ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα δεδομένα για Αντερλάν Σάντος και Ολυμπιακό

Τα δεδομένα για Αντερλάν Σάντος και Ολυμπιακό

Όλα ανοικτά για το θέμα του στόπερ. Η διοίκηση έχει διάθεση να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός, ο Μπέντο δεν "πεθαίνει" κιόλας, χωρίς ωστόσο να είναι αρνητικός. Η πανάκριβη περίπτωση του Βραζιλιάνου στόπερ της Βαλένθια, Αντερλάν Σάντος, στο προσκήνιο.

Υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το τι θα συμβεί με τον κεντρικό αμυντικό στον Ολυμπιακό. Η ιστορία θυμίζει κάτι από... παλμογράφο. Τη μία μέρα πάει να πάρει στόπερ, την επόμενη μέρα κάνει πίσω. Το γεγονός ότι υπάρχουν και ρεπορτάζ που "τσουγκρίζουν" μεταξύ τους, δείχνει και το πόσο μυστικά κινούνται οι "ερυθρόλευκοι" αυτή τη μεταγραφική περίοδο...

Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι τα εξής: Ο Μπέντο θέλει να μειωθεί το ρόστερ και ήδη με την αποχώρηση του Σιόβα ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Ο Σιόβας ήταν ανενεργός από τον Πορτογάλο τεχνικό και από εκεί που είχε πέντε στόπερ στη διάθεσή του, αυτομάτως έπεσε στους τέσσερις. Με την παρουσία του Ντα Κόστα στο Κόπα Άφρικα πήγε στους τρεις και πλέον έχει μείνει ο Ολυμπιακός με τους Μποτία, Βιάνα και Ρέτσο για να βγάλει έναν "γεμάτο" από αγώνες Ιανουάριο.

Θα κινηθεί τελικά για στόπερ ο Ολυμπιακός ή όχι; Κι αν αυτός για τον οποίο θα κινηθεί, θα έχει συμπληρωματικό ρόλο (π.χ. τύπου Αβραάμ) ή θα πάρει φανέλα βασικού (π.χ. τύπου Αντερλάν Σάντος που είναι πανάκριβος ακόμα και για τον δανεισμό του από την Βαλένθια);

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί μία πειστική απάντηση και η ιστορία θυμίζει αυτό που έγραφε το Sport24.grκαι τις προηγούμενες μέρες. Περισσότερο μοιάζει με μία υπόθεση “βλέποντας και κάνοντας".

Ο Αντερλάν Σάντος που κυκλοφόρησε τελευταία είναι ένας διαχρονικός “έρωτας” του Ολυμπιακού. Από την εποχή που αγωνιζόταν στην Μπράγκα είχε μπει στα ερυθρόλευκα "ραντάρ", αλλά το καλοκαίρι του 2015 αποκτήθηκε από την Βαλένθια έναντι 9,5 εκ. ευρώ.

Στην πορεία για τις "νυχτερίδες" αποδείχθηκε μία μεταγραφή που δεν έβγαλε τα λεφτά της. Το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν είχε ακουστεί ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει πρόταση 6.000.000 ευρώ στην Βαλένθια, υπήρχε η πληροφορία από την Ισπανία ότι ακόμα και χαμηλότερη πρόταση να είχε κάνει, θα είχε ντυθεί ήδη στα "ερυθρόλευκα". Αυτό σημαίνει ότι προφανώς ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έκανε πρόταση 6 εκ. ευρώ και ειδικά όταν από τα ρεπορτάζ της Βαλένθια έβγαινε ότι ακόμα και με... 4.000.000 θα τον παραχωρούσαν οι "νυχτερίδες".

Είναι γεγονός ότι μέχρι και το καλοκαίρι η Βαλένθια δεν συζητούσε καν το ενδεχόμενο δανεισμού του. Ενόψει Ιανουαρίου φαίνεται ότι το σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να τον δώσει δανεικό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Προτάθηκε λοιπόν στον Ολυμπιακό. Οπως έχει προταθεί και σε άλλες ομάδες. Για να πάρουμε και μία γεύση από τα οικονομικά δεδομένα, οι “ερυθρόλευκοι” αν αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο δανεικό έως το καλοκαίρι, θα πρέπει να του καλύψουν το μισό συμβόλαιο. Γύρω στα 900 χιλιάδες ευρώ είναι οι ετήσιες απολαβές του στην Βαλένθια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν περίπου στα 450 χιλιάδες αποκλειστικά στον παίκτη.

Όσο για τα χρήματα που θα πρέπει να πάρει η Βαλένθια για το ενοίκιο; Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι 1 εκατομμύριο για μονοετή δανεισμό. Οπότε για εξάμηνο θα είναι λογικά κάτι λιγότερο, μπορεί ακόμα και τα μισά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.grαπό την Ισπανία, στην Βαλένθια δεν γνωρίζουν κάτι για Ολυμπιακό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να προκύψει κάτι μέσα στον Ιανουάριο.

Με λίγα λόγια, από τη διοίκηση υπάρχει διάθεση να έχει ανοικτές τις κεραίες της και να κοιτάξει ορισμένες περιπτώσεις. Ο δε Μπέντο ναι μεν είναι θετικός, αλλά δεν θα... πεθάνει κιόλας για να αποκτηθεί τώρα ένας στόπερ. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ντα Κόστα θα γυρίσει τον Φεβρουάριο. Οπότε, θα έχει στη διάθεσή του και τον Μποτία, και τον Ντα Κόστα, και τον Βιάνα, και τον Ρέτσο, και τον καινούριο;

Τον Αντερλάν Σάντος τον γνωρίζει από την Πορτογαλία και αν π.χ. στη συνάντηση που θα έχει ο Μπέντο με τη διοίκηση, πέσει το όνομα του Βραζιλιάνου στο τραπέζι, το πιθανότερο είναι να ανάψει "πράσινο" ο 47χρονος τεχνικός.

Έχουμε μέρες ακόμα όμως για να ασχοληθούμε με τον στόπερ και αν ενισχυθεί τελικά στη συγκεκριμένη θέση ο Ολυμπιακός. Προς το παρόν, η μοναδική μεταγραφική κινητικότητα έχει να κάνει με τον Ανσαριφάρντ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο Κόπα Άφρικα η Γαλατά για Ντα Κόστα
Το πρόγραμμα της Super League (16η-18η αγωνιστική)
Οι Κινέζοι θα απλώσουν δίχτυα και για... Μάριν
Μοδεστό: "Πίσω μας υπάρχουν έξι εκατομμύρια οπαδοί"
"Δεν παραχωρείται ο Σωτηρίου"
Τα δύο μεταγραφικά μέτωπα του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ