ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα δεδομένα για Ντα Κόστα

Τα δεδομένα για Ντα Κόστα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απουσία του από την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας (11/7) δεν είχε να κάνει με μεταγραφικής φύσεως ζήτημα, αλλά με πρόβλημα τραυματισμού. Ούτως ή άλλως όμως φαίνεται να μην είναι στις βασικές επιλογές τουΒίκτορ.

Προκλήθηκε ένας μικρός χαμός από το πρωί της Δευτέρας (11/7) εξαιτίας της απουσίας του Μανουέλ Ντα Κόστα από την προπόνηση στο Γκενκ. Ο Μαροκινός στόπερ είχε ένα “θέμα” με τον αυχένα του και δεν γινόταν να βγει στο γήπεδο. Έμεινε στο ξενοδοχείο για θεραπεία και μάλιστα, αν αισθανθεί καλύτερα μέσα στη μέρα μπορεί να δώσει κανονικά το “παρών” στην απογευματινή προπόνηση.

Από το ιατρικό τιμ δεν εκφραζόταν η παραμικρή ανησυχία για τονΝτα Κόστα. Όμως, κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί για να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του. Είναι και ύπουλο το σημείο που ένιωσε τις ενοχλήσεις.

Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα αλαλούμ ότι ο Ντα Κόστα απουσίαζε επειδή ετοίμαζε βαλίτσες για άλλες πολιτείες.

Τα πράγματα είναι λίγο – πολύ ξεκάθαρα. Το τι θα συμβεί με το μέλλον του Μαροκινού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ξαφνικό πρόβλημα στον αυχένα. Δεν προσποιήθηκε τον τραυματία για να γλιτώσει από κάτι ή επειδή ήθελενα προφυλαχθεί στο ενδεχόμενο μίας πρότασης από άλλη ομάδα. Ο άνθρωπος όντως είχε πρόβλημα με τον αυχένα του.

Άλλο θέμα όμως ο τραυματισμός του και άλλο το μέλλον του. Είναι μία τελείως διαφορετική συζήτηση. Το γνωρίζουν και οι πέτρες πλέον ότι οΝτα Κόστα δεν είναι σίγουρο ότιθα μείνει στον Ολυμπιακό. Ο Βίκτορ δείχνει στην προετοιμασία μία παραπάνω... συμπάθεια στους Μποτία και Σιόβα για να αποτελέσουν εκείνοιτο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τουλάχιστον στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (αν δεν γίνει δηλαδήη έκπληξη και δεν έρθει ο "βράχος" που ψάχνουν στο λιμάνι μέχρι την επόμενη εβδομάδα). Ο Μαροκινός αυτή τη στιγμή είναι τρίτη επιλογή.

Οι “ερυθρόλευκοι” από την πλευρά τους δεν έχουν κρύψει ότι ψάχνουν έναν βαρβάτο στόπερ. Για να αποκτηθεί όμως, θα πρέπει να φύγει καικάποιος από τους υπάρχοντες για να μπορεί να κάνει άνετα και τη δουλειά του ο Βίκτορ. Καλώς ή κακώς λοιπόν οπρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση θα είναιο Ντα Κόστα.

Βέβαια, σε μία μεταγραφική περίοδο πολλά μπορούν να συμβούν! Μπορεί αύριο-μεθαύριο να “σκάσει” μία πρόταση για τον Μποτία ή για τον Σιόβα που να μην γίνεταινα την αρνηθεί ο Ολυμπιακός. Όλα μπορούν να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Εμείς όμως στεκόμαστε στα όσα έχει αφήσει να εννοηθούν με τις πράξεις τουο Βίκτοραπό σχεδόν 20 μέρες προετοιμασίας στο εξωτερικό.

Οι Μποτία – Σιόβα έχουν το ξεκάθαρο προβάδισμα και ο Ντα Κόστα έρχεται από πίσω. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Βίκτορ δεν τον έχει στις βασικές επιλογές του και σε συνδυασμό με το ότι αναμένεται ένας “κάνω τη διαφορά” κεντρικός αμυντικός, είναι λογικό ο πρώην στόπερ της Σίβασπορ να είναι σε δυσκολότερη θέση από τους υπόλοιπους.

Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κάτι... Μπορεί τις επόμενες μέρες να προκύψει. Αλλά στην παρούσα φάση δεν υφίσταται κάτι για τον Ντα Κόστα, ο οποίος πάντως έχει καλό όνομα τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Αγγλία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ