ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Αυστρία το "χτίσιμο", στο Βέλγιο το "μοντάρισμα" για τον Ολυμπιακό

Στην Αυστρία το "χτίσιμο", στο Βέλγιο το "μοντάρισμα" για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Λάνγκενφελντ ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθει ο Βίκτορ τους παίκτες του. Στο Γκενκ θα πάρουν την τελική τους "μορφή" οι "ερυθρόλευκοι" για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το είπε και ο Βίκτορ αμέσως μετά το τέλος του φιλικού με την Βάκερ. Ότι στη φάση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, δεν θα κάτσει να ασχοληθεί ο Ισπανός με τα αποτελέσματα που έφερε στα παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους. Όπως δεν ενθουσιάστηκε με το 4-1 επί της Χορν, έτσι δεν απογητεύτηκε με το 1-1 κόντρα στην Βάκερ.

Ο Βίκτορ τους είχε “τρέξει” για τα καλά τους “ερυθρόλευκους” το τελευταίο διήμερο και η κούραση βγήκε εν μέρει στο φιλικό της Πέμπτης (30/6). Βεβαίως, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον 40χρονο τεχνικό δεν είναι τίποτε άλλο από το να αρχίσουν οι παίκτες να βρίσκουν σιγά-σιγά τις ανάσες τους, να βλέπει με λίγα λόγια βελτίωση στη φυσική κατάσταση.

Είναι ένας προπονητής που θέλει συνεχώς τρεξίματα. Που ζητάει κατά κύριο λόγο η ομάδα του να πιέζει ψηλά, που ζητάει από τους ακραίους μπακ να γίνονται εξτρέμ, που θέλει ακόμα και τους κεντρικούς αμυντικούς του να έχουν ενεργό ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη...

Στην Αυστρία λοιπόν ο Βίκτορ δούλεψε κατά κύριο λόγο στη φυσική κατάσταση, ενώ δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με το κομμάτι της τακτικής. Στη συνέντευξή του στους απεσταλμένους δημοσιογράφους είπε ότι θα έχει ως “σκελετό” το 4-4-2.

Ένα μέρος του σκεπτικού του το είδαμε κόντρα στην Βάκερ. Με τον Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο να παίζει πιο κοντά στον Ολαϊτάν και σχεδόν στην ευθεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Τσόρι στην επανάληψη (δίπλα στον Πουλίδο). Και δεν είναι μόνο αυτή η καινοτομία που προσπαθεί να φέρει ο Βίκτορ στον νέο Ολυμπιακό.

Είναι και άλλα στοιχεία που θα τα βγάζει στις προπονήσεις μέρα με τη μέρα. Στην Αυστρία ουσιαστικά έγινε το “χτίσιμο” της ομάδας γύρω από τη φυσική κατάσταση, Στο Γκενκ του Βελγίου θα προσπαθήσει να την “μοντάρει” και στις 16 Ιουλίου που θα επιστρέψει στην Αθήνα, θέλει να έχει ετοιμάσει την ομάδα του στον βαθμό που πρέπει για να πάει με... αέρα ο Ολυμπιακός σστον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Στα φιλικά ο κόσμος είδε έναν Μανθάτη να παίζει λες και βρίσκεται χρόνια στην πρώτη ομάδα. Πράγματι, ο 19χρονος εξτρέμ ήταν από τις πολύ ευχάριστες νότες του πρώτου δεκαημέρου. Αλλά όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλους πιτσιρικάδες, έτσι και με τον Μανθάτη, θα πρέπει να πέσουν από την ομάδα όλοι πάνω του (ήδη το κάνει καθημερινά ο Βίκτορ) για να μην... ξεφύγει το μυαλό του. Φαίνεται προσγειωμένο παιδί, αλλά ο προπονητής ορθώς πράττει και τον έχει από κοντά για να μην αρχίσει να... ζαλίζεται από τους διθυράμβους των εφημερίδων.

Συμπεράσματα από τα φιλικά μπορούν να βγουν αβίαστα. Όμως είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα διαπίστωσε όλος ο κόσμος ότι ο Τσόρι έχει μπει λυσσασμένος, γνωρίζοντας προφανώς ότι είναι η τελευταία του προετοιμασία. Ο Φορτούνης όταν είναι στα καλά του δείχνει ότι μπορεί με μία του προσπάθεια να ανακατέψει την αντίπαλη άμυνα. Αυτά ωστόσο είναι γνωστά και δεν προκαλούν έκπληξη.

Το θέμα για τον Βίκτορ πλέον είναι να μπουν σιγά-σιγά και οι διεθνείς. Οι Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγιε και Ντα Κόστα δεν έπαιξαν καθόλου. Ο Μανιάτης χρησιμοποιήθηκε για 25 λεπτά. Ο Ζντιέλαρ περισσότερο. Στο Βέλγιο θα αρχίσει ο Βίκτορ να ξεδιπλώνει τα πλάνα του για τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς που δεν είναι άλλος από την πρόκριση αρχικά στα πλέι οφ του Champions League που θα γίνουν τον Αύγουστο. Αυτό είναι που “καίει” το τεχνικό τιμ και κατ' επέκταση τον Ολυμπιακό.

Στο Βέλγιο αναμένονται και δύο προσθήκες. Ένας τερματοφύλακας που θα “πιέζει” με τον τρόπο του τον Καπίνο για τα γάντια του βασικού και ένας αριστερός μπακ (Ντε λα Μπέγια;) που θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα για να βάλει δύσκολα στον Μαζουακού. Ένας Μαζουακού που παρεμπιπτόντως σε σχέση με πέρσι δεν “ταξιδεύει” αλλού. Τουλάχιστον φέτος βρίσκεται σε μία... σταθερή κατάσταση. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη με λίγα λόγια...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ