ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα δεδομένα γιαΣίλβα,Ολυμπιακόκαι Πόρτο!

Τα δεδομένα γιαΣίλβα,Ολυμπιακόκαι Πόρτο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα πορτογαλικά ΜΜΕ περιμένουν να βγει ο Μάρκο Σίλβα και να πάρει θέση για τα όσα διαρρέει η Πόρτο. Πώς είναι διαμορφωμένη η κατάσταση με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι σε καθημερινή επαφή με τους “ερυθρόλευκους” για τον σχεδιασμό της νέα σεζόν.

Από τη μία υπάρχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος διαψεύδει τα πάντα σχετικά με τον Μάρκο Σίλβα και το ενδιαφέρον της Πόρτο. Από την άλλη είναι οι “δράκοι” και τα πορτογαλικά ΜΜΕ που έχουν καλό ρεπορτάζ γύρω από την Πόρτο που βγάζουν ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι στο τέλος ο κόουτς των Πειραιωτών θα καταλήξει στο “Ντραγκάο”.

Επικρατεί τις τελευταίες ώρες μία σύγχυση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Πορτογαλία. Μπορεί η ερυθρόλευκη ΠΑΕ να έχει βαρεθεί να διαψεύδει τα διάφορα δημοσιεύματα περί Πόρτο, όμως, αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι Ίβηρες ρεπόρτερ δεν τα βγάζουν από το κεφάλιτους.

Βλέπετε, είναι γνωστό ότι η Πόρτο τον έχει στην κορυφή της λίστας. Δεν είναι κάτι κρυφό. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ένα γεγονός και δεν αμφισβητείται.Η Πόρτο τον θέλει και τον... παραθέλει! Και τον ήθελε απότον Ιανουάριο. Μάλιστα, πριν από τέσσερις μήνες οι “δράκοι” διέρρεαν προς τους Πορτογάλους δημοσιογράφους ότι από τη στιγμή που δεν τον πήραν τον χειμώνα, τότε θα πήγαιναν να τον πάρουντο καλοκαίρι.

Και να που το καλοκαίρι ήρθε και τουλάχιστον στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι “καυτό”. Αντιθέτως, στην Ελλάδα παίζεται η ίδια κασέτα και χωρίς ίχνος ανησυχίας από... Πειραιά μεριά: "Ο Σίλβα είναι ο προπονητής μας και στις 20 Ιουνίου θα είναι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού", είναι η ξεκάθαρη θέση της ΠΑΕ.

Ας δούμε ένα-ένα τα δεδομένα:

1) OΣίλβα έχει πολλούς θαυμαστές στην Πόρτο και για αυτό το λόγο βρίσκεται ψηλάστη λίστα για να αντικαταστήσει τον Ζοσέ Πεσέιρο. Οι Ίβηρες επιμένουν ότι θα κάνουν κρούση (αν δεν έχουν κάνει ήδη) στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι το οποίο τονίζεται συνεχώςστην πατρίδα του.

2) Ο Σίλβα φεύγοντας από την Σπόρτινγκ είχε συμφωνήσει, ότι αν πάει το καλοκαίρι του 2016 σε άλλη ομάδα της Πορτογαλίας, θα πρέπει να καταβληθεί στα “λιοντάρια” της Λισσαβώνας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οι πληροφορίες από την πατρίδα του 39χρονου τεχνικού αναφέρουν ότι αν φύγει ο Σίλβα, χρήματα θα πάρει και ο Ολυμπιακός (κάπου στο 1,5εκ. ευρώ).

3) Η “ΟJogo”που έχει καλές άκρες στην Πόρτο, είχε βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Σίλβα είναι στον δρόμο για το “Ντραγκάο”. Μάλιστα, βάσει αυτού του πρωτοσέλιδου, η κρατική τηλεόραση και το κρατικό ραδιόφωνο της Πορτογαλίας “έπαιζαν” την Τετάρτη (25/5) στα δελτία ειδήσεων ότι ο 39χρονος τεχνικός πλησιάζει στο Οπόρτο. Και μέσα σ' όλα η κρατική τηλεόραση έχειανακοινώσει εδώ και τρεις μέρεςότι ο ΜάρκοΣίλβα θα είναι σχολιαστής σταπαιχνίδια της Πορτογαλίας στο Euro. Το τελευταίο ματς του ομίλουείναιμε την Ουγγαρία στο Λιόνστις 22 Ιουνίου. Μία ημέρα που υποτίθεται ο Σίλβα θα είναι με τον Ολυμπιακό στα βουνά της Αυστρίας για την προετοιμασία (21 Ιουνίου με 1 Ιουλίου θα βρίσκονταιοι "ερυθρόλευκοι" στο Λάνγκενφελντ).

4) Ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα και ο στενός συνεργάτης του Αντέρο Ενρίκε φέρονται σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα να τα έχουν “σπάσει” μεταξύ τους. Αφορμή το θέμα του...Σίλβα! Ο Πίντο Ντα Κόστα με την απομάκρυνση του Βίτορ Περέιρα το καλοκαίρι του 2013 ήθελε τον Πάουλο Φονσέκα, εν αντιθέσει με τον Ενρίκε που ήθελε τον Σίλβα. Τελικά, στον πάγκο κάθισε ο Φονσέκα, ο οποίος πριν από μερικές μέρες στέφθηκε Κυπελλούχος Πορτογαλίας με την Μπράγκα εναντίον της Πόρτο! Όταν έφυγε ο Φονσέκα το 2014, ο Ενρίκε εισηγήθηκε και πάλι τον Σίλβα, αλλά ο Ντα Κόστα προτίμησε τον Λοπετέγι.

Όταν τον Γενάρη ο Λοπετέγι αποχώρησε, ο Ενρίκε ξαναέριξε στο τραπέζι το όνομα του Σίλβα, αλλά ο πρόεδρος ήθελε τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Τελικά, βρέθηκε η μέση λύση με την έλευση του Ζοσέ Πεσέιρο, με τον οποίο είχαν καλές σχέσεις και οι δύο. Όπως καταλαβαίνετε, ο Σίλβα αποτελεί διακαή πόθο του Ενρίκε παρότι γνωρίζει ο αθλητικός διευθυντής των “δράκων” ότι είναι μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ντα Κόστα δεν τον θέλει. Απλώς παλιότερα δεν τον πίστευε προφανώς, ενώ τώρα τον πιστεύει.

Ουσιαστικά η ρήξη φαίνεται να έχει έρθει στο εξής θέμα:Αν ο Πίντο Ντα Κόστα είχε ακούσει τον Ενρίκε, τώρα η Πόρτο δεν θα ήταν τρία χρόνια χωρίς τίτλο και θα έψαχνε κάθε χρόνο προπονητή! Αυτό αφήνουν να εννοηθεί τα πορτογαλικά ΜΜΕ, βλέποντας μάλιστα και την πορεία που είχε φέτος με τον Ολυμπιακό.

5) Πάμε στον Ολυμπιακό τώρα.Η ΠΑΕ βγήκε την Τρίτη (24/5) και ξεκαθάρισε ότι ο Σίλβα είναι ο προπονητής της ομάδας και πώς 20 Ιουνίου θα είναι παρών στην “πρώτη” για τη νέα σεζόν. Την Τετάρτη (25/5) δεν υπήρξε άλλη αντίδραση μετά τα νέα δημοσιεύματα, γιατί προφανώς ό,τι είχαν να πουν στο λιμάνι, το είχαν πει μία μέρα νωρίτερα.

6) Όλος ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού γίνεται με βάση τα “θέλω” του Σίλβα. Οι Μπενίτες και Μαρτίνες με τις ευλογίες του Πορτογάλου τεχνικού δεν θα είναι τη νέα σεζόν στο ρόστερ. Ο Φιγκέιρας φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Σίλβα. Επιλογή του είναι φυσικά και ο Κάρλος Εντουάρντο της Αλ Χιλάλ, τον οποίο έχει εισηγηθεί στη διοίκηση παρά τα πολλά οικονομικά “αγκάθια” και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής.

7) Ο Ολυμπιακός δεν πάει στο Έρμελο της Ολλανδίας για το β' στάδιο προετοιμασίας (εκεί πήγαινε σχεδόν κάθε χρόνο), έπειτα από απόφαση του Σίλβα. Για αυτό το λόγο είναι ακόμα στο ψάξιμο οι άνθρωποι των Πειραιωτών για το μέρος που θα πάνε μετά το α' στάδιο στην Αυστρία (πιθανότατα Βέλγιο). Είναι και αυτό μία λεπτομέρεια που έχει όμως τη σημασία του, γιατί ο Σίλβα απέρριψε το Έρμελο, όπερ σημαίνει ότι στον Ολυμπιακό λειτουργούν στο σχεδιασμό της προετοιμασίας, έχοντας ως βάση ότι ο Πορτογάλος θα είναι ο “τιμονιέρης” και τη νέα σεζόν.

8) Ο Σίλβα έχει προτείνει στον Ολυμπιακό και ένα σωρό ποδοσφαιριστές σε διάφορες θέσεις (στόπερ, “οκτάρι”, εξτρέμ) και οι άνθρωποι των Πειραιωτών τις “τρέχουν” τις υποθέσεις. Μπορεί ονόματα να μην έχουν διαρρεύσει, αλλά το ξέρει όλη η πιάτσα ότι οι η διοίκηση κινείται στην αγοράβάσει της λίστας πουέχει παραδώσει ο 39χρονος προπονητής στην πειραϊκή ΠΑΕ.

9) Το μοναδικό που εκκρεμεί είναι να ξαναβγεί δημοσίως ο Σίλβα και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Και το λέμε αυτό, γιατί ναι μεν πριν από ένα-ενάμισι μήνα είχε πει ότι έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο και πώς είναι ευχαριστημένες οι δύο πλευρές, όμως, στο τέλος έβαζε ένα “αλλά”. Έλεγε συγκεκριμένα ότι στο ποδόσφαιρο κανένας δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Το αυτονόητο δηλαδή. Αυτό το “αλλά”, ωστόσο, αποτελεί “όπλο” στα κείμενα των Πορτογάλων συναδέλφων και για αυτό το λόγο η φωτιά που έχει ανάψει στην πατρίδα του, θα σβήσει δύσκολα.

***** Στην Αργεντινή επιμένουν ότι οι Καμπιάσο και Τσόρι πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό. Για τον Καμπιάσο το θεωρούν και δεδομένο και ήδη οι Ρίβερ και Ιντεπεντιέντε τον... λιγουρεύονται.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ