Αργεντινός και ξέρει καλά από οικονομική κρίση...

Νταβίντ Κομπένιο: Ισπανός τερματοφύλακας, 31 ετών

Είναι ένας από τους πέντε ποδοσφαιριστές της Ράγιο Βαγιεκάνο που έχει στα υπόψιν του ο Μίτσελ σύμφωνα με την εφημερίδα "Sportday" είναι ο τερματοφύλακας, Νταβίντ Κομπένιο. Βρίσκεται στην ομάδα της Μαδρίτης από το 2008 και θεωρείται μια καλή λύση κάτω από τα γκολποστ.

Τα 18 ονόματα που γράφτηκαν σήμερα για τον Ολυμπιακό

Σαλίφ Σανέ: Γάλλος αμυντικός μέσος, 23 ετών

Τ' όνομά του είχε ακουστεί ξανά τον Δεκέμβρη για τον Ολυμπιακό, όμως τώρα η περίπτωσή του μοιάζει πιο προσιτή, αφού η Νανσί είναι έτοιμη να υποβιβαστεί και η τιμή του παίκτη θα πέσει. Είναι ένας θηριώδης αμυντικός μέσος, για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Άντερλεχτ, σύμφωνα με τον "Γαύρο".

Πάμπλο Ορμπάιθ: Ισπανός αμυντικός μέσος, 34 ετών

Παλιός γνώριμος στο Λιμάνι, αφού την περσινή χρονιά έπαιξε με την ερυθρόλευκη φανέλα και πραγματοποίησε σούπερ εμφανίσεις. Η φυγή του άφησε ένα κενό που είναι εμφανές τη φετινή σεζόν και σύμφωνα με τον "Πρωταθλητή" έχει μεταφέρει σε γνωστούς του, πως θα ήθελε να επιστρέψει στον Πειραιά, παρά το καλό συμβόλαιο που έχει στην Ρουμπίν Καζάν.

Χάβι Φουέγο: Ισπανός αμυντικός μέσος, 29 ετών

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής της Ράγιο Βαγιεκάνο που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Παίζει ως αμυντικός χαφ και είχε αγωνιστεί σ' όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Ισπανίας. Αν "χαλάσει" η περίπτωση του Μπόατενγκ, ίσως απασχολήσει.

Τα 18 ονόματα που γράφτηκαν σήμερα για τον Ολυμπιακό

Ρομπέρτο Τρασόρας: Ισπανός μέσος, 32 ετών

Είναι ο ποδοσφαιριστής που χαρακτήρισε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ιδανικό αντικαταστάτη του. Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ράγιο Βαγιεκάνο και οι "ερυθρόλευκοι" δεν αποκλείεται να τσεκάρουν την περίπτωσή του.

Μπενουά Σεϊρού: Γάλλος μέσος, 32 ετών

Ο κεντρικός χαφ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μαρσέιγ και φαίνεται πως δεν υπάρχει διάθεση για ανανέωση. Βρίσκεται σε κόντρα με τον προπονητή της γαλλικής ομάδας και προτάθηκε πρόσφατα στον Ολυμπιακό. Είναι κλασικός μέσος με πολύ καλή πάσα, ενώ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του Πειραιά στα δύο ματς του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Τζόναθαν: Μεξικανός μεσοεπιθετικός, 23 ετών

Αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα Β', είναι από τα ταλέντα των Καταλανών και βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα των "ερυθρολεύκων". Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Goalnews", οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μίλησαν με τους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι τους ξεκαθάρισαν πως θέλουν να πουλήσουν τον ποδοσφαιριστή. Όλα είναι ανοιχτά στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως είναι γεγονός πως ο Τζόναθαν είναι ένας παίκτης που θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό (μέσος με οργανωτικές ικανότητες) και ενδεχόμενη μεταγραφή του θα προκαλέσει ενθουσιασμό.

Ούγκο Βιάνα: Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, 30 ετών

Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπράγκα και δεν είναι πρώτη φορά που τον ακούμε. Παλιότερα είχε γραφτεί τ' όνομά του και για τον Παναθηναϊκό, ενώ πλέον οι Πορτογάλοι αναφέρουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία ή στον Ολυμπιακό.

Νάτσο Σκόκο: Αργεντινός μεσοεπιθετικός, 28 ετών

Τον ξέρουμε πολύ καλά από το πέρασμά του στην ΑΕΚ. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα πραγματοποίησε κάποιες καλές εμφανίσεις και ο Ολυμπιακός είχε δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Τελικά δεν αποκτήθηκε ποτέ και τώρα μαγεύει στην πατρίδα του, πετυχαίνοντας πανέμορφα γκολ με την φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις. Οι μετοχές του έχουν ανέβει και είναι απλησίαστος για τον Ολυμπιακό. Παρ' όλα αυτά το όνομά του γράφεται στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ.

Τα 18 ονόματα που γράφτηκαν σήμερα για τον Ολυμπιακό

Τσόρι Ντομίνγκες: Αργεντινός μεσοεπιθετικός, 32 ετών

Άλλος ένας παίκτης της Ράγιο Βαγεκάνο που τσεκάρουν οι Πειραιώτες σύμφωνα με την "Sportday". Είναι μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται τη φετινή χρονιά στην Ισπανία και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Τζαμέλ Μπακάρ: Γάλλος εξτρέμ, 24 ετών

Αγωνίζεται ως εξτρέμ και μεσοεπιθετικός στην Νανσί και έχει γενικά καλό όνομα στην Γαλλία. Γρήγορος και με καλή τεχνική, ο 24χρονος έχει φέτος 29 συμμετοχές, 5 γκολ και 3 ασίστ και τον έχει παρακολουθήσει ο Λορένθο από κοντά. Η περίπτωσή του ενδιαφέρει τους Πειραιώτες, αλλά υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Τζιοβάνι ντος Σάντος: Μεξικανός εξτρέμ, 24 ετών

Είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Τζόναθαν και τ' όνομά του έχει γραφτεί πολλές φορές κατά καιρούς στο "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ. Ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Μπαρτσελόνα, όμως δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Ανήκει στην Μαγιόρκα που παλεύει για την σωτηρία της και βρίσκεται στα πλάνα του Ολυμπιακού.

Λεονάρντο: Βραζιλιάνος εξτρέμ, 27 ετών

Θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρωταθλητής", ο μάνατζέρ του τον έχει προτείνει στον Ολυμπιακό. Αρκετοί στον Πειραιά βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωση του Βραζιλιάνου, ενώ με καλά λόγια έχει εκφραστεί και ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.

Λας Μπανγκουρά: Γουινέα επιθετικός, 21 ετών

Κι αυτός αγωνίζεται στην Ράγιο Βαγιεκάνο, μόνο που η μεγάλη του διαφορά σε σχέση με τους άλλους είναι πως δεν μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Είναι 21 ετών και παίζει στην επίθεση και στα άκρα, ενώ οι μετοχές του έχουν ανέβει τελευταία.

Τα 18 ονόματα που γράφτηκαν σήμερα για τον Ολυμπιακό
Σκέποβιτς

Μάρκο Στσέποβιτς: Σέρβος επιθετικός, 22 ετών

Οι Σέρβοι επιμένουν πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτησή του Σέρβου επιθετικού της Παρτιζάν και αναφέρουν την παρουσία του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο. Πρόκειται για ένα "hot" όνομα στην αγορά της Σερβίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ