ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα γκολ του Εμποκανί κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Belgium's Standard Liege player Dieu Mbokani celebrates after he scored against Greece's Olympiakos during their Champions League group H soccer match, in Liege, Belgium, Wednesday Nov.4, 2009. (AP Photo/Yves Logghe)
Belgium's Standard Liege player Dieu Mbokani celebrates after he scored against Greece's Olympiakos during their Champions League group H soccer match, in Liege, Belgium, Wednesday Nov.4, 2009. (AP Photo/Yves Logghe) AP

Ο Ντιεμερσί Εμποκανί έχει δημιουργήσει... παράδοση απέναντι στις ελληνικές ομάδες, αφού τη σεζόν 2009/10 σημείωσε γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης. (VIDEO)

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Ντιεμερσί Εμποκανί, αφού απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Ο έμπειρος επιθετικός αναμένεται τη Δευτέρα (19/06) στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Το όνομα του Κονγκολέζου επιθετικού δεν είναι άγνωστο στο ελληνικό κοινό, αφού κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα τη σεζόν 2009/10 σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για το Champions League και το Europa League αντίστοιχα.

Αρχικά, την εκτελεστική δεινότητά του γνώρισαν οι "ερυθρόλευκοι" στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Εμποκανί άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό με δυνατό σουτ, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αντώνη Νικοπολίδη. Για την ιστορία, οι Βέλγοι επικράτησαν με 2-0, με τον Κονγκολέζο να αναδεικνύεται MVP του ματς.

Το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό:

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου του 2010, ο Εμποκανί σημείωσε γκολ και απέναντι στον Παναθηναϊκό, το οποίο ουσιαστικά "σφράγισε" την πρόκριση στης Σταντάρ Λιέγης στα προημιτελικά του Europa League, αφού στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ οι Βέλγοι είχαν επιβληθεί με 3-1 των "πρασίνων".

Το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό:

Photo Credits: AP Photo/Yves Logghe

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ