ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα δικαστήρια δεν εξέπληξαν τον Ολυμπιακό

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο Λιμάνι δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου να απαλλάξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τις κατηγορίες περί "εγκληματικής οργάνωσης", αλλά και με το γεγονός ότι δεν έπεσε η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τα γεγονότα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Δύο ειδήσεις είχε η Δευτέρα (26/3) σε δικαστικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό. Δύο ειδήσεις που δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη στους ανθρώπους των Πειραιωτών.

Το πρώτο δικαστικό... ημίχρονο "παίχτηκε" στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Εκεί αποφασίστηκε η οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις κατηγορίες περί "εγκληματικής οργάνωσης", "απάτης" και "εκβίασης".

Απορρίφθηκε ουσιαστικά η αίτηση αναίρεσης που είχε κάνει ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση που είχε πάρει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο ουσιαστικά είχε απαλλάξει τον Μαρινάκη από τις κατηγορίες για τα αδικήματα που αναφέρουμε παραπάνω.

Το βασικό στοιχείο της σημερινής απόφασης και για το οποίο αισθάνονται δικαιωμένοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και δη ο Μαρινάκης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος είδε μη εμπεριστατωμένο το αιτιολογικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο είχε παραπέμψει τον περασμένο Νοέμβριο σε δίκη τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών για "δωροδοκία" και "σύσταση συμμορίας".

Ο Άρειος Πάγος γύρισε λοιπόν την υπόθεση ξανά στο Συμβούλιο Εφετών και σύμφωνα με τους νομικούς του Ολυμπιακού, θα προκύψει στο τέλος πλήρης απαλλαγή, δηλαδή δεν θα κατηγορηθεί ούτε για "δωροδοκία" και "σύσταση συμμορίας". Κι αυτό έχει να κάνει με την ξεκάθαρη αμφισβήτηση του Αρείου Πάγου προς το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τα “στημένα” στο ποδόσφαιρο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του νομικού τμήματος του Ολυμπιακού, ο Μαρινάκης δεν θα παραπεμφθεί καν σε δίκη, μία εξέλιξη για την οποία φώναζαν οι δικηγόροι του μεγαλομετόχου, αλλά και ο ίδιος ο Μαρινάκης από τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν δικαστικά όλους όσους είχαν "καταδικάσει" τον Μαρινάκη πριν καν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο.

Το δεύτερο δικαστικό... ημίχρονο είχε την απόρριψη της έφεσης του Ολυμπιακού από το Δευτεροβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ για τα γεγονότα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η Επιτροπή Εφέσεων δεν έδωσε πίσω τους τρεις βαθμούς στους "ερυθρόλευκους", μία απόφαση που ναι μεν οι Πειραιώτες φώναζαν εξ αρχής ότι ήταν πέρα για πέρα άδικη σε πρωτόδικο βαθμό, αλλά ξεκαθάριζαν ότι από τη στιγμή που έζησαν ό,τι έζησαν με την μεταμεσονύχτια αθώωση του ΠΑΟΚ, δεν περίμεναν την δική τους αθώωση σε δεύτερο βαθμό λόγω των "δύο μέτρων και δύο σταθμών" με τις εκθέσεις της Αστυνομίας και άλλων αποφάσεων που έχουν παρθεί μέσα στη σεζόναπό τα Πειθαρχικά Όργανα. Δεν αποκλείεται πάντως να προσφύγει ο Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και να το παλέψει μέχρι τέλους σε μία προσπάθεια να του επιστραφούν οι τρεις βαθμοί.

Σε γενικές γραμμές δεν έπεσαν από τα σύννεφα για καμία από τις δύο δικαστικές υποθέσεις. Ειδικά για την πρώτη υπόθεση υποστήριζαν εξ αρχής ότι δεν υπήρχε όχι απόδειξη, αλλά ούτε καν ένδειξη περί εμπλοκής του Μαρινάκη στην υπόθεση των "στημένων".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ