ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζουν οι μισοί διεθνείς

Συνεχίζουν οι μισοί διεθνείς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι έξι από τους δώδεκα διεθνείς του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και οι υπόλοιποι παραμένουν ενεργοί στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων. Από Τετάρτη (16/11) αναμένεται να γεμίσει ξανά το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Μια ντουζίνα διεθνείς παίκτες έχει ο Ολυμπιακός, από αυτούς που απαρτίζουν το ρόστερ της πρώτης ομάδας, καθώς υπάρχουν κι άλλοι από τα τμήματα υποδομών.

Ο Πάουλο Μπέντο, που είδε το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη να αδειάζει, έχει δώσει ρεπό στους εναπομείναντες, τους οποίους και περιμένει από Δευτέρα (14/11) στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας μαζί με τις πρώτες... επιστροφές. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα δει ξανά την ομάδα του σε... πλήρη παράταξη προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας καθώς το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη θα αρχίσει να "γεμίζει" εκ νέου από Τετάρτη (16/11).

Ελαμπντελαουί και Ελιουνούσι αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση κόντρα στην Τσεχία, όπου οι Νορβηγοί ηττήθηκαν με σκορ 2-1. Ο πρώτος ξεκίνησε βασικός και ολοκλήρωσε το ματς, ο δεύτερος πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 71ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Μπεργκέτ. Αμφότεροι οι δύο παίκτες του Ολυμπιακούς δεν έχουν περαιτέρω διεθνείς υποχρεώσεις τις επόμενες μέρες και αναμένονται στο Αθλητικό Κέντρο από Δευτέρα (14/11).

Ο Μπράουν Ιντέγε έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο νικηφόρο 3-1 της Νιγηρίας επί της Αλγερίας. Ο στράικερ του Ολυμπιακού είχε κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ο Γερμανός τεχνικός των "αετών" Ρορ, προτίμησε να τον προφυλάξει. Ο Ιντέγε επίσης δεν έχει άλλες υποχρεώσεις σε διεθνές επίπεδο και αναμένεται να επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις των Πειραιωτών.

Βασικός ήταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο 1-1 που απέσπασε η Σερβία στο Κάρντιφ από την Ουαλία. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού παραμένει στην αποστολή της εθνικής του ομάδας καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση με την Ουκρανία την Τρίτη (15/11), ξανά εκτός έδρας.

Για 90 λεπτά αγωνίστηκε και ο Μανουέλ Ντα Κόστα στο παιχνίδι ανάμεσα σε Μαρόκο και Ακτή Ελεφαντοστού που έληξε δίχως τέρματα. Ο στόπερ των "ερυθρολεύκων" βρίσκεται ακόμη σε διεθνείς υποχρεώσεις και μάλιστα την Τρίτη (15/11) θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, τον Αλεξί Ρομαό, που μετέχει στην αποστολή του Τόγκο.

Ο Ρομαό μάλιστα ξεκίνησε βασικός στην φιλική αναμέτρηση του Τόγκο με τα Κόμορος που έληξε με σκορ 2-2 και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Ο Κώστας Φορτούνης έπαιξε ως αλλαγή στην ήττα (0-1) της Ελλάδας από την Λευκορωσία στο Φάληρο, μπαίνοντας στην θέση του Γιάννη Γιαννιώτα στο 68ο λεπτό. Το βράδυ της Κυριακής (13/11, 21:45) ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού θα βρεθεί στο βασικό σχήμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Βοσνία, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Στην αποστολή της εθνικής μετέχει και ο Γιάννης Μανιάτης, που ξεκίνησε βασικός στο φιλικό της Τετάρτης (9/11) και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Ο Ολυμπιακός έχει διεθνείς με την Ελπίδων τους Τσιμίκα, Μανθάτη, Ανδρούτσο, που ήταν στην αποστολή στο ισόπαλο 2-2 με την Κύπρο. Ο Τσιμίκας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και προφυλάχθηκε, ο Μανθάτης αγωνίστηκε βασικός, ενώ ο Ανδρούτσος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Ρέτσος, Νικολάου, Λάμπρου, Βρουσάι και Πανάγου είναι η "ερυθρόλευκη" πεντάδα της εθνικής Νέων. Στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης η Ελλάδα επικράτησε με σκορ 2-0 εκτός έδρας της Ουαλίας με τους Ρέτσο, Λάμπρου, Βρουσάι και Νικολάου να αγωνίζονται ως βασικοί και τον τελευταίο να σκοράρει το δεύτερο τέρμα της εθνικής.

Στο εμφατικό 5-0 επί του Λουξεμβούργου στην βασική ενδεκάδα μπήκε και ο Πανάγου μαζί με τους άλλους τέσσερις εκπροσώπους του Ολυμπιακού. Όλοι παραμένουν στην αποστολή της εθνικής Νέων για το παιχνίδι της Τρίτης (15/11) με αντίπαλο την Αγγλία.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο πρώτος "έλεγχος" των 10 μεταγραφών του Ολυμπιακού
Τίποτα χωρίς το "οκ" του Μπέντο
Μαρινάκης: "Ολυμπιακοί είμαστε το 40% στην Ελλάδα και 10 εκατ. παγκοσμίως"
Με το μυαλό στους διεθνείς
Μπαλάρα και πεντάρα για την Εθνική Νέων
Ξεκίνημα με νίκη για την Εθνική, 2-0 την Ουαλία
Φιλική ισοπαλία της Εθνικής Ελπίδων με την Κύπρο
Φιλική ήττα με το μυαλό στη Βοσνία για την Εθνική μας
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ