ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού

Στο "Future Cup" που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Άγιαξ θα συμμετάσχει η Κ-17 του Ολυμπιακού, που έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο μαζί με τις Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα και Άντερλεχτ.

Για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, αναχωρεί το απόγευμα της Παρασκευής (25/3) η αποστολή της Κ-17 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη θα συμμετάσχει στο σπουδαίο "Future Cup" που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Άγιαξ και έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο μαζί με την Μπαρτσελόνα, την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ.

Οι Έφηβοι θ' αντιμετωπίσουν το Σάββατο (26/3) στις 14:00 (Ελλάδος) την Άντερλεχτ και στις 17:00 την Μπενφίκα ενώ την Κυριακή (27/3, 12:30) θα παίξουν με την Μπαρτσελόνα. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 28/3 με τους αγώνες κατάταξης. Στον άλλο όμιλο είναι ο Άγιαξ, η Άρσεναλ, η Σάλτσμπουργκ και η "Right to Dream" από τη Γκάνα.

Οι ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία είναι οι: Σκαφίδας Δημήτρης, Χατζηχρήστου Χρήστος, Μανωλάκης Γιώργος, Αγιώτης Γιώργος, Παπαδογιωργάκης Μαρίνος, Αμπάρα Στέφαν, Φλέγκας Δημήτρης, Πέιος Νίκος, Γκλεγκλές Κώστας, Κατσούκης Χρήστος, Χατζηιωαννίδης Γιάννης, Τσιμπούκας Θώμας, Ορφανίδης Γιώργος, Τσερκώνης Παναγιώτης, Νίκας Δημήτρης, Βαλοτάσιος Γιάννης, Γιανναράκης Θανάσης, Τσιριγώτης Άκης.

Την αποστολή εκτός από τον προπονητή κ. Μαυρογενίδη συνοδεύουν οι: Βενιαμίν Μάκης, Κολοκυθάς Νίκος, Περιμένης Ανδρέας, Αμανατίδης Γιώργος, Μασούλας Δομένικος.

Ο τεχνικός της Κ-17 και παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού (είχε αγωνιστεί κόντρα στον Άγιαξ στο Champions League τη σεζόν 1998-99) Δημήτρης Μαυρογενίδης τόνισε για το τουρνουά:

"Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να συμμετάσχουμε στο τουρνουά του Άγιαξ. Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι εκεί και μόνο κέρδη θα έχουμε από τους αγώνες που θα δώσουμε. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει τέτοιες παραστάσεις. Όλοι ξέρουμε το μέγεθος του Άγιαξ και της Ακαδημίας του.

Οι ποδοσφαιριστές μας καλούνται να διασκεδάσουν κάθε παιχνίδι και κάθε στιγμή στο τουρνουά. Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να δίνει το παρών σε τέτοια τουρνουά. Τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία μας έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και θεωρώ πως θα πάει ακόμη καλύτερα".

"Τελικός" με ΑΕΚ για την Κ-15

Τον τελευταίο (20η ημέρα) της αγώνα στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Super League K-15 θα δώσει το μεσημέρι (12:30) του Σαββάτου (26/3) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη η Κ-15 του Ολυμπιακού.

Αντίπαλος της θα είναι η ομάδα της ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός με νίκη παίρνει για 3η συνεχή χρονιά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης όπου θ' αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Στα τρία παιχνίδια με αντίπαλο την ΑΕΚ που προηγήθηκαν ο Ολυμπιακός είχε τρεις νίκες.

Μετά από 19 αγώνες ο Ολυμπιακός έχει έναν βαθμό περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη θέλει μόνο νίκη για να πετύχει τον στόχο της.

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού

Όταν το Ποδόσφαιρο συνάντησε το Ταε Κβο Ντο

Πειθαρχία, Σεβασμός, Τακτική, Άμυνα, Επίθεση... Αθλητισμός. Ποδόσφαιρο. Ταε Κβο Ντο. Δυο διαφορετικοί κόσμοι που έχουν ως κοινό παρονομαστή στην Ελλάδα. Τον Ολυμπιακό.

Οι Παίδες της Σχολής Ταύρου πραγματοποίησαν προ ημερών μια προπόνηση διαφορετική από τη συνηθισμένη. Μια προπόνηση αθλητική που είχε κώνους, είχε προπονητή, είχε δύναμη, είχε πάθος αλλά δεν είχε μπάλα και τέρματα.

Οι τυχεροί ποδοσφαιριστές της Σχολής του Ολυμπιακού επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού στη στοά του "Γ. Καραϊσκάκης" για να μάθουν τα μυστικά ενός αθλήματος που σίγουρα δεν είχαν δει διά ζώσης.

Ο ΟΣΦΠ που "καλλιεργεί" πολλά Ολυμπιακά αθλήματα παρέχοντας σπουδαίες κοινωνικές παροχές στη νεολαία "φιλοξένησε" τα παιδιά της Σχολής Ποδοσφαίρου στο... γήπεδο του και ο προπονητής του τμήματος και συνεργάτης του Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσου, Νίκος Κυρίτσης, ανέλαβε να τα "ξεναγήσει" στον μαγικό κόσμο της κορεάτικης τέχνης που είναι ένα από τα ομορφότερα Ολυμπιακά αθλήματα.

Τα παιδιά ίδρωσαν, έμαθαν για αξίες όπως ο σεβασμός και το ήθος, και έμαθαν κάποια από τα μυστικά του αθλήματος. Το σίγουρο είναι πως ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ αυτό το μάθημα. Στο τέλος έβγαλαν και μια αναμνηστική φωτογραφία με τον προπονητή του Ταε Κβο Ντο, με τον επικεφαλής της Σχολής κ. Κεραμιδά αλλά και τον μάνατζερ των Πολεμικών Τεχνών κ. Πέτρου.

Ο κ. Κεραμιδάς μιλώντας γι' αυτή την εμπειρία σημείωσε: "Ήταν κάτι σπουδαίο για τα παιδιά και για εμάς που το είδαμε απ' έξω. Έμαθαν πολλά πράγματα σήμερα και ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που μας έδωσε αυτή την δυνατότητα", ενώ ο κ. Κυρίτσης έδωσε την εξής συμβουλή στα παιδιά: "Πάντα να είστε απαιτητικοί από τον εαυτό σας".

Για ακόμη μια φορά οι Σχολές Ποδοσφαίρου και ο Ερασιτέχνης συνεργάζονται αρμονικά έχοντας ως κοινό όραμα ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά.

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού

Κοντά στους πρόσφυγες η Σχολή Θεσσαλονίκης

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μια φορά η Σχολή του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές μαζί με τους προπονητές τους και τους γονείς, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και τη "Λέσχη Φίλων Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης", επισκέφτηκαν για 3 ημέρες (18-20/3) το Χέρσο του Κιλκίς όπου έχει δημιουργηθεί hot spot προκειμένου να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Η αποστολή της Σχολής των Πειραιωτών μαζί και με τον κ. Κωνσταντινίδη και τον Διευθυντή Γιάννη Γούναρη πρόσφεραν ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη στους πρόσφυγες ενώ οι νεαροί ποδοσφαιριστές έπαιξαν το αγαπημένο τους άθλημα με τα νεαρά προσφυγόπουλα. Η Σχολή του Ολυμπιακού έδωσε χαρά στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και θα συνεχίσει την δράση της προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ολυμπιακός είναι πάντα "δίπλα" στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δείχνοντας πως είναι κάτι παραπάνω από μια μεγάλη ομάδα.

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού

Παρέλαση για τη Σχολή του Ολυμπιακού στο Λαγονήσι

Στη μεγάλη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι, με αφορμή την επέτειο της ενάρξεως της επαναστάσεως του 1821, συμμετείχε τμήμα της Σχολής του Ολυμπιακού που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της Σχολής κ. Νάκος μαζί με τους μικρότερους ποδοσφαιριστές, παρέλασαν φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα και κρατώντας την ελληνική σημαία αλλά και την σημαία του Ολυμπιακού.

Η παρέλαση των νεαρών αθλητών της Σχολής των Πειραιωτών προκάλεσε αίσθηση στην περιοχή και όλοι απέσπασαν το πιο ζεστό χειροκρότημα. Η Σχολή του Ολυμπιακού αντί στεφάνου κατέθεσε τα χρήματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Οι Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο αλλά είναι ζωντανά μέλη της κοινωνίας που δραστηριοποιούνται πάντα προς όφελος του συνόλου.

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού

Δοκιμαστικά και επίσκεψη σε σχολείο στην Κύπρο

Με δοκιμαστικά στις Σχολές του Ολυμπιακού στην Κύπρο αλλά και επίσκεψη σε Αθλητικό Σχολείο ξεκίνησε το πρόγραμμα του κλιμακίου της Ακαδημίας που έχει μεταβεί από την Τετάρτη (23/3) στο νησί της Μεσογείου.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν είναι η Λεμεσός στην οποία το απόγευμα της Τετάρτης (23/3) οι προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, κ.κ Παπαπαναγής, Κοψαχείλης, υπό την επίβλεψη του Διευθυντή κ. Ελευθεριάδη, πραγματοποίησαν δοκιμαστικά σε παιδιά γεννημένα από το 2001 έως και το 2005. Το επίπεδο κρίθηκε αρκετά καλό και πολλά από τα παιδιά θα κάνουν και νέο δοκιμαστικό!

Το πρωί της Πέμπτης (24/3) το κλιμάκιο της Ακαδημίας μαζί με τους επικεφαλής των Σχολών μας στην Κύπρο επισκέφτηκε την Λάρνακα και το Αθλητικό Σχολείο "Pascal" στο οποίο έγινε μάθημα (θεωρία και πράξη) στα παιδιά που φοιτούν εκεί και εκφράστηκε η επιθυμία να μεταβούν στην Αθήνα για να δουν τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και να προπονηθούν σ' αυτές. Στον Διευθυντή του σχολείου δόθηκε φανέλα του Ολυμπιακού με υπογραφές των παικτών της ομάδας μας και πολλά δώρα στα παιδιά.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής (25/3).

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού

Σεμινάριο στους προπονητές των Σχολών Κύπρου

Νέα δοκιμαστικά στους επίλεκτους ποδοσφαιριστές αλλά και επιμορφωτικό σεμινάριο στους προπονητές των 5 Σχολών του Ολυμπιακού στην Κύπρο, περιελάμβανε το πρόγραμμα της επίσκεψης της Ακαδημίας του Ολυμπιακού στο νησί.

Το απόγευμα της Πέμπτης (24/3) τα παιδιά που είχαν περάσει από τα πρώτα τεστ αξιολογήθηκαν μέσα στο γήπεδο εκ νέου από τους προπονητές της Ακαδημίας Φώτη Παπαπαναγή και Σωκράτη Κοψαχείλη, πάντα υπό το βλέμμα του Διευθυντή της Ακαδημίας Θόδωρου Ελευθεριάδη.

Τα μέλη του κλιμακίου της Ακαδημίας "σημείωσαν" αρκετούς παίκτες που θα δουν εκ νέου αφού υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο ενώ αξιόλογες παρουσίες υπήρχαν και στο καμπ τερματοφυλάκων!

Η Παρασκευή (25/3) ήταν και μέρα εκπαίδευσης για τους προπονητές αφού μετά από τα μαθήματα στο γήπεδο έφτασε η ώρα της θεωρίας. Ο Διευθυντής Σχολών Βασίλης Νάνος μαζί με τον Διευθυντή Ακαδημίας Θόδωρο Ελευθεριάδη, είχαν σχεδιάσει επιμορφωτικό σεμινάριο στο οποίοι έθιγαν θέματα καθαρά ποδοσφαιρικά αλλά και θέματα όπως είναι η ψυχολογία, η συμπεριφορά προς τα παιδιά και το κοινωνικό πρόσωπο που θα πρέπει να έχουν οι Σχολές.

Η ημέρα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού στη Λεμεσό και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού

Από το Μενίδι στου Ρέντη για προπόνηση

Το Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στου Ρέντη επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/3) μια ομάδα της Σχολής του Ολυμπιακού στο Μενίδι, η οποία λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του κ. Κούλη Καραταΐδη.

Τα παιδιά της Σχολής είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν στα γήπεδα της Ακαδημίας από τον κ. Σοφιανό και εν συνεχεία να ξεναγηθούν στους εσωτερικούς χώρους που χρησιμοποιεί καθημερινά η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο κ. Καραταΐδης μίλησε στα παιδιά για αυτά που έζησε ως αρχηγός του Ολυμπιακού στου Ρέντη ενώ κοντά στα παιδιά βρέθηκαν και οι κ.κ Μαυρογενίδης και Κοκολάκης.

Στο Άμστερνταμ η Κ-17 του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ