ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στον τελικό η Κ-15 του Ολυμπιακού

Στον τελικό η Κ-15 του Ολυμπιακού

Οι Παίδες του Ολυμπιακού επικράτησαν το Σάββατο (26/3) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη με σκορ 2-1 της ΑΕΚ και προκρίθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Πρωταθλήματος Super League K-15.

Στον τελικό του Πρωταθλήματος Super League K-15 προκρίθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν το Σάββατο (26/3) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη με σκορ 2-1 της ΑΕΚ, σε αγώνα της 20ης και τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 1ο τρόπαιο της ιστορίας το 2014, ενώ το 2015 ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ και το 2016 στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί τον Απρίλιο σε ημερομηνία και πόλη που θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα η Super League.

Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός υπερίσχυσε της ΑΕΚ και πήρε μια δίκαιη νίκη και πρόκριση. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν μόλις στο 2', όταν μετά από ασίστ του Μούγιου ο Γεωργαντής "έγραψε" με σουτ το 1-0. Η ΑΕΚ "απάντησε" αμέσως και σκόραρε από στημένη φάση στο 6' με τον Καραβίδα.

Ο Ολυμπιακός πίεσε για να πετύχει και 2ο γκολ και αυτό ήρθε στο 10'. Ο Μούγιος εκτέλεσε ένα κόρνερ και μέσα από τη μικρή περιοχή ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, σημειώνοντας το 2-1.

Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και έχασε ευκαιρίες, με σημαντικότερη το οριζόντιο δοκάρι του Τσέργα στο 62'!

Ο Ολυμπιακός κράτησε το 2-1 έως το τέλος και ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα με 41 βαθμούς, έναντι 37 του 2ου Παναθηναϊκού (19 αγώνες).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σφύρλας, Κωνσταντινίδης, Μαρτίνης, Γκοτζαμανίδης, Μποσκουΐδης, Ράμα, Τσακίρης (75' Κοτσιανούλης), Τσέργας (80' Μπουλάρι), Γεωργαντής, Φέκκας (57' Γλυνός), Μούγιος (82' Καλλιμούκος).

ΑΕΚ: Φυρογένης, Ποζατζίδης (71' Βεφίρι), Αναστασίου, Αρβανίτης, Καραβίδας, Πετούσης, Σταματής, Λαζαρίδης (50' Γεωργιόπουλος), Τσέλιος, Μπιλικαΐδης.

Στον τελικό η Κ-15 του Ολυμπιακού

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Νίκος Τοπολιάτης:

"Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρόκριση. Δίκαια αυτή η ομάδα είναι στον τελικό. Οι κόποι όλων μας ανταμείβονται. Δουλέψαμε σκληρά στις προπονήσεις και δείξαμε πολλά πράγματα στους αγώνες. Μπορούμε ακόμη πιο πολλά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ο Ολυμπιακός να είναι σ' έναν ακόμη τελικό. Ένας στόχος επετεύχθη. Ο επόμενος είναι η νίκη στον τελικό.

Ήταν μια δύσκολη προσπάθεια σ' ένα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα το οποίο είναι σαφώς πολύ πιο δύσκολο από εκείνο του ομίλου του Βορρά. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να τα δίνεις όλα. Όλοι μας στην ομάδα και όλη η Ακαδημία δουλεύει καθημερινά για να είναι εδώ αυτά τα παιδιά και να τιμούν τον σύλλογο.

Η διοίκηση μας παρέχει τα πάντα και έτσι ο προπονητής και οι συνεργάτες του μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Μην ξεχνάμε πως βασικός στόχος είναι αυτά τα παιδιά να έχουν συνεχή βελτίωση και να συνεχίσουν να παίζουν κάθε χρόνο σε υψηλότερο επίπεδο στον Ολυμπιακό".

Τάσος Πάντος:

"Ανταμείφθηκαν οι κόποι των παιδιών. Ήταν ένα πολύ δυνατό Πρωτάθλημα και αυτό το δείχνει το γεγονός ότι η πρώτη θέση κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική. Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά έμαθαν πολλά. Άντεξαν στην πίεση και κατάφεραν να κόψουν πρώτα το νήμα.

Συγχαρητήρια σ' όλους όσοι συνέβαλαν σ' αυτή την πρόκριση και πάνω από όλα στους ποδοσφαιριστές που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Είμαστε στον τελικό και έχουμε χρόνο να ηρεμήσουμε και να δουλέψουμε. Πάμε στον τελικό για να κάνουμε αυτό που πρέπει".

Αλέκος Γεωργαντής:

"Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Είμαστε στον τελικό και αυτό είναι σημαντικό για όλους μας. Πεισμώσαμε πολύ μέσα στη χρονιά ειδικά μετά από άσχημα αποτελέσματα αλλά είπαμε θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά και στους προπονητές μας. Ο τελικός είναι ένας αγώνας και θα τα δώσουμε όλα για να είμαστε εμείς οι νικητές. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να παλεύει".

Η πορεία της Κ-15 προς τον τελικό

Μια ντουζίνα νίκες πέτυχαν οιΠαίδεςτου Ολυμπιακού στην πορεία τους προς τον τελικό του Πρωταθλήματος Super League K-15. Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη έδωσε 20 αγώνες, κερδίζοντας τους12 ενώ είχε 5 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Η πορεία της ξεκίνησε στις17 Οκτωβρίου 2015από την Τρίπολη (0-0) και ολοκληρώθηκε στις 26 Μαρτίου 2016 στο Ρέντη με νίκη (2-1) επί της ΑΕΚ. Στην διάρκεια τουΠρωταθλήματοςκαι στους 4 γύρους ο Ολυμπιακός κέρδισε 4 φορές την ΑΕΚαλλά και τον Πλατανιά, κόντρα στον οποίο πέτυχε στην 4η ημέρα και την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη (8-0).

Σε 20 αγώνες ο Ολυμπιακός σκόραρε 29 φορές και δέχτηκε 7 γκολ.

Αναλυτικά οι αγώνες του Ολυμπιακού:

1η: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αστέρας Τρίπολης 0-0

2η: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 0-1

3η: Ατρόμητος Αθηνών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

4η: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πλατανιάς 8-0

5η:ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

6η: Αστέρας Τρίπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

7η:Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

8η:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ατρόμητος Αθηνών 0-0

9η:Πλατανιάς - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

10η:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 2-0

11η: ΟΛΥΜΠΙΑΚ0Σ - Αστέρας Τρίπολης 1-0

12η:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 0-0

13η: Ατρόμητος Αθηνών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

14η: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πλατανιάς 2-0

15η:ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

16η:Αστέρας Τρίπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

17η:Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

18η:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ατρόμητος Αθηνών 1-0

19η:Πλατανιάς - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

20η: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 2-1

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού τίμησε τη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ

Τη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ, που έφυγε το πρωί της Πέμπτης 24 Μαρτίου από τη ζωή, τίμησαν οι ομάδες που συμμετέχουν στο "Future Cup" του Άγιαξ, μέσα στις οποίες είναι και ο Ολυμπιακός.

Πριν από την έναρξη του τουρνουά (26-28/3) που φιλοξενεί το Άμστερνταμ, οι διοργανωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ, με την θρυλική φανέλα του Αγιαξ με το Νο14 στην πλάτη να είναι στη σέντρα και όλες τις ομάδες να έχουν σχηματίσει ένα μεγάλο κύκλο γύρω της.

Στον τελικό η Κ-15 του Ολυμπιακού

"Συγκινηθήκαμε όλοι μας. Τα παιδιά που δεν τον είχαν δει ποτέ να παίζει ειλικρινά συγκινήθηκαν και κατάλαβαν πόσο σπουδαίος ήταν. Ο Άγιαξ τιμά την μνήμη του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος άλλαξε τον τρόπο σκέψης όλων όσων ασχολούνται με το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη. Το άθλημα του οφείλει πολλά.

Εμείς εκφράσαμε τα συλλυπητήρια μας στους ανθρώπους του Άγιαξ. Η απώλεια είναι τεράστια. Ο Κρόιφ άλλαξε αυτό το μεγάλο κλαμπ. Όπως μας λένε και εδώ οι άνθρωποι του Άγιαξ, όταν έφυγε ο Κρόιφ σκέφτηκαν να ματαιώσουν το τουρνουά αλλά σκέφτηκαν ότι ο ίδιος θα ήθελε από αυτούς να βάλουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να παίξουν το αγαπημένο του άθλημα".

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κρόιφ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Άγιαξ.

Πρεμιέρα στο Future Cup

Με δυο ήττες ξεκίνησε το Σάββατο (26/3) τις υποχρεώσεις της στο "Future Cup" η Κ-17 του Ολυμπιακού. Η ομάδα μας που συμμετέχει στο σπουδαίο τουρνουά του Άγιαξ στο Άμστερνταμ ηττήθηκε με 2-0 (Τρεζόρ πεν., Ντεγουαλέ) από την Άντερλεχτ στον 1ο αγώνα της και με 1-0 (Νομπέρτα) από την Μπενφίκα στον 2ο.

Ο Ολυμπιακός που έχει ταξιδέψει στο Άμστερνταμ χωρίς πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές του, αφού έχουν υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα, στάθηκε καλά ειδικά στο 2ο παιχνίδι με την Μπενφίκα και πάλεψε για την ισοπαλία.

"Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ίσως να έπρεπε να έχουν πάρει και βαθμό από την Μπενφίκα. Εάν είχαμε όλους τους παίκτες μας εδώ είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα.

Πάντως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ειδικά η Μπενφίκα είναι μια ομάδα που παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά παίρνουν σημαντικές εμπειρίες", σημείωσε ο τεχνικος της ομάδας Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Στον αγώνα με την Άντερλεχτ αγωνίστηκαν οι παρακάτω παίκτες: Σκαφίδας, Χατζηχρήστου, Μανωλάκης (Ορφανίδης), Παπαδογιωργάκης, Τσιμπούκας (Αγιώτης), Αμπάρα (Τσερκώνης), Πέιος, Κωστανάσιος, Γκλεγκλές (Τσιριγώτης), Χατζηιωαννίδης, Φλέγκας (Βαλοτάσιος), ενώ στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα οι: Σκαφίδας, Χατζηχρήστου (Φλέγκας), Αγιώτης (Τσιμπούκας), Γιανναράκης, Μανωλάκης, Αμπάρα (Παπαδογιωργάκης), Πέιος, Κατσούκης (Γκλεγκλές), Βαλοτάσιος (Ορφανίδης), Χατζηιωαννίδης, Τσιριγώτης.

Την Κυριακή (27/3) ο Ολυμπιακός παίζει στις 12:30 με την Μπαρτσελόνα στον 3ο του αγώνα στη φάση των ομίλων. Η βαθμολογία του Β' ομίλου μετά από την 1η ημέρα (2 αγώνες) έχει ως εξής: 1. Άντερλεχτ 4, 2. Μπενφίκα 4, 3. Μπαρτσελόνα 2, 4. Ολυμπιακός 0.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ