ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο Κατάρ τμήματα της Ακαδημίας

Στο Κατάρ τμήματα της Ακαδημίας

Τμήματα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού αναχώρησαν για το Κατάρ την Κυριακή (4/10) για μια σειρά φιλικών αγώνων. Προκρίθηκε στο Final-4 η Κ-17.

Για το Κατάρ αναχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής τρεις ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Η Κ-13, Κ-14 και Κ-15 έπειτα από πρόσκληση της "Aspire Academy", μετέβησαν στο Κατάρ για να δώσουν φιλικά παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες της Aspire αλλά και με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα παραμείνει στο Κατάρ έως τις 14 Απριλίου και εκτός από τα φιλικά παιχνίδια και τις προπονήσεις, τα μέλη της θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της "Aspire Academy" αλλά και εκεί όπου θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Το ταξίδι για τα παιδιά και τους προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού έχει έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σίγουρο ότι όλοι θα αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες.

Η "Aspire Academy" διατηρεί άψογη σχέση με την Ακαδημία του Ολυμπιακού και έτσι μετά από την πρόσκληση στο Παγκόσμιο Συνέδριο της και σε συμπόσια, ήρθε και η πρόσκληση για... δράση στο Κατάρ. Στην έδρα της "Aspire" θα μεταβεί και ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης.

Κ-17: Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός 1-2

Σ' αγώνα της 25ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17, που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (4/10) στο γήπεδο του Ηφαίστου στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 του Ατρόμητου Αθηνών και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση του στο Final-4.

Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη θα είναι παρούσα στο Final-4 του Περιστερίου το οποίο είναι το 8ο της ιστορίας, με τον Ολυμπιακό να έχει συμμετοχή σε όλα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα το 2010, το 2011 και το 2015 και φυσικά στόχος είναι η παραμονή στην κορυφή και το 2016.

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά από τη νίκη του επί του Ατρόμητου έφτασαν τους 47 βαθμούς, μετά από 21 αγώνες, ενώ ο Ατρόμητος έχοντας 22 αγώνες έμεινε στους 42 βαθμούς. Έως την λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θα δώσει άλλα τρία παιχνίδια και στόχος είναι και η μαθηματική εξασφάλιση της 1ης θέσης στον όμιλο.

Στον αγώνα με τον Ατρόμητο η ομάδα του Περιστερίου "αιφνιδίασε" τους Πειραιώτες και προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Ιμέρι μόλις στο 3'. Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε πολύ γρήγορα και στο 11' ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από ωραίο συνδυασμό του Βοΐλη με τον Κωστανάσιο, η μπάλα έφτασε στον Καμπετσή ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις και για τις δυο ομάδες με σημαντικότερες εκείνες του Καμπετσή στο 44' και του Τριμμάτη στο 59', αλλά κανείς εκ των δυο παικτών δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός, που είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Σκαφίδα, πίεσε για να πετύχει και 2ο γκολ και τα κατάφερε στο 88'. Μετά από σέντρα του Ξενιτίδη από τα δεξιά ο Τσιριγώτης πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κίναλη για το 1-2.

Στο Κατάρ τμήματα της Ακαδημίας

"Το σημερινό παιχνίδι ηταν κομβικό και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που το κέρδισαν. Η ομάδα από την αρχή της χρονιάς είχε ως στόχο την πρόκριση της στο Final-4 και τα κατάφερε. Τώρα έχουμε μπροστά μας ακόμη τρία παιχνίδια στην κανονική περίοδο στα οποία θα δουλέψουμε και θα δοκιμάσουμε πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για την τελική φάση. Φυσικά στόχος του Ολυμπιακού είναι η κορυφή. Όσο αφορά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο παλέψαμε με πάθος για τη νίκη σ' ένα πολύ δύσκολο και κακό γήπεδο και πήραμε αυτό που θέλαμε".

Ο αγώνας με τον Ατρόμητο ήταν ο 50ος για τον Δημήτρη Μαυρογενίδη στον πάγκο της Κ-17 τα δυο τελευταία χρόνια. Στους 50 αγώνες ο τεχνικός της Κ-17 έχει να επιδείξει 39 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Κίναλης, Βιταλιώτης, Μαρκουλάκης, Ιγκμπινόμπα, Λώλος (33' Κιτσόπουλος), Χατζοβασιλάκης, Μοιρασγέντης, Ιμέρι, Τριμμάτης, Ζαραφέτας (73' Δόσης), Κακοσίμος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σκαφίδας, Αμπάρα, Χατζηχρήστου (62' Μανωλάκης), Γιανναράκης, Τσιμπούκας, Νεοφυτίδης, Κωστανάσιος (90' Παπαδογιωργάκης), Αγγελόπουλος (26' Πέιος), Καμπετσής (76' Χατζηιωαννίδης), Ξενιτίδης, Βοΐλης (75' Τσιριγώτης).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ