ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα κραχτά λάθη του Μπέντο στο Ρέντη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μπέντο ήταν ο τρόπος με τον οποίο προετοίμαζε τα παιχνίδια. Γαλλία και Ισπανία οι δύο αγορές που κοιτούν στο λιμάνι για την επόμενη μέρα, αλλά υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να πάει μέχρι τέλους με το υπηρεσιακό σχήμα.

To Sport24.gr θα επιχειρήσει να "φωτίσει" διάφορες πτυχές της καθημερινότητας του Μπέντο στο Ρέντη. Γιατί επί της ουσίας το βασικό πρόβλημα του Πορτογάλου δεν ήταν τα όσα έδειχνε στα 90λεπτα ο Ολυμπιακός. Για να παρουσιάσει μία συγκεκριμένη εικόνα μία οποιαδήποτε ομάδα, προφανώς και κάτι έχει δουλευτεί τις προηγούμενες μέρες στις προπονήσεις. Ή δεν έχει δουλευτεί! Τόσο απλά...

Ο Μπέντο είχε παρουσιάσει κάποια δείγματα από τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη. Κάποια δείγματα ανησυχητικά. Δεν θα σταθούμε στα όσα κυκλοφόρησαν χθες (6/3) ότι μέσα σ' όλα δεν είχε στείλει ούτε άνθρωπο στην Τουρκία για να παρακολουθήσει από κοντά την Μπεσίκτας, κάτι που έκαναν δύο φορές οι "μαυραετοί" της Κωνσταντινούπολης. Αυτό ήταν κάτι που δεν προκάλεσε έκπληξη.

Να σας θυμίσουμε ότι ούτε την Οσμάνλισπορ είχε πάει να την δει κάποιος από τους συνεργάτες του Μπέντο. Το σκάουτινγκ της ομάδας της Άγκυρας είχε περιοριστεί στα όσα έβλεπαν στην τηλεόραση και στα όσα έπιασαν οι κάμερες. Αυτό είναι το λιγότερο όμως...

Ένα από τα μεγαλύτερα "φάουλ" του Μπέντο ήταν ο τρόπος με τον οποίο προετοίμαζε τα παιχνίδια. Για παράδειγμα είχε φτάσει στο σημείο να κάνει ανάλυση για έναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή, για τον οποίο γνώριζαν άπαντες στο Ρέντη αρκετές μέρες πριν ότι δεν θα έπαιζε κόντρα στον Ολυμπιακό!

Επίσης, είχε ζητήσει τα... ρέστα από ποδοσφαιριστή του επειδή δεν πήρε επίτηδες μία κίτρινη κάρτα, έτσι ώστε να δηλωνόταν σε ένα συγκεκριμένο ματς. Και η απάντηση που είχε πάρει από τον ποδοσφαιριστή (σ.σ. τον Μιλιβόγεβιτς για να λέμε και ονόματα) ήταν ότι "δεν μου είπε κανείς από τον πάγκο να πάρω κάρτα".

Πριν από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Δεκέμβριο είχε δείξει στους παίκτες του ένα βίντεο από καλοκαιρινό παιχνίδι του "Άγιαξ". Συγκεκριμένα από το ματς με την Άλκμααρ. Το θέμα δεν είναι μόνο η ανάλυση που έκανε στους παίκτες του για τον ΠΑΣ. Το θέμα είναι ότι πήρε χαμπάρι αργά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ματς με την Άλκμααρ δεν είχε διεξαχθεί στους "Ζωσιμάδες", αλλά στο Περιστέρι. Και το λέμε το συγκεκριμένο σκηνικό, γιατί έδωσε μία εντύπωση στους παίκτες ότι δεν το γνώριζε αυτό, γεγονός που είχε συζητηθεί στις τάξεις των παικτών.

Δεν λέμε ότι τα έκανε όλα λάθος. Θα ήταν άδικο για τον Πορτογάλο. Για παράδειγμα την Αστάνα, πριν από το 4-1 στο Καραϊσκάκη, την είχε δώσει στο πιάτο στους παίκτες του. Τους είχε εξηγήσει πώς θα παίξουν οι πρωταθλητές Καζακστάν, μία ομάδα παντελώς άγνωστη στα μάτια όλων στο Ρέντη. Επίσης, και αρκετά παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας ήταν σαν έδινε... μασημένη τροφή στους ποδοσφαιριστές του. Δυστυχώς όμως αυτό δεν αποτελεί είδηση, γιατί ως προπονητής οφείλει να "διαβάζει" σωστά τον αντίπαλο.

Η είδηση είχε να κάνει με κάποια κραχτά σκηνικά, όπως αυτά που σας περιγράφουμε παραπάνω, που είχαν σχολιαστεί αρνητικά από τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί να οφείλεται σε λάθη των συνεργατών του. Είναι πολύ πιθανό. Από την άλλη όμως, εκείνος έφερε τους συγκεκριμένους ανθρώπους να κάτσουν στο πλευρό του.

Όπως διαπιστώσατε, δεν κάνουμε καμία αναφορά στο γεγονός ότι "μίκρυνε" το ροτέισον ή ότι εξαφάνισε κάποιους ποδοσφαιριστές. Ως προπονητής μπορεί να μην ταίριαζαν στο πλάνο του οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές (Καμπιάσο, Τσόρι, Μάριν). Εμείς σταθήκαμε στην καθημερινή του δουλειά και στους λόγους που ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία κακή εικόνα στο χορτάρι στα επίσημα παιχνίδια.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα, όπως για παράδειγμα ότι δεν είχε δουλέψει αρκετά σε κομπίνες στα κόρνερ ή στα φάουλ.

Πλέον, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν θα πάει να αποχαιρετήσει τους παίκτες στο Ρέντη. Χθες (6/3) περιορίστηκε σε ένα SMS στον Μποτία και ο Ισπανός αμυντικός μετέφερε τις ευχές του Μπέντο στους υπόλοιπους.

ΤΟ "ΣΑΦΑΡΙ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΒΟΥΖΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το αρχικό πλάνο του Ολυμπιακού είναι να βρεθεί ένας προπονητής ακόμα και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι Πειραιώτες ψάχνονται στην ισπανική και στην γαλλική αγορά.

Βέβαια, ο Βασίλης Βούζας και το υπόλοιπο επιτελείο γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός και πόσο σημαντικά είναι για τον σύλλογο τα παιχνίδια με Μπεσίκτας, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να κάνει την καλύτερη επιλογή για τη μετα-Μπέντο εποχή. Δεν θέλουν να προσλάβουν έναν προπονητή για να βγάλει απλώς τη χρονιά, αλλά για να πάει το καλοκαίρι στα βουνά της Αυστρίας για την προετοιμασία, και για να καθοδηγήσει τους "ερυθρόλευκους" την επόμενη σεζόν.

Οι πιθανότητες να πάει με τον Βούζα εώς το τέλος της σεζόν δεν είναι πολλές. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει. Η πρόθεση και η διάθεση είναι να βρεθεί ένας ξένος προπονητής. Όμως, επειδή ο Μάρτιος είναι και λίγο δύσκολος για να προσληφθεί ένας αξιόπιστος κόουτς, όλα είναι ανοικτά ακόμα και για τον Βούζα. Αφήστε που ο μέχρι πρότινος προπονητής της Κ20 το βλέπει και ως μία μεγάλη πρόκληση το να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, φόρεσε τη φανέλα των Πειραιωτών, είναι Ολυμπιακός και οι Ανδρούτσος, Μανθάτης, Νικολάου και Ρέτσος που βγήκαν στην πρώτη ομάδα, προωθήθηκαν με τις δικές του ευλογίες.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όχι ο Μπέντο, ούτε ο Μουρίνιο δεν θα έμενε
Εκεί το έχασε ο Μπέντο
O πορτογαλικός Τύπος για την απόλυση του Μπέντο
Τουρκικός Τύπος: "Σεισμός στον Ολυμπιακό"
Επίσημο: Οριστικά τέλος ο Μπέντο από τον Ολυμπιακό
Ο μάνατζερ του Μπέντο στο Sport24: "Ποντίκι ο Ντομίνγκες"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ