ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο προσκήνιο Κόντι και Τσέρτσι

Στο προσκήνιο Κόντι και Τσέρτσι

Για δεύτερη σερί μέρα σε Αργεντινή και Ιταλία, τα ονόματα των Χερμάν Κόντι και Αλέσιο Τσέρτσι συνδέονται με τον Ολυμπιακό. Ο ρόλος του Μάριο Ουσίγιος στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει πέσει σε... τοίχο όσον αφορά το θέμα της ενίσχυσης με έναν κεντρικό αμυντικό, που αποτελεί μια από τις μεταγραφικές προτεραιότητες στο Λιμάνι.

Ο Γκονσάλο Ροντρίγκες κατέληξε στην Σαν Λορένσο -που ήταν και η επιθυμία του- ενώ από τις υπόλοιπες περιπτώσεις που τέθηκαν στα υπόψιν των Πειραιωτών, άλλοι δεν ενθουσίασαν και άλλοι ήταν εκτός οικονομικών ορίων της ομάδας.

Από το βράδυ της Τετάρτης (28/6) ήρθε στο προσκήνιο η περίπτωση του Χερμάν Αντρές Κόντι, του 23χρονου (3/6/1994) στόπερ της Κολόν Σάντα Φε, που πέρσι πραγματοποίησε 21 εμφανίσεις (1890'), φτάνοντας συνολικά τις 77 με τον αργεντίνικο σύλλογο.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ποδοσφαιριστή που γνωρίζει πολύ καλά ο Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος και είναι "φακελωμένος" από τους συνεργάτες του Αργεντίνου αθλητικού διευθυντή, αυτούς που συνθέτουν πλέον το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού (Κλάουντιο Κάρσι, Φερνάντο Γκονσάλες, Μάριο Ουσίγιος Τζούνιορ).

Το συμβόλαιο του Κόντι με την Κολόν ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018 και ως εκ τούτου η διαπραγματευτική ισχύ των "Sabaleros" δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Παρ' όλα αυτά ο ύψους 193 εκατοστών στόπερ δύσκολα θα μπορούσε να φύγει από τον σύλλογο της Σάντα Φε με λιγότερα από 1,5 - 2 εκατ. ευρώ, περίπου δηλαδή τα μισά της πραγματικής του αξίας στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.

Στην Αργεντινή πάντως υποστηρίζουν ότι επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού δεν υπάρχει, ωστόσο επιμένουν ότι ο Χερμάν Κόντι αποτελεί θερμή εισήγηση του Μάριο Ουσίγιος και οι πιθανότητες να μετακομίσει ο παίκτης στην Ευρώπη για λογαριασμό των "ερυθρολεύκων" είναι υπαρκτές. Την ίδια στιγμή όμως άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες της Serie A (Λάτσιο, Σαμπντόρια, Ίντερ) στα αυτιά του Κόντι...

Το παρατσούκλι του 23χρονου στόπερ είναι "Flaco", δηλαδή "ξερακιανός". Σε δημοσίευμα της η " Litoral" αναρωτιέται αν ο Κόντι θα γίνει... "Kokaliáris"! Εννοώντας προφανώς αν ο παίκτης θα πάρει μεταγραφή για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Στο προσκήνιο Κόντι και Τσέρτσι

Στην Αργεντινή μπλέκουν τους "ερυθρόλευκους" και με την περίπτωση του Αλεξάντερ Μπαρμπόσα, του 22χρονου (16/3/1995) στόπερ της Ρίβερ Πλέιτ που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ντεφένσα ι Χουστίσια, πραγματοποιώντας 20 εμφανίσεις (1800'). Τονίζοντας ότι αποτελεί την εναλλακτική επιλογή του Μάριο Ουσίγιος αν δεν προχωρήσει του Χερμάν Κόντι. Ο Μπαρμπόσα δεν έχει αγωνιστεί ακόμη σε επίσημο ματς με την Ρίβερ Πλέιτ.

Έχει συνολικά 34 συμμετοχές με την Ντεφένσα (από τον Γενάρη του 2016) και προηγουμένως άλλες 11 με την Ατλέτικο Ραφαέλα, όπου ήταν και πάλι δανεικός.

Πρόκειται επίσης για ιδιαίτερα ψηλό στόπερ (ο Ουσίγιος έχει προτίμηση σε υψηλόσωμους ποδοσφαιριστές) και συγκεκριμένα φτάνει στα 193 εκατοστά. Το συμβόλαιο του με την Ρίβερ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018 και μια πιθανή πώληση του θα στοίχιζε γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ στον υποψήφιο αγοραστή.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕΡΤΣΙ

Τις τελευταίες ώρες "παιχνίδι" γίνεται και με τον Αλέσιο Τσέρτσι. Τουλάχιστον σε επίπεδο φημολογίας και δημοσιευμάτων. Σε μια υπόθεση που θα έμοιαζε ως... ανέκδοτο πριν από τρία χρόνια, τότε δηλαδή που ο 29χρονος κυνηγός μετακόμισε από την Τορίνο στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 15 εκατ. ευρώ!

Όμως έκτοτε η καριέρα του είναι σε πτώση. Δεν "κόλλησε" ποτέ στους "ροχιμπλάνκος" και το ισπανικό πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη... Τον Γενάρη του 2015 ο Ιταλός διεθνής πήγε δανεικός στη Μίλαν (33 συμ., 1 γκολ, 7 ασίστ), τον Γενάρη του 2016 πήγε δανεικός στη Τζένοα (11 συμ., 4 γκολ, 1 ασίστ) και πέρσι ήταν στο ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με δύο συμμετοχές. Έπαιξε 14 λεπτά κόντρα στην Οσασούνα στις 15 Απριλίου για το ισπανικό πρωτάθλημα και 29 λεπτά απέναντι στην Γκιχουέλο στις 20 Δεκεμβρίου για το Copa Del Rey. Στο πρώτο μισό της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στο γόνατο, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του στο ρόστερ και τα πλάνα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Το συμβόλαιο του με τους "ροχιμπλάνκος" ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018 και το πρόβλημα σε μια ενδεχόμενη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον παίκτη δεν είναι οι αξιώσεις της Ατλέτικο. Ο Μάριο Ουσίγιος έχει τις διασυνδέσεις του στην Ισπανία και ξέρει ότι οι Μαδριλένοι θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία του Ιταλού.

Το θέμα είναι πως ομάδες τις Serie A μοιάζουν διατεθειμένες να του δώσουν την ευκαιρία να... αναστηθεί ποδοσφαιρικά, επομένως οι Πειραιώτες δεν λογίζονται ως το μοναδικό άλογο στην κούρσα. Όμως και για τον Ολυμπιακό αλλά και για κάθε υποψήφιο να αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη, τα 2,5 εκατ. ευρώ με τα οποία αμείβεται ο Τσέρτσι στην Ατλέτικο αποτελούν σημαντικό εμπόδιο. Αν και ο Ιταλός διεθνής ξέρει ότι οι μετοχές του πλέον έχουν πάρει την κατιούσα.

Πάντως για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Τσέρτσι έγραψε στην ιστοσελίδα του και ο Τζανλούκα Ντι Μάρτζο, δημοσιογράφος που ειδικεύεται στις μεταγραφές που αφορούν συλλόγους ή παίκτες της Ιταλίας, βάζοντας στο παιχνίδι και την ισπανική Λας Πάλμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Γουόρμπαρτον για Μπουχαλάκη και Ολυμπιακό
Στη λίστα και ο Νόιτινγκ για τον Ολυμπιακό
"Βλέπει Τσέρτσι ο Ολυμπιακός"
Προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Ντούγιε Τσοπ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ