ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα γκολ στο Μεξικό, το μυαλό στον Ολυμπιακό

Τα γκολ στο Μεξικό, το μυαλό στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες κάνει θραύση στο Μεξικό με την φανέλα της Κρους Ασούλ, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων, όμως ο 23χρονος Παραγουανός επιθυμεί να φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τον Αύγουστο του 2014 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες από την Γκουαρανί της Παραγουάης έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ, με τον παίκτη να είναι επιλογή του Μίτσελ.

Λίγο πριν απογειωθεί το αεροπλάνο που θα μετέφερε τους Πειραιώτες στην Κωνσταντινούπολη για ένα φιλικό με την Φενέρμπαχτσε εκείνο τον Αύγουστο, η πειραϊκή ΠΑΕ είχε αποκαλύψει στους ρεπόρτερ της ομάδας την επικείμενη απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Μια ημέρα αργότερα ο Μίτσελ είχε ζητήσει συνάντηση με τους ρεπόρτερ στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή του Ολυμπιακού στην Πόλη, με σκοπό να τους ενημερώσει για ζητήματα που αφορούσαν την ομάδα και να δεχθεί τις ερωτήσεις τους.

Τότε λοιπόν ο Ισπανός τεχνικός είχε υποστηρίξει πως "ξέρω ότι θα θέλατε ένα μεγάλο όνομα για την επίθεση. Όμως εγώ επέλεξα τον Μπενίτες. Τον είδα σε περισσότερα από 12 παιχνίδια και θεωρώ ότι είναι αυτό που μας ταιριάζει με βάση τη φιλοσοφία μας".

Ο Παραγουανός επιθετικός είχε δύο βασικά εμπόδια μπροστά του ερχόμενος στο πειραϊκό κλαμπ. Το ένα αφορούσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά περνούσε τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, όντας και σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία. Το άλλο άκουγε στο όνομα "Κώστας Μήτρογλου", που ήταν φυσικό να έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή της επίθεσης.

Ο Μπενίτες ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στο Λιμάνι με 9 γκολ και 2 ασίστ σε 1393 λεπτά συμμετοχής. Όχι κι άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότερες εμφανίσεις του ήταν ολιγόλεπτες, ερχόμενος από τον πάγκο. Γρήγορος, με έκρηξη στα πρώτα μέτρα, παιχνίδι με πλάτη αλλά και κατά μέτωπο, άγουρος ακόμη στα τελειώματα του, με συνεχή κίνηση και πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς.

Το περασμένο καλοκαίρι ο 23χρονος κυνηγός μπήκε στο αεροπλάνο για το Ζέεφελντ, αλλά κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ολυμπιακού στο γραφικό χωριό της Αυστρίας ουδέποτε προπονήθηκε κανονικά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην περιοχή των κοιλιακών - προσαγωγών.

Ο Μάρκο Σίλβα ήταν ο νέος προπονητής των Πειραιωτών, έχοντας μπροστά του σχεδόν 1,5 μήνα για να μοντάρει την ομάδα του και να την παρουσιάσει έτοιμη για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας σεζόν. Δεν είχε χρόνο - ούτε διάθεση είναι η αλήθεια - να περιμένει τον Μπενίτες και έτσι εισηγήθηκε τον δανεισμό του.

Έτσι λοιπόν ο Παραγουανός έφυγε με προορισμό το Μεξικό και την Κρους Ασουλ. Οι πρώτοι μήνες στη νέα του ομάδα δεν κύλησαν ιδανικά. Χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί, να βρει τα πατήματα του και να έρθει στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση.

Από τις αρχές του 2016 όμως ο Μπενίτες βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση. Παίζει συνεχώς βασικός, σκοράρει (έχει ήδη φτάσει τα 10 τέρματα μέσα στο 2016 και είναι ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω από τον Γάλλο, Αντρέ Ζινιάκ) και μοιράζει ασίστ. Αποτέλεσμα; Εδώ και κάμποσο διάστημα οι οπαδοί της Κρους Ασούλ απαιτούν από την διοίκηση του συλλόγου την παραμονή του. Πιέζουν καθημερινά τους διοικούντες της ομάδας να τα βρουν με τον Ολυμπιακό, αγοράζοντας τα δικαιώματα του παίκτη.

Είναι εύκολο κάτι τέτοιο; Όχι. Ύπαρξη ρήτρας δεν προκύπτει, ενώ καθημερινά προστίθενται στη λίστα σύλλογοι από την Ευρώπη που καλοβλέπουν την περίπτωση του 23χρονου φορ...

"Πετάει" στο Μεξικό, τον Ολυμπιακό σκέφτεται

Εδώ όμως αξίζει να δούμε τι έχει κατά νου ο ίδιος ο παίκτης. Γιατί καλώς ή κακώς, με τα πράγματα να κυλούν ιδανικά για τον ίδιο, οι προοπτικές και οι επιλογές του αυξάνονται. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Κρους Ασούλ και πλέον υπάρχουν κάμποσες ομάδες που τον τσεκάρουν, ο Μπενίτες έχει στο μυαλό του τον Ολυμπιακό και μια πιθανή επιστροφή του στο Λιμάνι.

Ο Παραγουανός θέλει μια δεύτερη ευκαιρία με τα "ερυθρόλευκα". Εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό. Φροντίζει συνεχώς να μαθαίνει τα νέα της ομάδας του Πειραιά και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους Τσόρι Ντομίνγκες και Άλαν Πουλίδο, ρωτώντας για τις εξελίξεις.

Δεν συγκινείται ιδιαίτερα από το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από το όνομα, αφού θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη προοπτική για τον ίδιο ώστε να κάνει καριέρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να γίνει αναπόσπαστο μέλος της εθνικής Παραγουάης.

Το αν η επιθυμία του να επιστρέψει θα πραγματοποιηθεί, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Εξάλλου αυτός κάνει αυτό που πρέπει με τη φανέλα της Κρους Ασούλ στο Μεξικό: αποδεικνύει ότι έχει τις ικανότητες να αποτελέσει μια χρήσιμη μονάδα στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων". Όταν δίνεις έναν παίκτη δανεικό, το κάνεις για να δεις την ανάπτυξη, την εξέλιξη του. Τι παραπάνω να δείξει ο Μπενίτες;

Όμως την τελική απόφαση θα πάρει ο Μάρκο Σίλβα σε συνεργασία με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Αν ο Πορτογάλος τεχνικός τον θέλει, θα επιστρέψει. Αν πάλι όχι, τότε στον Πειραιά θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία του παίκτη στην Κρους Ασούλ, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη μέσω της πώλησης του Παραγουανού φορ.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ασταμάτητος ο Μπενίτες!

Mπενίτες: "Όσο βάζω γκολ, ο Ολυμπιακός, ζητά περισσότερα από την Κρους Ασούλ"

Ξανά γκολ ο Μπενίτες

Δεν σταματάει να σκοράρει ο Μπενίτες

Βρήκε πάλι δίχτυα ο Μπενίτες

Ρεσιτάλ Μπενίτες με Κρους Ασούλ!

Γκολάρα από Μπενίτες με Κρους Ασούλ!

"Μάγεψε" ο Μπενίτες με Κρους Ασούλ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ