ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Συμφωνία Ολυμπιακού - Φενέρμπαχτσε για Εμενίκε"

Feyenoord's Eric Botteghin, left, tries to stop Fenerbahce Emmanuel Emenike, right, during the Europa League group A soccer match between Fenerbahce and Feyenoord, in Istanbul, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo)
Feyenoord's Eric Botteghin, left, tries to stop Fenerbahce Emmanuel Emenike, right, during the Europa League group A soccer match between Fenerbahce and Feyenoord, in Istanbul, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo) AP

Σε συμφωνία για την απόκτηση του Εμάνουελ Εμενίκε έχουν έρθει ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε σύμφωνα με δημοσίευμα από την Τουρκία. (VIDEO)

Ως δεδομένη θεωρούν την απόκτηση του Εμάνουελ Εμενίκε από τον Ολυμπιακό οι Τούρκοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sabah" οι ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει σε όλα με τη Φενέρμπαχτσε για την απόκτηση του 30χρονου επιθετικού.

Για την ακρίβεια στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι άνθρωποι των δύο ομάδων είχαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες με τη Φενέρ να ζητά εγγράφως την πρόταση των ερυθρολεύκων.

"Συμφωνία Ολυμπιακού - Φενέρμπαχτσε για Εμενίκε"

Αυτή έφτασε στα γραφεία του τουρκικού συλλόγου και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Μέσα της γειτονικής χώρας φτάνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό φέρεται να καλύπτει τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε την ώρα ο 30χρονος επιθετικός παίρνει ετησίως 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια στο δημοσίευμα της "Sabah" επισημαίνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες οι δύο ομάδες αναμένεται να ολοκληρώσουν και τυπικά την μεταγραφή.

ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Εμενίκε έχει βρει ουσιαστικά τη δική του "γη της επαγγελίας" αφού εκεί έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του. Μετά από την έναρξη της καριέρας του στην Delta Force της Νιγηρίας ακολούθησε το πέρα από την Νότια Αφρική (Black Aces και Cape Town FC), πριν μεταβεί στην Τουρκία για χάρη της Karabukspor (σ.σ. αρχικά με τη μορφή του δανεισμού και στη συνέχεια με μεταγραφή).

Από εκεί τον απέκτησε και η Φενέρμπαχτσε έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2011. Η επόμενη διετία όμως τον βρήκε στη Ρωσία αφού η Σπαρτάκ Μόσχας πλήρωσε την Φενέρ και τον έκανε δικό της το ίδιο καλοκαίρι δίνοντας ένα εκατομμύριο παραπάνω. Το καλοκαίρι του 2013 επιστρέφει στη Φενέρμπαχτσε έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τη σεζόν 2015-16 την πέρασε μισή μισή στην Άλ Αΐν (ΗΑΕ) και στην Γουέστ Χαμ (Αγγλία).

Πέρσι έπαιξε όλη τη σεζόν στην Τουρκία όπου μέτρησε 27 συμμετοχές έχοντας οκτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 1.445 (σ.σ. ένα γκολ ανά 181 λεπτά). Συνολικά στην καριέρα του μετρά σε 225 συμμετοχές 90 γκολ και 37 ασίστ.

Παράλληλα, είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Νιγηρίας με την οποία έχει αγωνιστεί σε 37 αγώνες μετρώντας 9 τέρματα.

Πάρτε μία γεύση από τον Εμενίκε.

Photo credits: AP Photo

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ