ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο πλευρό της UNICEF το European Club Association

Στο πλευρό της UNICEF το European Club Association

Επίσημοι του Ολυμπιακού και της Άρσεναλ, ως μέλη της ECA, παρέδωσαν επιταγή ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στη UNICEF και το Save the Children, για την στήριξη των παιδιών των προσφύγων στην Ευρώπη.

Οι κκ. Θοδωρής Γιαννίκος (Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος του ECA), Ιβάν Γκαζίδης (CEO της Άρσεναλ και μέλος του Δ.Σ. της ECA) και Μισέλ Σεντενάρο (γενικός γραμματέας της ECA) παρέδωσαν την επιταγή στους κκ. Ομέρ Γκούβεν (CEO του "Save the Children" Ελβετίας) και Ηλία Λυμπέρη (Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF).

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα και παράλληλα αρκετά διασκεδαστικό, ωστόσο, μπορεί και να βοηθήσει ώστε να σωθούν ζωές. Αυτό επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/12) στο "Γ. Καραϊσκάκης"στο περιθώριο του αγώνα του UEFA Champions Leagueμεταξύ του Ολυμπιακούκαι της Άρσεναλ.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης η ECA (European Club Association) παρουσίασε επιταγή 1.3 εκατ. ευρώτην οποία και παρέδωσε για τη στήριξη των παιδιών των προσφύγωνσε όλη την Ευρώπη. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν με την παρακράτηση ενός ευρώ για κάθε εισιτήριο που διατέθηκε στους φετινούς πρώτους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες κάθε συλλόγου. Η αναφορά στους αγώνες του UEFA Champions League και του UEFA Europa League. Το ποσό δίνεται στο Save the Childrenκαι την UNICEFπροκειμένου να βοηθηθεί ώστε να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση στη Γηραιά Ήπειρο.

Στο πλευρό της UNICEF το European Club Association

Η ECA, που αριθμεί 220 μέλη μεταξύ των οποίων είναι και ο Ολυμπιακός αλλά και η Άρσεναλ, πήρε την πρωτοβουλία ως μέλος του "90 MINUTES FOR HOPE" που άρχισε τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 870.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη το 2015 και το 20% εξ' αυτών είναι παιδιά. Η παράδοση της επιταγής έγινε στο "Γ. Καραϊσκάκης" πριν από τη σέντρα μεταξύ επισήμων του Ολυμπιακού, της Άρσεναλ, του Save the Children και της UNICEF.

Από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο κ. Θόδωρος Γιαννίκος (Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος του ECA) ενώ την Άρσεναλ εκπροσώπησε ο κ. Ιβάν Γκαζίδης (CEO της Άρσεναλ και μέλος του Δ.Σ. της ECA). Παρών ήταν ο κ. Μισέλ Σεντενάρο (γενικός γραμματέας της ECA) καθώς και ο κ. Ομέρ Γκούβεν (CEO του «Save the Children» Ελβετίας). Την UNICEF εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής κ. Ηλίας Λυμπέρης".

Στο πλευρό της UNICEF το European Club Association

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ