ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο τελικό στάδιο οι μεταγραφές

Στο τελικό στάδιο οι μεταγραφές
Ζόνας

Ο Μάρκο Σίλβα παίρνει τις τελικές του αποφάσεις για το ρόστερ του Ολυμπιακού και ανάλογα διαμορφώνεται το τοπίο στις μεταγραφές. Τι συμβαίνει με Μπαλάντα, Ζόνας.

Αυστρία, Τουρκία και Ολλανδία επισκέφθηκε ο Ολυμπιακός για την καλοκαιρινή του προετοιμασία, την Κυριακή (9/8) αντιμετωπίζει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Μπεσίκτας και την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί ακόμη μια φιλική αναμέτρηση, αυτή με την Εθνική Κατάρ στην Ελβετία.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες ξανά στη βάση τους, μετά την επιστροφή τους από το Έρμελο. Η μπάλα έχει περάσει ξανά στα χέρια του Μάρκο Σίλβα, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θα πάρει τις οριστικές, πλέον, αποφάσεις του για το "ερυθρόλευκο" ρόστερ και με βάση αυτές πρόκειται να ξεκαθαρίσει το μεταγραφικό τοπίο στο Λιμάνι.

Πέρα από τις εξελίξεις με τον Εστέμπαν Καμπιάσοκαι την επιθυμία απόκτησης ενός ακόμη στόπερ, από τις επιλογές του Μάρκο Σίλβα, θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Μπαλάντα και όχι μόνο

Ο Έντερ Άλβαρες Μπαλάντα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Ρίβερ Πλέιτ στο Κόπα Λιμπερταδόρες, με τους "εκατομμυριούχους" να κατακτούν το τρόπαιο μετά το 3-0 επί της Τίγκρες στην Αργεντινή (πρώτο ματς στο Μεξικό 0-0).Ο Κολομβιανός διεθνής στόπερ δεν αγωνίστηκε καθόλου, καθώς το δίδυμο Μαϊντανά - Φούνες Μόρι στο κέντρο της άμυνας δεν "σπάει".

Ο Μπαλάντα θέλει με τη σειρά του να κάνειτ ο βήμα στην Ευρώπη, ωστόσο η Ρίβερ Πλέιτ ξέρει ότι έχει ένα δυνατό περιουσιακό στοιχείο στα χέρια και δεν είναι διατεθειμένη να το αποχωριστεί δίχως το κατάλληλο αντάλλαγμα. Στα 5 εκατομμύρια ευρώ είναι οι απαιτήσεις των Αργεντίνων για τον 22χρονο στόπερ και παρά το ενδιαφέρον ιταλικών και όχι μόνο συλλόγων, στην Λατινική Αμερική εξακολουθούν να θεωρούν φαβορί τον Ολυμπιακό για τον Μπαλάντα.

Άμεσες αναμένονται οι εξελίξεις και σε αυτή την υπόθεση, την στιγμή που στο Λιμάνι εξακολουθούν να προτείνονται και άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Η περίπτωση Ζόνας

Το συμβόλαιο του Ζόνας με την Μπενφίκα λήγει τον Ιούνιο του 2016, ο Βραζιλιάνος προέρχεται από μια... οργιαστική σεζόν όπου σε 35 συνολικά παιχνίδια(2823') είχε 31 γκολ και 8 ασίστ, ενώ στα 31 (1/4/1984) του χρόνια η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κυμαίνεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Να θέλει η Μπενφίκα να πουλήσει έναν τέτοιο παίκτη; Για αγωνιστικούς λόγους, μοιάζει τουλάχιστον παράλογο. Η μόνη εξήγηση είναι να μην έχει σκοπό να του ανανεώσει το συμβόλαιο, άρα από την στιγμή που αυτό ολοκληρώνεται του χρόνου, τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία των "Αετών" να πάρουν χρήματα. Όχι όσα αξίζει πραγματικά ο παίκτης, αφού κανείς δεν θα δώσει 7 εκατομμύρια ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που από το Γενάρη του 2016 μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος, αλλά τέλος πάντων ένα καλό ποσό.

Ο Ρουί Βιτόρια ψάχνει τον παρτενέρ του Ζόνας στην επίθεση, από την στιγμή που πουλήθηκε ο Λίμα (34 ματς με 19 γκολ και 8 ασίστ στο περσινό πρωτάθλημα) στην Αλ Αχλί του Κατάρ. Αυτό τουλάχιστον λένε οιπληροφορίες που έρχονται σε πρώτη φάση από την Πορτογαλία.

Ότι ο τεχνικός των "Αετών" επιθυμεί την συνύπαρξη των Ζόνας και Μήτρογλου στην επίθεση της ομάδας του, ενώ -για την ώρα τουλάχιστον- δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Έλληνας διεθνής στράικερ πηγαίνει στην Λισσαβώνα για να... εκτοπίσει τον Βραζιλιάνο φορ.

Και οι άλλες επιλογές του Ρουί Βιτόρια είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα (10 παιχνίδια στο περσινό πρωτάθλημα με 1 γκολ και 1 ασίστ) και ο Τζόναθαν Ροντρίγκες. Ο Ουρουγουανός φορ που αποκτήθηκε (διετής δανεισμός με οψιόν αγοράς) τον περασμένο Γενάρη από την Πενιαρόλ και ουσιαστικά αγωνίστηκε μόνο με την δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα...

Αν πράγματι η Μπενφίκα επιθυμεί να πουλήσει τον Ζόνας, τότε μετά από αυτή τη σεζόν που πραγματοποίησε ο Βραζιλιάνος είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από πολλούς συλλόγους της Ευρώπης και όχι μόνο. Συλλόγους που ενδεχομένως θα μπορούν να διαθέσουν και περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του 31χρονου επιθετικού. Είτε μιλάμε για χρήματα που θα πάρει η Μπενφίκα, είτε για την ετήσια αποζημίωση του παίκτη.

Από την άλλη, αν ο Ολυμπιακός εντέλει κάνει μια τέτοια κίνηση, τότε μοιάζει δύσκολο να δαπανήσει ένα τόσο σημαντικό ποσό για ποδοσφαιριστή στα 31 του και δίχως μεταπωλητική αξία. Όσον αφορά τον ίδιο τον Ζόνας, εννοείται πως μετά από μια τέτοια χρονιά δεν θα μπορούσε παρά να έρθει μόνο για βασικός στο Λιμάνι. Σε μια τέτοια περίπτωση τι θα συμβεί με τον Φινμπόγκασον; Υποτίθεται ότι και ο Ισλανδός διεθνής φορ για αυτό τον ρόλο ήρθε στον Ολυμπιακό. Διαφορετικά δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα...

Σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός με έναν ακόμη παίκτη στην επιθετική γραμμή.
Ο Σίλβα αποφασίζει και η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν πρέπει να έχει πειστεί αν ο Άλαν Πουλίδο μπορεί να αποδειχθεί μια αξιόπιστη λύση πίσω από τον Φινμπόγκασον. Από εκεί και πέρα πάντως και αν κάποιος ρίξει μια προσεκτική ματιά στο πώς είναι διαμορφωμένη η γραμμή κρούσης των "ερυθρολεύκων", τότε μάλλον θα βόλευε καλύτερα να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα μπορούσε να παίξει τόσο στα άκρα, όσο και στην κορυφή της επίθεσης αν υπήρχε ανάγκη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ