ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0

Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS

Ισόπαλος χωρίς σκορ στο πρώτο του φιλικό στη Γερμανία ο Ολυμπιακός κόντρα στην Στουτγκάρδη. Καλύτεροι οι "ερυθρόλευκοι" με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και κορυφαίους του Τσόρι, Φετφατζίδη. Θετικό ντεμπούτο του Μετζανί (videos)

Ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το τελευταίο φιλικό κόντρα στην Φράιμπουργκ παρουσίασε ο Ολυμπιακός. Απέναντι στην πανέτοιμη Στουγκάρδη (σ.σ. οι Γερμανοί έκαναν πρόβα-τζενεράλε καθώς παίζουν την άλλη Πέμπτη με την Μπότεφ στο Europa League) οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάστηκαν σοβαροί, πειθαρχημένοι και καλύτεροι του αντιπάλου τους.

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα και έφτασαν σε ευκαιρίες τις οποίες ωστόσο δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν, κάτι που σημείωσε ο Ισπανός τεχνικός μετά τον αγώνα. Κορυφαίοι των πρωταθλητών ο Τσόρι (προσέφερε απλόχερα... ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας) και ο ορεξάτος Φετφατζίδης.

Θετική η παρουσία του Φέισα αλλά και του Μασάντο που πέρασε στο 65'. Στο ίδιο λεπτό έκανε το ντεμπούτο του και ο Μετζανί. Μετά το 80ο λεπτό η Στουγκάρδη άσκησε σε 2-3 φάσεις πίεση στον Ολυμπιακό, με τον Αλγερινό να τις "καθαρίζει". Από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι πανέτοιμος και πλέον διεκδικεί άμεσα θέση στην βασική εντεκάδα.

Στα αρνητικά, ήδη σημειώσαμε την μη αξιοποίηση των ευκαιριών. Ο Μήτρογλου δύο φορές βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν βρήκε στόχο. Ωστόσο ο Κώστας έχει δείξει την αποτελεσματικότητά του πολλάκις, ενώ και ο Σαβιόλα αναμένεται φυσικά να δώσει λύσεις σε αυτό το θέμα.

Με το άλλο... θέμα (πίσω δεξιά) υπάρχει πρόβλημα. Όλες οι φάσεις της Στουτγκάρδης από εκεί δημιουργήθηκαν καθώς ο (πολύ καλός μπροστά) Σαλίνο προωθείται πολύ συχνά και αφήνει εκτεθειμένη την άμυνά του. Ενώ και ο Παπάζογλου δείχνει και αυτός ροπή για έντονη επιθετική παρουσία. Στην Ελλάδα αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, ωστόσο στην Ευρώπη πρέπει να το δουλέψει πολύ η ομάδα του Μίτσελ.

Το α' ημίχρονο

Με 4-3-3 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός. Στο τέρμα ο Μέγιερι και στην άμυνα οι Σαλίνο (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά) και Αβραάμ, Σιόβας (σέντερ μπακ). Καθαρό αμυντικό χαφ ο Φέισα και μπροστά του οι Μανιάτης (δεξιά) και Τσόρι (αριστερά). Στην τριάδα της επίθεσης ο Φετφατζίδης στα δεξιά, ο Φουστέρ στα αριστερά και ο Μήτρογλου στην κορυφή.

Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS

Σε αντίθεση με το φιλικό κόντρα στην Φράιμπουργκ όπου οι "ερυθρόλευκοι" ...ξέχασαν να μπουν στο παιχνίδι (0-3 στο 22'), σε αυτό παρουσιάστηκαν από την αρχή σοβαροί και πειθαρχημένοι. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ανέβασαν την απόδοσή τους και απειλούσαν την Στουτγκάρδη κυρίως από δεξιά. Ο Φέισα έπαιρνε την μπάλα και την μοίραζε σωστά, ο Τσόρι "έβλεπε" γήπεδο με βαθιές μπαλιές, ενώ ο Σαλίνο με τον Φετφατζίδη δημιουργούσαν προβλήματα στη γερμανική άμυνα από την πτέρυγα τους.

Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS

Όσον αφορά την αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών, τα όποια προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκαν από την δεξιά πλευρά. Ο Σαλίνο απειλούσε μπροστά αλλά απουσίαζε πίσω με αποτέλεσμα να τρέχει να τον καλύψει ο Αβραάμ και να δημιουργείται κενό στο κέντρο της άμυνας.

Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS

Το β' ημίχρονο

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε την επανάληψη ο Ολυμπιακός. Παπάζογλου, Μανωλάς, Μασάντο μπήκαν στις θέσεις των Σαλίνο, Αβραάμ και Φουστέρ. Στη διάταξη της ομάδας, τη θέση του Ισπανού πήρε ο Τσόρι. Η επιθετική διάθεση του Ολυμπιακού δεν μειώθηκε και συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο: Από τα δεξιά. Ο Μανιάτης βγήκε 2-3 φορές ως κρυφός κυνηγός, ενώ ο Μήτρογλου είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία (63'). Στην άμυνα τα προβλήματα πίσω δεξιά συνεχίστηκαν καθώς ο Παπάζογλου ανέβαινε συχνά στην επίθεση.

Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS

Στο 65ο λεπτό ο Μίτσελ άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα. Πέρασαν 8 παίκτες στο γήπεδο (ανάμεσά τους και ο Μετζανί) και ο Ολυμπιακός συνέχισε με αυτούς συν τους τρεις που μπήκαν στην αρχή της επανάληψης. Πάρα την σημαντική αλλαγή της συνοχής της ενδεκάδας, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα. Η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν με υπομονή και μπορεί να χαρακτηριστική εξαιρετική για μία 11άδα που δύσκολα θα δούμε σε επίσημο αγώνα.

Στα τελευταία λεπτά η Στουτγκάρδη πίεσε σε 2-3 φάσεις τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Μετζανί ήταν σε ετοιμότητα και τις "καθάρισε".

Δείτε το Live της αναμέτρησης Στουτγκάρδη-Ολυμπιακός

Γήπεδο: "Γκέμπεριτ Αρίνα"

Στουτγκάρδη (4-2-3-1):Ούλραιχ -Σβάαμπ,Ταστσί,Ρίντιγκερ,Σακάι - Λάιτνερ, Μποκά - Βέρνερ, Μαξίμ, Τραορέ -Ιμπίσεβιτς.

Ολυμπιακός (4-3-3): Μέγιερι - Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας - Φέισα, Μανιάτης, Ντομίνγκες - Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μήτρογλου.

Αλλαγές: Στο 46' οι Παπάζογλου, Μανωλάς, Μασάντο στις θέσεις των Σαλίνο, Αβραάμ και Φουστέρ. Στο 65' μπήκαν οι Γιαννιώτης, Μετζανί, Λυκογιάννης, Ντε Βινσέντι, Σάμαρης, Ιμπαγάσα, Ολαϊτάν και Διαμαντάκος.

  • Στο γήπεδο οι Ρομπέρτο και Κάμπελ, αλλά και ο Ρόι Κάρολ που τα είπε το πρωί με τον Μίτσελ και αποχωρεί από την ομάδα.
  • Στον πάγκο ήταν ο Σαβιόλα ο οποίος ήταν και το... επίκεντρο στα πλάνα του Γερμανού σκηνοθέτη.
  • Δεν αγωνίστηκαν οι Βάις, Κοντρέρας που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.
  • Δυο-τρεις φορές η μπάλα έφυγε προς τον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ την κοντρόλαρε άψογα και αποθεώθηκε από φιλάθλους!
  • Περίπου 3.000 κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες, ανμάμεσά τους και λίγοι ομογενείς φίλαθλοι των ''ερυθρολεύκων''.
  • Πολλή ζέστη στο γήπεδο με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς.
Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
Στουτγκάρδη - Ολυμπιακός 0-0
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ