ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζεται η δουλειά εν μέσω σεναρίων

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τη στιγμή που οι εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο και τα μεταγραφικά σενάρια ενόψει Γενάρη μονοπωλούν το ενδιαφέρον, οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίζουν τη δουλειά στου Ρέντη με στόχο το απόλυτο ως το τέλος του 1ου γύρου στο πρωτάθλημα.

Μπορεί να υπάρχει η διακοπή για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, αλλά τις τελευταίες μέρες ο Λεμονής με τους παίκτες του εξακολουθούν να δουλεύουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Οι Πειραιώτες έκαναν την αρχή κόντρα στον Πλατανιά και θέλουν να συνεχίσουν με σερί νίκες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, κάτι που προϋποθέτει έξτρα προσπάθεια, συγκέντρωση και βελτίωση στα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν ταλαιπωρήσει την ομάδα μέχρι σήμερα.

Οι συνθήκες δεν είναι ακριβώς ιδανικές, αφού λείπουν οι διεθνείς και σταδιακά ενσωματώνονται οι τραυματίες, ωστόσο από Δευτέρα (13/11) τα προβλήματα θα αρχίσουν να μειώνονται στο ελάχιστο για τον Τάκη Λεμονή.

Ο Μποτία μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά χωρίς "τρέλες" υπό τον φόβο κάποιας υποτροπής. Ο Σεμπά γύρισε σε χρόνο - ρεκόρ και ο Μπεν ανεβάζει συνεχώς στροφές, ενώ καλά είναι τα νέα και για τον Εμενίκε. Μετά και την επίσκεψη του σε εξειδικευμένο γιατρό στην Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα στο γόνατο δεν είναι σοβαρό και η επιστροφή του Νιγηριανού στη δράση δεν θα αργήσει πολύ.

Όσον αφορά τους διεθνείς; Ο Βούκοβιτς ήταν στην αποστολή της Σερβίας αλλά δεν έπαιξε κόντρα στην Κίνα, ενώ ο Πάρντο έπαιξε ένα εικοσάλεπτο στην ήττα της Κολομβίας από τη Νότια Κορέα. Ο Ανσαριφάρντ έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, στη νίκη του Ιράν (2-1) επί του Παναμά, έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Φορτούνης, Ταχτσίδης και Καπίνο είναι στην αποστολή της εθνικής για τα ματς με την Κροατία. Στην ήττα του Ζάγκρεμπ ο Φορτούνης έπαιξε σε όλο το ματς και ο Ταχτσίδης για μισή ώρα ως αλλαγή ερχόμενος από τον πάγκο.

ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Οι Πορτογάλοι έχουν βρει και ασχολούνται με τον Παπ Αμπού Σισέ, τοποθετώντας τον Σενεγαλέζο ψηλά στη λίστα της Μπενφίκα. Έβαλαν και τιμή στον 22χρονο στόπερ, λίγο πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ. Δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πουλάει, αλλά το κάνει πάντα στο σωστό timing. Όταν οι παίκτες του "χτυπάνε" limit up στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Και με την... φόρα που έχει πάρει ο Σισέ, τα 6 - 6,5 εκατ. ευρώ δεν λένε και πολλά στους Πειραιώτες. Για τον Γενάρη πολύ δύσκολα θα υπάρξει η οποιαδήποτε εξέλιξη αναφορικά με τον Σενεγαλέζο στόπερ και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει καθημερινά από συλλόγους του εξωτερικού.

Πιθανότερο είναι να τον φωνάξει ο Ολυμπιακός για μια αύξηση αποδοχών και αλλαγή όρων συμβολαίου, με ρήτρες κτλ. Γιατί στο Λιμάνι βλέπουν μεγάλη προοπτική, αγωνιστική και οικονομική, στο πρόσωπο του Σισέ.

Και για τον Μιραλάς δεν υπάρχει κάτι καινούριο, άλλωστε είναι νωρίς να υπάρξει κάτι ουσιαστικό με τον Βέλγο. Η υπόθεση του οποίου θα γίνει δυσκολότερη από όσο ήδη είναι (σε οικονομικό επίπεδο) αν πράγματι η Γουέστ Χαμ κινηθεί για την απόκτηση του τον Γενάρη, όπως υποστηρίζουν στο Νησί. Έχει ψωμί η συγκεκριμένη υπόθεση και δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία.

Όσον αφορά τους Βούκοβιτς, Μίλιτς και Εμενίκε, τα πράγματα είναι απλά: σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει αγορές 5-6 εκατ. ευρώ παρκαρισμένες στου Ρέντη, ούτε να πληρώνει τόσο υψηλά συμβόλαια για να έχουν ρόλο θεατή. Σενάρια αποχώρησης και ενδιαφερόμενων συλλόγων υπάρχουν και για τους τρεις, ωστόσο μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν στο δίμηνο που ακολουθεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ

Από εκεί και πέρα, στην καθημερινότητα των Πειραιωτών έχει μπει και το δικαστικό ρεπορτάζ. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι λογικό να έχει προκληθεί μια ανησυχία στον κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για νομικά ζητήματα, στα οποία η μάζα -και λογικά- δεν έχει την απαιτούμενη γνώση.

Στο Λιμάνι λοιπόν δεν υπάρχει ανησυχία. Και συστήνουν στον κόσμο ψυχραιμία και υπομονή μέχρι την απόλυτη δικαίωση, τόσο του Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και κατ' επέκταση της ομάδας. Ήδη, πριν καν φτάσουμε στο δικαστήριο, τα αδικήματα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (που ήταν και η... ναυαρχίδα προσμονής των αντιπάλων του Ολυμπιακού), της εκβίασης, της απάτης και της ηθικής αυτουργίας σε ενέργεια έκρηξης, με ψήφους 3-0 κρίθηκαν ότι δεν υφίστανται.

Την ίδια στιγμή στο νομικό επιτελείο των Πειραιωτών υπάρχει η βεβαιότητα ότι με τα στοιχεία που (δεν) έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, δεν μπορεί ποτέ να στοιχειοθετηθεί σοβαρή κατηγορία εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη ή της ομάδας. Πολύ περισσότερο, καταδικαστική απόφαση.

Και ενώ υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στον Άρειο Πάγο, ενδεχομένως να μην κάνουν χρήση της οι "ερυθρόλευκοι". Θέλοντας να κάνουν "παρέλαση νίκης" σε κανονική δίκη. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το πότε θα οριστεί η έναρξη της διαδικασίας, αφού στο Λιμάνι θέλουν να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα με αυτή την υπόθεση. Και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να περάσουν σε φουλ αντεπίθεση, ξέχωρα από τις κινήσεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα εναντίον όσων θεωρούν ότι κατασκεύασαν όλη αυτή την ιστορία.

Σχετικά με την υπόθεση μεταβίβασης των μετοχών, είναι κάτι που δεν προβληματίζει τους Πειραιώτες, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί νομικά με 2-3 διαφορετικούς τρόπους και αφού πρώτα πάρουν στα χέρια τους καθαρογραμμένο το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αττίλιο 11/11/1994: Όταν σίγησε η θρυλική τρομπέτα
Το πανό στο ΣΕΦ κατά ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΑΝ.ΕΛ.
"Ο Μόγες θέλει ξανά τον Μιραλάς"
Έγινε μπαμπάς ο Ούρος Τζούρτζεβιτς
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ