ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα "σημάδια" που μπορούν να βγάλουν νικητή τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΤοSport24.grαναλύει τους λόγους που οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τις ελπίδες τους να κερδίσουν την Κυριακή (25/2, 19.30) τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη και να βάλουν φωτιά στο πρωτάθλημα.

Ένα είναι το σίγουρο ενόψει της αναμέτρησης της Τούμπας (25/2, 19.30). Ποτέ δεν έχει βρεθεί ο Ολυμπιακός σε αυτή τη θέση. Να πάει δηλαδή στην Θεσσαλονίκη να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που πάει φουλ για πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" θα ζήσουν κάτι πρωτόγνωρο.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι και τον Φεβρουάριο του 2012oΟλυμπιακός πήγε στην Τούμπα, θέλοντας οπωσδήποτε το τρίποντο για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.

Τελικά, "καθάρισε την μπουγάδα" με συνοπτικές διαδικασίες χάρη στα γκολ των Αμπντούν και Μιραλάς, διαμορφώνοντας εκείνο το 0-2.

Ήταν όμως ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, με δύο διαφορετικές ομάδες, με έναν Ολυμπιακό που είχε ένα πολύ πιο ποιοτικό ρόστερ από το φετινό και κυρίως μία ομάδα που έπειθε.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από την Θεσσαλονίκη την Κυριακή (25/2); Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ πηγαίνει "τρένο". Οι δε Πειραιώτες επέστρεψαν μετά από έναν μήνα στις νίκες, κερδίζοντας όμως έναν αποδεκατισμένο Πανιώνιο.

Το Sport24.grθα επιχειρήσει με μία ψύχραιμη ματιά να παρουσιάσει ορισμένα στοιχεία που ενδέχεται να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στο διπλό, βάζοντας φωτιά στο πρωτάθλημα:

1) Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μαθημένος στον ρόλο του φαβορί. Και για τον "Δικέφαλο του Βορρά" είναι ένα ματς ιδιαίτερων συνθηκών, είναι ένα ματς τίτλου, ένα ματς που οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη ενδέχεται να προκαλέσει μία μουρμούρα στις τάξεις των οπαδών του, που είναι προετοιμασμένοι για ένα πάρτι... Η κάψα του κόσμου είναι τεράστια, από τα ξημερώματα σχημάτισαν ουρές στα εκδοτήρια για ένα εισιτήριο και για μία ομάδα που δεν είναι μαθημένη στους τίτλους και σε τέτοιου είδους "τελικούς", αυτό μπορεί να την πλημμυρίσει με άγχος και πίεση. Και κατ' επέκταση να της γυρίσει μπούμερανγκ.

2) Εδώ και πολύ καιρό ο ΠΑΟΚ δείχνει ένα σαφέστατα καλύτερο πρόσωπο από τον Ολυμπιακό. Δείχνει ένα πρόσωπο πιο πειστικό, πιο ενθουσιώδες, με μεγαλύτερη ένταση. Από την άλλη όμως οι "ερυθρόλευκοι" πηγαίνουν για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο ντέρμπι έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους. Όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι και βγάζουν μία εικόνα ότι θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε όσους τους αμφισβητούν. Κάθονται και λένε στο Ρέντη ή δημοσίως ότι "για τέτοια παιχνίδια ζούμε". Μεταξύ άλλων έσφιξαν και τα λουριά στο προπονητικό κέντρο. Κάτι πρόστιμα, κάτι η επίσκεψη οπαδών στο Ρέντη, κάτι η υπεροψία της ομάδας του ΠΑΟΚ, φαίνεται πώς έχουν πεισμώσει τους Πειραιώτες. Από λόγια όμως έχει μπουχτίσει ο κόσμος. Ώρα για πράξεις. Και σύμφωνα με τους παίκτες, θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουν με πράξεις.

3) Μπάλα προφανώς και δεν παίζει η στατιστική και η ιστορία. Ωστόσο, καλό είναι κάπου-κάπου να την βάζουμε στο τραπέζι, γιατί ορισμένες φορές και οι αριθμοί έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέρσι όταν στον κόκκινο πάγκο καθόταν ο Πάουλο Μπέντο. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν δύο σερί χρονιές του Ολυμπιακού στην Τούμπα πριν από... 28 χρόνια! Συγκεκριμένα, την περίοδο που οι Πειραιώτες ήταν μακριά από τον θρόνο τους. Το 1989-90 είχαν επικρατήσει με 4-1 και το 1990-91 με 3-2. Από τότε, ποτέ δεν έχουν πετύχει δύο σερί νίκες σε μία διετία απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

4) Κάπου θα "σπάσει" η γκαντεμιά του Μιραλάς. Για κάποιον λόγο ο Κέβιν λέει και ξαναλέει ότι έφτασε η στιγμή να βρει δίχτυα με τον Ολυμπιακό. Μία λεπτομέρεια: Και πριν από εκείνο το 0-2 του Φλεβάρη του 2012 στην Τούμπα, ο Μιραλάς πάλι έλεγε ότι είχε καλό προαίσθημα και τελικά σκόραρε. Το ίδιο λέει και τώρα. Για να δούμε...

5) Το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός! Τον Μάρτιο του 2010 πήγε στο ΟΑΚΑ ουσιαστικά έχοντας μείνει εκτός τίτλου. Πάλι κανένας δεν τον υπολόγιζε, πάλι κανένας δεν πίστευε ότι θα έπαιρνε διπλό επί του μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκού και τελικά έφυγε με το διπλό χάρη στο γκολ του Ντάρμπισαϊρ. Με λίγα λόγια; Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο επικίνδυνος όταν ο αντίπαλος δεν τον υπολογίζει και θεωρεί ότι είναι στα "κάτω" του. Την πάτησε ο Παναθηναϊκός που ήταν ο τελευταίος που "έσπασε" το σερί των πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού τη σεζόν 2009-10. Μπορεί να την πατήσει και τώρα ο ΠΑΟΚ, μία ομάδα που επαναλαμβάνουμε ναι μεν δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει "καλύτερο φεγγάρι", αλλά δεν έχει μπολιαστεί ακόμα τοDNAτης με τον πρωταθλητισμό.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δηλώσεις πίστης στον Ολυμπιακό, αλλά και ώρα για πράξεις στην Τούμπα!
Την Πέμπτη (22/2) εκδικάζεται η έφεση του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ