ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Tα επτά ζητήματα του επόμενου διμήνου στον Ολυμπιακό

Tα επτά ζητήματα του επόμενου διμήνου στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από το θέμα της παραμονής του Μάρκο Σίλβα μέχρι τα μεταγραφικά, την ενίσχυση, τις αποχωρήσεις και φυσικά τα προκριματικά του Champions League. Ποια είναι τα επτά ζητήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο δίμηνο στον Ολυμπιακό.

Πέντε παιχνίδια έχει ακόμα ο Ολυμπιακός για να σφυρίξει... τέλος στη Σούπερ Λίγκα, αλλά ήδη στο λιμάνι έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για τη νέα χρονιά. Υπάρχουν θέματα που έχουν αρχίσει να τα συζητούν στο Ρέντη και στην ΠΑΕ, με πρώτο-πρώτο φυσικά την ημερομηνία έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Είναι η πρώτη φορά που είναι ανοικτό το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα! Πάμε όμως να τα δούμε ένα – ένα τα όσα αναμένεται να απασχολήσουν τους “ερυθρόλευκους” από σήμερα μέχρι και τα τέλη Μαΐου:

Σιγουριά για παραμονή Σίλβα

Με τη λήξη του α' γύρου της σεζόν και με αφορμή το θέμα που είχε προκύψει τον Γενάρη με την Πόρτο και τον Σίλβα, ξεκίνησαν τα σενάρια για το αν ο 39χρονος τεχνικός θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά ή όχι. Ο Σίλβα είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι και όχι 1+1. Με τα τωρινά δεδομένα, οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχιστεί η συνεργασία τους και όλα δείχνουν πώς και του χρόνου ο νεαρός κόουτς θα κάθεται στον κόκκινο πάγκο. Πάντως, η Πόρτο καραδοκεί. Εξακολουθούν στην πατρίδα του να αναφέρουν ότι οι “δράκοι” θα επανέλθουν τον Μάιο και θα κάνουν πρόταση στον Ολυμπιακό για να σπάσουν το συμβόλαιο με τον Σίλβα.

Οι ανανεώσεις των συμβολαίων

Οι Σαλίνο και Φουστέρ έχουν συμβόλαιο εώς τις 30 Ιουνίου και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νωρίς-νωρίς τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, καλείται να τελειώσει μια και καλή ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με δύο παιδιά που έχουν δώσει και την ψυχή τους στους Πειραιώτες. Οι Σαλίνο και Φουστέρ έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παραμείνουν στο λιμάνι. Το ερώτημα είναι αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται να τους κρατήσει ή θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος τους. Στην παρούσα φάση και οι δύο έχουν σοβαρές πιθανότητες να συνεχίσουν στους “ερυθρόλευκους”. Τα πάντα όμως θα ξεκαθαρίσουν λογικά λίγο πριν από το Πάσχα (1η Μαϊου).

Το “ψήσιμο” του Καπίνο

Ο Ρομπέρτο εξαιτίας των όσων τράβηξε στην Τούμπα και επειδή είναι λίγο ξενερωμένος με όλα αυτά τα επεισόδια στην Ελλάδα, είπε σε ισπανικό Μέσο ότι ίσως γυρίσει σελίδα στην καριέρα του το καλοκαίρι. Είναι πολύ πιθανό ο 30χρονος γκολκίπερ να μην βρίσκεται στον Ολυμπιακό από τη νέα χρονιά. Ήδη σε Ιταλία και Ισπανία έχουν ακουστεί ένα σωρό ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του και ακόμα είμαστε στον... Μάρτιο. Πού να φτάσει και ο Ιούνιος δηλαδή. Ο Σίλβα έχει σκοπό να δώσει ευκαιρίες στον Στέφανο Καπίνο στα ματς που απομένουν, αφού σε περίπτωση που ο Ρομπέρτο φέρει μία ικανοποιητική πρόταση στον Ολυμπιακό, τότε ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα είναι αυτός που θα πάρει τα γάντια του βασικού.

Οι Αργεντίνοι σταρ...

Τον Γενάρη θα μπορούσε να ειπωθεί σχεδόν με βεβαιότητα ότι ο Εστεμπάν Καμπιάσο πολύ δύσκολα θα έμενε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Τον τελευταίο καιρό όμως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σίλβα. Ίσως και ο Πορτογάλος να παραδέχτηκε εμμέσως ότι έκανε λάθος με το γεγονός ότι τον είχε παραγκωνισμένο σε αρκετά από τα μεγάλα ματς που έδωσαν φέτος οι “ερυθρόλευκοι”. Ο Καμπιάσο έχει αφήσει να εννοηθεί σε γνωστούς του ότι δεν σκοπεύει να γυρίσει άμεσα στην Αργεντινή και να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ.

Θεωρεί ότι έχει μπροστά του ακόμα 2-3 χρόνια μπάλας σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Με τον Καμπιάσο είναι απολύτως ευχαριστημένοι στον Ολυμπιακό και δεν βρίσκουν τον λόγο να μην τον έχουν στο ρόστερ τους και τη νέα σεζόν. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για τον Τσόρι, αν και φέτος ο Ντομίνγκεζ ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς και έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Και ο Τσόρι δεν έχει δείξει κάποια τάση φυγής ή για να ακριβολογούμε, τάση επιστροφής στην Ρίβερ. Πιστεύει ότι μπορεί να πάρει την προσωπική του “ρεβάνς” την επόμενη σεζόν!

Οι αποχωρήσεις και η ενίσχυση

Πέρσι ο Ολυμπιακός κράτησε τον βασικό του κορμό. Από το καλοκαίρι όμως θα ξεκινήσει πάλι η μεταγραφολογία. Ήδη στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ φιγουράρει το όνομα του Αργεντινού Εμάνουελ Μας, ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Μαζουακού. Στη Σαν Λορέντζο και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν γνωρίζουν ακόμα το παραμικρό για τον Ολυμπιακό (έχουν μείνει στα όσα είχαν συμβεί πέρσι τον Αύγουστο).

Είναι δεδομένο όμως ότι οι Πειραιώτες τον έχουν στην κορυφή της λίστας τους. Οι πρώτες εκτιμήσεις που μπορούν να γίνουν είναι ότι τα ονόματα των Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Ντουρμάζ και Κασάμι θα βρεθούν στο επίκεντρο των μεταγραφικών συζητήσεων. Αυτομάτως, όποιος αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να βρεθούν οι αντικαταστάτες. Μέχρι και τον Μάιο φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη. Το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί από Ιούλιο, όταν ορισμένοι εξ αυτών ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και στα τελικά του Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Το Champions League και η προετοιμασία γύρω στις 20 Ιουνίου!

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν στενά τους αγώνες στο Europa League, καθώς υπάρχουν ελπίδες να κερδίσει τελικά την απευθείας είσοδό του στους ομίλους του Champions League και της επόμενης περιόδου. Αν το πάρει το Europa League ομάδα που θα κερδίσει από το πρωτάθλημά της την απευθείας πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (π.χ. Ντόρτμουντ, Σαχτάρ, Βασιλεία, Φενέρμπαχτσε), τότε θα την ακολουθήσει και ο Ολυμπιακός. Σε διαφορετική περίπτωση προκριματικά στις 27 Ιουλίου!

Η τελευταία φορά που είχε παίξει η ομάδα του Πειραιά προκριματικά ήταν το καλοκαίρι του 2010, τότε που είχε αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στον Ολυμπιακό ήδη είναι σε επικοινωνία με το Ζέεφελντ. Δεν γίνεται να περιμένουν τον τελικό του Europa League στις 18 Μαϊου για να δουν αν π.χ. η Ντόρτμουντ σηκώσει το τρόπαιο. Πρέπει από τώρα να κάνουν τα κουμάντα τους. Αν λοιπόν παίξει προκριματικά ο Ολυμπιακός, τότε η προετοιμασία θα ξεκινήσει πάρα πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Η Εσπανιόλ και ο Λορένθο

Μετά το Πάσχα θα ξεκαθαρίσει οριστικά και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Εσπανιόλ για να εντάξει στο δυναμικό της τον Χουάνχο Λορένθο. Είχε κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου μία πληροφορία από την Βαρκελώνη ότι η καταλανική ομάδα τον έχει στη λίστα της μαζί με άλλους δύο, τους Λουίς Κάμπος και Ραμόν Πλάνας για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Στην Ισπανία για κάποιον λόγο επιμένουν ότι ο Λορένθο θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τον Ολυμπιακό. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθούν οι Ίβηρες...

Photo credits: Action images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ