ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σύνοδος κορυφής στο "Καραϊσκάκη"

Σύνοδος κορυφής στο "Καραϊσκάκη"

Τι ψάχνουν οι απεσταλμένοι Μπάγερν, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ, Μπολόνια, Τράμπζονσπορ στην αναμέτρηση Ολυμπιακού-Γιουνγκ Μπόις; Το "golden boy" Ρέτσος και οι άλλοι “κόκκινοι στόχοι”.

Η επόμενη σύνοδος... κορυφής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Εκεί θα συγκεντρωθούν οι απεσταλμένοι σπουδαίων συλλόγων για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Γιουνγκ Μπόις. Πλάι στους εκπροσώπους της Μπάγερν Μονάχου, της Μπάγερ Λεβερκούζεv και της Τράμπζονσπορ ζήτησαν κι εξασφάλισαν θέση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βιγιαρεάλ, η Μπολόνια και η καταμέτρηση συνεχίζεται...

Με λίγα λόγια την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, θα παρακολουθήσουν σκάουτερ από τα τέσσερα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ηπείρου! Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και όχι μόνο! Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι θα έχουν “καρφωμένο” το βλέμμα στο golden boy που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο 18χρονος άσος έχει καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και παίζοντας, συνήθως, σε... λάθος θέση, αυτή του αριστερού μπακ, να γίνει γνωστός κι έξω από τα σύνορα. Έπαιξαν βέβαια ρόλο και οι εμφανίσεις του με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, με πιο πρόσφατες εκείνες στα γήπεδα της Ουαλλίας, όπου αγωνίστηκε ως στόπερ και αρχηγός της Εθνικής Νέων του Γιάννη Γκούμα.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι ο νεαρός άσος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολύ και πολλών. Βλέπετε κάποιοι βλέπουν στο πρόσωπό του μια νέα περίπτωση Κώστα Μανωλά, Κυριάκου Παπαδόπουλου, Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Κι ας ακούγεται υπερβολική ή πρόωρη μια τέτοια προοπτική.

Οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, άλλωστε, φροντίζουν να απλώνουν από νωρίς τα δίχτυα τους. Για να προλάβουν άλλους μνηστήρες και να εντοπίσουν τις δικές τους φλέβες χρυσού, πριν η τιμή τους εκτοξευθεί στα ουράνια. Έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους γι' αυτή τη δουλειά και την κάνουν χρόνια. Είναι αλήθεια ότι ο Ρετσος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Μπάγερν, της Λεβερκούζεν, της Γιουνάιτεντ. Υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες που θα τον τσεκάρουν ινκόγκνιτο.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν βιάζεται να (τον) πουλήσει. Το αντίθετο ισχύει. Στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι ο μικρός με το περίσσιο ταλέντο πρώτα να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, να δείξει την αξία του, να βελτιωθεί, να εξελιχθεί και μετά να γίνουν σοβαρές κουβέντες για το μεγάλο βήμα έξω από τα σύνορα.

Κάτι αντίστοιχο σκέφτεται και ο Παναγιώτης, ο οποίος παραμένει προσγειωμένος παρά το ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του. Έστω κι αν είναι δύσκολο να μείνουν τα πόδια καρφωμένα στη Γη σε αυτή την ηλικία. Δεν είναι, ωστόσο, ο μόνος που έχει προσελκύσει βλέμματα.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΓΙΑ ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ "ΜΙΛΙ"

Η Βιγιαρεάλ, τη φανέλα της οποίας -σημειωτέον- έχει φορέσει στο παρελθόν ο “στρατηγός” Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος είναι μέλος του “κόκκινου” προπονητικού τιμ, ρίχνει ματιές και σε Μποτία, Μιλιβόγεβιτς. Το “κίτρινο υποβρύχιο” πούλησε το καλοκαίρι στη Γιουνάιτεντ τον κεντρικό αμυντικό της Ερίκ Μπεγί με αντάλλαγμα 40 εκατομμύρια και ψάχνει τον... επόμενο, ενώ έχει αρκετό ρευστό να σπρώξει.

Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, στον Ολυμπιακό δεν δίνουν και πολύ σημασία στο τι θα συμβεί το βράδυ της Πέμπτης (24/11) στην εξέδρα των “VIP” και στο τι θα τσεκάρουν οι “κατάσκοποι”, αλλά στο τι θα συμβεί μέσα στο τερέν, ώστε να “κλειδώσει” η πρόκριση στους “32” του Europa. Από 'κει και πέρα, Ρέτσος, Φορτούνης και (μάλλον) Μιλιβόγεβιτς δεν πρόκειται να κουνηθούν τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της περιόδου και βλέπουμε... Μόνο αν οι Κινέζοι επιστρέψουν για τον Ιντέγε μπορεί να υπάρξει εξέλιξη στη διάρκεια του Γενάρη, αλλά και γι' αυτή την προοπτική είναι ακόμη νωρίς...

Υ.Γ.: Στο Φάληρο θα βρίσκεται και άνθρωπος της Γιουβέντους. Επισήμως για να τσεκάρει τον “δικό” του, Νίκολα Λεάλι. Ανεπισήμως για να τσεκάρει γενικώς. Τον Ρέτσο και όχι μόνο.

Υ.Γ.1: Ένας άλλος παίκτης του Ολυμπιακού που ενδιαφέρει πολύ τους ξένους σκάουτ είναι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Επέστρεψε από τον τραυματισμό του κι όσο παίζει, τόσο θα μπαίνει στο... μάτι. Τον ήθελε πέρυσι η Μάντσεστερ του... Φαν Χάαλ. Μπορεί να τον κοιτάξει και η Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο. Ποιος ξέρει; Το (εγγύς) μέλλον θα δείξει...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ