ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στηρίζει Καπίνο ο Σίλβα

Στηρίζει Καπίνο ο Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την προοπτική να πάρει τα γάντια του βασικού όταν ο αποχωρήσει ο Ρομπέρτο αποκτήθηκε ο Καπίνο από τον Ολυμπιακό, σενάριο το οποίο στηρίζει και ο Μάρκο Σίλβα.

Το καλοκαίρι του 2015 είχε ανοίξει για τα καλά η κουβέντα που αφορούσε πιθανή αποχώρηση του Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο από τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός γκολκίπερ ενδιέφερε κόσμο και κοσμάκη, ωστόσο για διάφορους λόγους καμία περίπτωση μετακίνησης του σε άλλο σύλλογο δεν τελεσφόρησε. Για παράδειγμα η Βιγιαρεάλ ήταν πρόθυμη να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του παίκτη, αλλά δεν "ψηνόταν" ο ίδιος ο Ρομπέρτο με την προοπτική του "κίτρινου υποβρυχίου".

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επίσης δεν μπορούσε να του εγγυηθεί ότι θα είναι βασικός, η Βαλένθια του παρείχε αυτή την διαβεβαίωση αλλά το θέμα κόλλησε στο οικονομικό, ενώ τελικά η Ίντερ έπεισε τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς να ανανεώσει και έτσι έσβησε το ενδιαφέρον της για τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Φέτος όμως το ενδεχόμενο να κλείσει ο κύκλος του Ρομπέρτο στο Λιμάνι είναι ξανά στο τραπέζι και μάλιστα με αυξημένες πιθανότητες σε σχέση με πέρσι. Εδώ να κάνουμε μια μικρή παρένθεση: ο Ισπανός σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να πιέσει καταστάσεις, να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό. Είναι ευγνώμων στον Ολυμπιακό και δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανακατωσούρα. Αλλά αν βρεθεί ομάδα της αρεσκείας του, που θα ικανοποιεί τις αγωνιστικές του ανάγκες και παράλληλα τις οικονομικές απαιτήσεις των Πειραιωτών, τότε θα αποτελέσει παρελθόν.

Από εκεί και πέρα είναι απόλυτα λογικό να ξεκινήσει ολόκληρη κουβέντα για τον πιθανό αντικαταστάτη του. Δεν θα είναι εύκολη η μετάβαση στην μετά Ρομπέρτο εποχή, αφού ο Ισπανός γκολκίπερ έχει αφήσει για τα καλά το στίγμα του στο Λιμάνι και φυσικά είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Μόνο που επί της ουσίας στον Πειραιά έχουν ήδη φροντίσει για αυτή την εξέλιξη. Το καλοκαίρι του 2015 λοιπόν, ο Ολυμπιακός ούτε λίγο, ούτε πολύ, δαπάνησε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσει τον Στέφανο Καπίνο από την Μάιντς.

Και προφανώς οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα διέθεταν ένα τέτοιο ποσό για έναν τερματοφύλακα, εάν δεν πίστευαν ότι είναι ικανός στο άμεσο μέλλον να υπερασπιστεί με επιτυχία την εστία της ομάδας. Κακά τα ψέμματα, 2 εκατομμύρια ευρώ για γκολκίπερ που θα είχε αποκλειστικά τον ρόλο του εφεδρικού δεν δίνουν σύλλογοι με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτό των "ερυθρολεύκων".

Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι ο Καπίνο είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα στην ηλικία του στην θέση του τερματοφύλακα. Και αποφάσισαν να τον επαναπατρίσουν με την προοπτική να πάρει την θέση του Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσει ο Ισπανός από το Λιμάνι.

Στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη η άποψη που έχουν σχηματίσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για τον Καπίνο είναι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο γκολκίπερ. Ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση και τις ανάγκες της ομάδας. Το σημαντικότερο πάντως για τον 22χρονο τερματοφύλακα είναι ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε ευθύς εξ αρχής να δώσει τους αγώνες του Κυπέλλου στον Καπίνο, ενώ εσχάτως τον χρησιμοποιεί βασικό και στα ματς της Super League. Και η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μείνει ευχαριστημένος με τον υψηλόσωμο (196 εκ.) γκολκίπερ, θεωρώντας ότι έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Για την ώρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στο πλάνο που είχαν στο Λιμάνι, όσον αφορά τις προϋποθέσεις απόκτησης του Στέφανου Καπίνο το περασμένο καλοκαίρι. Και για τον λόγο αυτό, με τα τωρινά δεδομένα τουλάχιστον, η κουβέντα όσον αφορά τον άνθρωπο που θα κληθεί να μπει στα γάντια του Ρομπέρτο (επαναλαμβάνουμε, εφόσον εντέλει αποχωρήσει ο Ισπανός) ουσιαστικά έχει ειπωθεί.

Αν στο μεσοδιάστημα δεν αλλάξει κάτι και ο Ισπανός αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό τους προσεχείς μήνες, τότε στο Λιμάνι θα αναζητήσουν μεν γκολκίπερ αλλά ως εναλλακτική λύση μαζί με τον Χουτεσιώτη πίσω από τον Καπίνο.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πάει και γι' άλλα ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Κασάμι: "Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πορεία μας"

Θεοδωρίδης: "Και στις αλάνες και στις μάντρες θα είμαστε πρώτοι"

Τσιμίκας: "Το καλύτερο συναίσθημα η εμπιστοσύνη του προπονητή"

Κράτα τον Πουλίδο!

Ορεξάτος ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Πανθρακικό στο Φάληρο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ