ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο μυαλό του Βαλβέρδε

Στο μυαλό του Βαλβέρδε
INTIME SPORTS

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον επαναληπτικό της Τετάρτης (2/2, 18:00) στην Τούμπα ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Βαλβέρδε για την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε καλούνται να προσπεράσουν και το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, προκειμένου να φτάσουν στον... προορισμό τους, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του φετινού νταμπλ.

Η αποστολή των Πειραιωτών φυσικά και δεν είναι εύκολη, έστω κι αν δεν υπάρχει κόσμος στις εξέδρες της Τούμπας (έξω θα είναι αρκετός), αλλά ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να παίζει τέτοιους αγώνες και φυσικά να τους κερδίζει.

Ζητούμενο στην αυριανή αναμέτρηση είναι το γκολ, όπου θα αναγκάσει τους Θεσσαλονικείς να κυνηγήσουν ένα (για την παράταση) ή δύο τέρματα (για την πρόκριση). Το 1-1 του πρώτου αγώνα δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι καταδικαστικό για το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Άλλωστε ο καλός φετινός Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να φοβηθεί τίποτα. Ούτε την αστοχία, ούτε την ατυχία, ούτε και το παιχνίδι του αντιπάλου.

Γι' αυτόν τον λόγο λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός των "ερυθρολεύκων", θα προσπαθήσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, προκειμένου να φτάσει στη νίκη-πρόκριση ή και απλά στην πρόκριση. Τα προβλήματα είναι αρκετά για τον Βαλβέρδε και εκτός από τους μόνιμους απόντες (Ντουντού, Ουρτάδο), ήρθε και ο τραυματισμός του Άλμπερτ Ριέρα να μειώσει τις λύσεις για τα άκρα.

Το δεδομένο στην αναμέτρηση της Τετάρτης, είναι οι επτά παίκτες από την άμυνα και μέχρι τα χαφ. Ο Νικοπολίδης θα παίξει όπως και στον πρώτο αγώνα στο "Καραϊσκάκη", ενώ θα έχει μπροστά του τους Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Αβραάμ Παπαδόπουλο (σέντερ μπακ), Τοροσίδη (δεξί μπακ) και Ραούλ Μπράβο (αριστερό μπακ). Στα χαφ, η πετυχημένη συνταγή των Μοδέστο και Ιμπαγάσα, δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Από κει και μπροστά, σίγουρη είναι η χρησιμοποίηση του Νταβίδ Φουστέρ πίσω από τον επιθετικό, αλλά κι αυτή του Κέβιν Μιραλάς, έστω κι αν δεν γνωρίζουμε αν θα παίξει στην γραμμή κρούσης ή και στην αριστερή πτέρυγα αντί του Άλμπερτ Ριέρα. Όσο για τα δεξιά, ο Ζαϊρί φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του Ρόμενταλ που δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς και του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος ίσως δεν έχει την δύναμη που χρειάζεται για παιχνίδια σαν κι αυτά.

Όσο για την κορυφή της επίθεσης, δεν αποκλείεται να δούμε βασικό τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Μάρκο Πάντελιτς είναι ντεφορμέ στα τελευταία παιχνίδια και σε συνδυασμό με το γεγονός πως παίζει καλύτερα όταν έρχεται από τον πάγκο, δεν αποκλείεται να μην ξεκινήσει βασικός. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ο Γαλλοαλγερινός θα πάρει την θέση του Σέρβου στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο. Να αλλάζει δηλαδή θέσεις με τον Κέβιν Μιραλάς.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από την έκβαση της αναμέτρησης. Ίσως δηλαδή να ξεκινήσει στην κορυφή ο Τζιμπούρ που είναι πιο δυνατός και θα δώσει πολλές μάχες με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αναμένεται να αμυνθούν ομαδικά και ενδεχομένως να παίξουν σκληρά, προκειμένου να κρατήσουν το μηδέν. Σε περίπτωση που μπει ένα γρήγορο γκολ, μπορεί στην κορυφή να περάσει ο Μιραλάς, που είναι πιο γρήγορος και... φαρμάκι στις αντεπιθέσεις.

Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια, πως με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο δεν μπορείς να κάνεις και πολλές προβλέψεις, αφού αρκετές φορές επιφυλάσσει εκπλήξεις τόσο στους αντιπάλους, όσο και σ' αυτούς που προσπαθούν να βρουν την ενδεκάδα που θα επιλέξει. Το μοναδικό σίγουρο με τον Ισπανό τεχνικό είναι το επιτυχημένο 4-4-1-1 που δεν αλλάζει για κανέναν λόγο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ