ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Έβερτον ο Ενέν

Στην Έβερτον ο Ενέν

Ήταν η επιθυμία του και έγινε πραγματικότητα. Μετά από μια σεζόν ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο Νταβίντ Ενέν πλέον ανήκει εξ ολοκλήρου στην Έβερτον. Ο Ενροτέ, μάνατζερ του Μιραλάς, έκανε αυτή την μεταγραφή.

Αποτέλεσε στόχο ομάδων της Αγγλίας, ωστόσο ο Ολυμπιακός κινήθηκε γρήγορα και άμεσα, αποκτώντας τον Νταβίντ Ενέν το καλοκαίρι του 2014 και με συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2018.

Η Έβερτον τον είχε βάλει στο μάτι για τα καλά και έπεισε τους Πειραιώτες να της παραχωρήσουν τον παίκτη δανεικό για μια σεζόν με οψιόν αγοράς.

Ο Ενέν ήταν σύμφωνος με αυτή την κίνηση, καθώς θεωρούσε ότι στην Αγγλία θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να δουλέψει σε υψηλό επίπεδο, να βελτιωθεί και να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του αγγλικού πρωταθλήματος, πείθοντας εντέλει την Έβερτον να ενεργοποιήσει την ρήτρα του.

Ωστόσο πριν από τρεις εβδομάδες έμοιαζε δύσκολο να γίνει πραγματικότητα αυτή η επιθυμία του 19χρονου (19/4/1986) κυνηγού. Τα "ζαχαρωτά" δεν είχαν πειστεί από τα 4 γκολ και τις 2 ασίστ σε 15 παιχνίδια του παίκτη με την U-21, ίσως όμως απλά να μην ήθελαν να πληρώσουν το προσυμφωνημένο ποσό αγοράς του.

Η επιστροφή του στον Ολυμπιακό ήταν μονόδρομος, αλλά ο Ενέν ζήτησε από τον Κριστόφ Ενροτέ να επιμείνει στις συζητήσεις του με την Έβερτον και εξαντλήσει τις πιθανότητες που υπάρχουν να μείνει στο "Goodison Park" με κανονική μεταγραφή.

Αυτές οι προσπάθειες του Βέλγου μάνατζερ απέδωσαν καρπούς και την Πέμπτη (2/7) ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Νταβίντ Ενέν από τον Ολυμπιακό, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2018.

"Είμαι τόσο χαρούμενος. Η Έβερτον είναι ένα μεγάλο κλαμπ και νιώθω ότι μπορώ να αναπτυχθώ εδώ. Για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή είναι το καλύτερο κλαμπ γιατί προσπαθούν να βελτιώσουν τους μικρούς σε ηλικία παίκτες. Είναι τέλεια για εμένα", υποστήριξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, στην επίσημη ιστοσελίδα της Έβερτον, ο 19χρονος Βέλγος.

Ο Ενέν είναι διεθνής με τις όλες σχεδόν τις Εθνικές ομάδες του Βελγίου (U-15, U-16, U-17, U-18, U-19, με 10 γκολ σε 25 συνολικά εμφανίσεις) και ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Άντερλεχτ. Πήγε δανεικός στην Μονακό Β' την σεζόν 2013-14 και επιστρέφοντας στις Βρυξέλλες ήθελε να πάρει ευκαιρία στην πρώτη ομάδα.

Αυτή η προοπτική δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή στην Άντερλεχτ και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός αποκτώντας τα δικαιώματα του. Η ιστορία εξελίχθηκε όπως διαβάσατε πιο πάνω και πλέον ο Ενέν ανήκει στην Έβερτον.

Οι Άγγλοι δεν αποκάλυψαν τα ποσά της μεταγραφής. Η ρήτρα αγοράς του ήταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά η Έβερτον δεν επιβεβαιώνει ότι εντέλει τον αγόρασε με το παραπάνω ποσό, ενώ ο Κριστόφ Ενροτέ διατηρούσε μέρος των δικαιωμάτων του παίκτη.

Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος μάνατζερ έχει έναν ακόμη πελάτη στην Έβερτον, που εσχάτως συνδέεται με τον Ολυμπιακό και δεν είναι άλλος από τον Κέβιν Μιραλάς.

Με τους "ερυθρόλευκους" να επιδιώκουν την επιστροφή του Βέλγου διεθνή κυνηγού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", έχοντας καλές σχέσεις και ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Ενροτέ.

Είναι ξεκάθαρο ότι για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής, το σημείο "κλειδί" της υπόθεσης είναι η επιθυμία ή μη του Μιραλάς να επιστρέψει στα 28 του χρόνια στον Ολυμπιακό. Επομένως είναι τραβηγμένο να εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο η περίπτωση του Ενέν με αυτή του Κέβιν.

Όμως για τους Πειραιώτες αποτελεί θετικό γεγονός οι καλές σχέσεις που διατηρούν με τον Ενροτέ, η άποψη του οποίου προφανώς και μπορεί να παίξει ρόλο στην απόφαση του Μιραλάς να ξαναβάλει τα ερυθρόλευκα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ