ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στορκ: "Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί Ολυμπιακός Β'"

Στορκ: "Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί Ολυμπιακός Β'"
INTIME SPORTS

Ο Μπερντ Στορκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας Ολυμπιακού Β'. Ποιες είναι οι σκέψεις του για τις ακαδημίες.

Ο Γερμανός προπονητής Μπερντ Στορκ, μίλησε στην εφημερίδα ο "Γαύρος", για το μέλλον των ακαδημιών του Ολυμπιακού και τον ρόλο του σε αυτές.

Ανέλυσε τον τρόπο της δουλειάς του και τον στόχο που έχει θέσει αυτός και ο σύλλογος. Τόνισε ότι πρώτο του μέλημα είναι να προετοιμάσει τους παίκτες για την πρώτη ομάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα φθάσουν όλοι εκεί. Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Τι περιμένετε από τους ποδοσφαιριστές σας την φετινή χρονιά;

" Δουλειά μου είναι να μπορέσω να φτάσω τον ποδοσφαιριστή ως την πρώτη ομάδα. Κάτι που είναι και το σημαντικότερο. Στο παρελθόν υπήρχε κενό μεταξύ της ακαδημίας και της πρώτης ομάδας.

Ευθύνη μου είναι να προετοιμάσω τους παίκτες γι' αυτό το βήμα και να μικρύνω το χάσμα με την πρώτη ομάδα. Έτσι, όταν ο προπονητής, για παράδειγμα ο Μίτσελ, μου ζητήσει κάποιον ποδοσφαιριστή για την καλοκαιρινή προετοιμασία και για την ομάδα του, αυτός πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει σε αυτήν.

Εννοείται ότι ο παίκτης θα πρέπει να μάθει πολλά πράγματα ακόμη και τότε, αλλά σωματικά και από πλευράς ποδοσφαιρικών ικανοτήτων θα είναι ικανός να παίξει για την πρώτη ομάδα. Και αυτό πρέπει να κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου.

Ξεκίνησα τον Ιούνιο, όταν και ανέλαβα την ακαδημία, ανέπτυξα τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών και σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο".

Ας υποθέσουμε ότι ο προπονητής της πρώτης ομάδας σας θέτει το ερώτημα ποιοι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να μπουν αύριο στην πρώτη ομάδα… Ποια θα ήταν η απάντησή σας;

" Είναι δύσκολο να απαντήσω… Σε ποια θέση θέλει ποδοσφαιριστή; Φυσιολογικά, τώρα ήταν δύσκολο για τον κ. Μίτσελ, καθώς δεν γνωρίζει την ομάδα μου. Σε δύο μήνες πιθανότητα δεν θα χρειάζεται καν να με ρωτήσει ποιον θα προβιβάσει, γιατί θα γνωρίζει ποιος παίκτης είναι καλός και ποιον πρέπει να δοκιμάσει στην πρώτη ομάδα. Εφόσον του δώσει τη δυνατότητα να προπονηθεί μαζί του, μέσα από την προπόνηση μπορεί να διακρίνει τις διαφορές.

Τα παιχνίδια της ομάδας Νέων και αυτά της πρώτης ομάδας είναι δύο τελείως διαφορετικά επίπεδα. Κάποιοι από τους παίκτες μου, όμως, έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ που θεωρητικά θα μπορούσαν να σταθούν στην πρώτη ομάδα. Για παράδειγμα ο Μανώλης Σιώπης, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Επίσης, ο Βασίλης Καραγκούνης και ο Κώστας Ρουγκάλας, οι οποίοι χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο και ευκαιρία, αλλά είναι σε πολύ καλή πορεία. Ίσως να έχουν την ευκαιρία τους στο μέλλον.

Ίσως το καλοκαίρι, και εάν όχι το καλοκαίρι, τότε σε έναν χρόνο. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες που βγαίνουν από την ομάδα Νέων είναι παίκτες για την πρώτη ομάδα. Για αυτό θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μια ομάδα Β’, όπου για 1-2 χρόνια θα μπορούν να αγωνίζονται και να βελτιώνονται κάποιοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε πιο μεγάλη ηλικιακή κατηγορία».

Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι για τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει μια ομάδα Β';

"Θα σας το πω με ένα παράδειγμα. Κόντρα στον ΟΦΗ (σ.σ.: ήττα του Ολυμπιακού με 1-0) για εμάς ήταν ένα καλό τεστ. Γιατί παίξαμε εναντίον μιας ομάδας που αγωνιζόταν σε γήπεδο με πλαστικό χορτάρι και παράλληλα είχε 7-8 παίκτες γεννημένους το 1992 και το 1993 στη σύνθεσή της! Επί της ομάδας παίξαμε σε μια τελείως διαφορετική διοργάνωση. Από την πλευρά μας, αγωνιστήκαμε με έξι ποδοσφαιριστές γεννημένους το 1995, έναν το 1996, τρεις το 1994 και έναν το 1993!

Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και δεν βοηθάει σε τίποτα τους νέους ποδοσφαιριστές μου να αγωνίζονται εναντίον μιας… δεύτερης ομάδας, όπως ήταν εκείνη του ΟΦΗ. Σε αυτή την ηλικία χρειαζόμαστε το ίδιο ηλικιακό γκρουπ. Στο μέλλον, όταν φύγουν από αυτή την ηλικιακή κατηγορία, τότε θα μπορούν να παίξουν και ψηλότερα, αλλά τώρα χρειαζόμαστε τις ίδιες ηλικιακές βαθμίδες".

Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές σας αλλά και αρκετοί άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν ότι μπορείτε να φθάσετε μέχρι το τέλος στο NextGn Series.

" Θα δούμε τι θα γίνει. Η Άστον Βίλα είναι πολύ δυνατή ομάδα. Διαθέτει τις καλύτερες ακαδημίες στην Αγγλία. Αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και αυτό επίσης είναι πολύ μεγάλη διαφορά σε επίπεδο Νέων.

Το έχω δει πάρα πολλές φορές. Ομάδες να αγωνίζονται πολύ καλά στην έδρα τους και όχι εκτός έδρας. Εμείς πήραμε κάποιους βαθμούς εκτός έδρας, αλλά η Βίλα είναι πολύ δυνατή στο γήπεδο της.

Ωστόσο, όλα είναι πιθανά σε αυτό το παιχνίδι. Κόντρα στην Άντερλεχτ δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε σωστή κατεύθυνση, δουλεύουμε καλά και αν εμφανίσουμε το ίδιο πρόσωπο στην Αγγλία, μπορούμε να τα καταφέρουμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ