ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα σενάρια της διαδοχής Μπέντο στον Ολυμπιακό

Τα σενάρια της διαδοχής Μπέντο στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής της Κ20, Βασίλης Βούζας, ακούγεται έντονα για να αναλάβει υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τη Μπεσίκτας με πιθανό συνεργάτη τον Εστέμπαν Καμπιάσο! Ο Μοντανιέ και οι άλλες λύσεις από το εξωτερικό.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό μετά από την απόφαση για άμεση απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε μόνος του τη χαριστική βολή με τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας, καθώς έχασε ακόμη και την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τον στήριξε δημόσια την προηγούμενη Κυριακή μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο.

Το διαζύγιο με τον Μπέντο, το οποίο πολλοί περίμεναν την προσεχή Παρασκευή σε περίπτωση ήττας από τον Μπεσίκτας και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από ώρα σε ώρα, οδηγεί τη διοίκηση στην επιλογή του επόμενου.

Πρέπει να επιλεγεί άμεσα ο διάδοχος, 4ος στη σειρά μετά τους Μάρκο Σίλβα, Βίκτορ Σάντσεθ, Πάουλο Μπέντο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι υπηρεσιακός σε πρώτη φάση.

Το όνομα που ακούγεται πιο έντονα αυτές τις ώρες και χωρίς να υπάρχει κάτι οριστικό, είναι του Βασίλη Βούζα, του προπονητή της Κ20. Είναι ασφαλώς μια προοπτική με ρίσκο, ωστόσο, είναι μια λύση “πρώτης ανάγκης”, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία, ενώ μπορεί να προσεγγίσει πιο εύκολα και τους Έλληνες παίκτες.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους που αποτελούν και την πλειοψηφία, υπάρχει και μια άλλη λύση που εξετάζεται κι ακούει στο όνομα Εστέμπαν Καμπιάσο! Ο Αργεντινός άσος είναι δεδομένο εδώ και καιρό, ότι θα ασχοληθεί με την προπονητική, το έχει δηλώσει άλλωστε. Υπάρχει, λοιπόν, σκέψη για ένα υπηρεσιακό δίδυμο Βούζα-Καμπιάσο μέχρι νεοτέρας, εκτός κι αν προκύψει κάποια σοβαρή λύση από το εξωτερικό.

Το όνομα του Φιλίπ Μοντανιέ που έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, δεν έχει διαψευστεί, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που εξετάζεται. Υπάρχουν κι άλλες υποψηφιότητες από την Ιβηρική που συνήθως ψωνίζει ο Ολυμπιακός από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μέσα στις επόμενες ώρες, πάντως, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει τον κόουτς που θα αναλάβει προσωρινά, ο οποίος και θα κάνει την προπόνηση της Τρίτης (σήμερα η ομάδα έχει ρεπό). Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις, ισχύει πολλές φορές το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.

Έχει μεγάλη σημασία, πάντως, ο επόμενος κόουτς που θα καθίσει στον πάγκο να μπορεί να συσπειρώσει, υπό τη σκέπη της διοίκησης, τον κόσμο και ο Ολυμπιακός να συνεχίσει αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης, ενωμένος σε όλα τα επίπεδα. Κάποιοι δεν αποκλείουν και μια λύση Ελευθερόπουλου ή Αναστόπουλου, πρώην παίκτη της ομάδας δηλαδή, ο οποίος να μπορεί να αντιληφθεί το τι χρειάζεται η ομάδα και να κάνει άμεσα... ηλεκτροσόκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ