ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα τρία "αμαρτωλά" πέναλτι του Μήτρογλου

Τα τρία "αμαρτωλά" πέναλτι του Μήτρογλου
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Μήτρογλου για τρίτη φορά αποφάσισε να πάρει πάνω του μια εκτέλεση πέναλτι και το αποτέλεσμα μόνο καλό δεν ήταν. Η Ανόρθωση, ο τσακωμός με τον Ντομίνγκες και το νέο λάθος με τον Παναθηναϊκό.

Λένε πως σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Αν γίνει μια φορά, λες ότι έτυχε. Αν γίνει δεύτερη, ίσως και να το πιστέψεις ξανά. Από την τρίτη και πάνω είναι απλά μια παγιωμένη κατάσταση που φανερώνει πως ούτε οι προηγούμενες έγιναν κατά τύχη.

Η αναφορά γίνεται στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος για τρίτη φορά αποφάσισε να πάρει πάνω του μια εκτέλεση πέναλτι που δεν του αναλογούσε και το αποτέλεσμα μόνο καλό δεν ήταν. Μπορεί στη μια βέβαια να σκόραρε, αλλά τι να το κάνεις, αν αυτό προκαλέσει δημόσιο τσακωμό με συμπαίκτη μπροστά στα μάτια όλων.

Το Sport24.gr κάνει φλας-μπακ και θυμίζει τις τρεις περιπτώσεις, όπου ο Έλληνας φορ του Ολυμπιακού φέρθηκε λάθος, βάζοντας το "εγώ" του, πάνω από το "εμείς".

Η αρχή έγινε με την Ανόρθωση

Η αρχή έγινε πριν έξι χρόνια στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του Ερνέστο Βαλβέρδε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο το 2008. Αντίπαλος ήταν η Ανόρθωση για τα προκριματικά του Champions League, όταν οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν και συνέχισαν στο Europa League. Ο αγώνας έληξε με σκορ 3-0 στην Κύπρο και το 1-0 στο Φάληρο δεν έφτανε για να γίνει η ανατροπή. Στο 77ο λεπτό του πρώτου παιχνιδιού και ενώ η Ανόρθωση ήταν μπροστά με δυο γκολ, ο Γκαλέτι κέρδισε πέναλτι, ο Βαλβέρδε έδωσε στον Αργεντινό την εντολή να το εκτελέσει, αλλά ο Μήτρογλου το πήρε πάνω του, ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Μια φάση που "στιγμάτισε" την σχέση του Βάσκου με τον Έλληνα φορ.

Τα τρία "αμαρτωλά" πέναλτι του Μήτρογλου
INTIME SPORTS

Εύστοχος με Βέροια, τσακώθηκε με τον Ντομίνγκες

Η δεύτερη φορά ήταν στο φετινό πρωτάθλημα και το ματς με την Βέροια. Ο Τζίμι Ντουρμάζ κέρδισε πέναλτι, η εντολή ήταν πως τις εκτελέσεις τις αναλαμβάνει ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, αλλά ο Μήτρογλου αποφάσισε μόνος του να πάρει την μπάλα και να την στήσει στην άσπρη βούλα. Ναι μεν σκόραρε, αλλά οι σκηνές που ακολούθησαν, μόνο καλές δεν ήταν και σε κανέναν δεν άρεσαν. Ο Αργεντινός έδειξε την δυσφορία του, ο Μήτρογλου θέλησε να του απολογηθεί, υπήρξε παρεξήγηση, αλληλοσπρώχτηκαν και υπήρξε ένταση. Στα αποδυτήρια λύθηκε το θέμα ανάμεσά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ενέργεια του Μήτρογλου ήταν σωστή.

Τα τρία "αμαρτωλά" πέναλτι του Μήτρογλου
INTIME SPORTS

Το κακό τρίτωσε στο αιώνιο ντέρμπι

Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Μήτρογλου πήρε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Στιλ. Επειδή το κέρδισε ο ίδιος, θεώρησε πως του... αναλογούσε και η εκτέλεση. Η εντολή δεν έχει αλλάξει ότι ο Ντομίνγκες τα εκτελεί, αλλά ο "πιστολέρο" θέλησε και πάλι να το πάρει πάνω του. Ο Αργεντινός έκανε πίσω, άφησε τον Μήτρογλου να το εκτελέσει και ο Στιλ απέκρουσε στην δεξιά του γωνία. Το σκορ ήταν μόλις 1-0 και ο Ολυμπιακός κινδύνευε στα εναπομείναντα λεπτά με ισοφάριση. Μάλιστα, ο Μίτσελ είπε στη συνέντευξη Τύπου πως ήταν μια κακή επιλογή του παίκτη και έκανε λάθος με το να αποφασίσει να εκτελέσει ο ίδιος το πέναλτι, αντί να υπακούσει στην εντολή του προπονητή και να αφήσει τον "Τσόρι".

Τα τρία "αμαρτωλά" πέναλτι του Μήτρογλου
INTIME SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ