ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην αποστολή της Έβερτον για το Asia Trophy o Μιραλάς

Στην αποστολή της Έβερτον για το Asia Trophy o Μιραλάς
© REUTERS

Ο Κέβιν Μιραλάς έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να φύγει από την Έβερτον, ο Ολυμπιακός τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, ωστόσο ο Βέλγος είναι στην αποστολή της Έβερτον για το Asia Trophy.

Είναι δεδομένη η επιθυμία του Κέβιν Μιραλάς να αποχωρήσει από το "Goodison Park" την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ενώ το ίδιο δεδομένη είναι η πρόθεση του Ολυμπιακού να ντύσει ξανά στα "ερυθρόλευκα" τον Βέλγο διεθνή κυνηγό.

Κάθε μέρα που περνάει και πολύ περισσότερο από την στιγμή που δεν υπάρχει για την ώρα άλλη ομάδα που ενδιαφέρεται τόσο έντονα για την απόκτηση του (πλην της Φενέρμπαχτσε ίσως), ο Μιραλάς ολοένα και "ψήνεται" με την ιδέα να επιστρέψει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Σίγουρα με... επιθυμίες και μόνο μεταγραφή δεν γίνεται, ωστόσο από τον στιγμή που ο 28χρονος κυνηγός σκέφτεται με θετικό τρόπο την προοπτική της επανένταξης του στον Ολυμπιακό, είναι μια ενθαρρυντική εξέλιξη στην υπόθεση.

Θέλει αποδεδειγμένα μια "ηχηρή" μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για μια "ηχηρή" μεταγραφή όταν κατέθεσε προσφορά ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Εστουντιάντες για την απόκτηση του Γκουίντο Καρίγιο.

Γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς είχε επιβεβαιωθεί από όλες τις πλευρές: από την διοίκηση των Πειραιωτών, από τον μάνατζερ του παίκτη και από την διοίκηση της Εστουντιάντες.

Επομένως αν επικαλεστεί κάποιος την λογική, αυτή λέει το εξής: ότι ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος ούτως ή άλλως να δώσει αυτά τα χρήματα για μια καλή προσθήκη στην γραμμή κρούσης της ομάδας και πως αυτό μπορεί να γίνει και πολύ πιο άνετα για τον Κέβιν Μιραλάς.

Με Μιραλάς μειώνει σημαντικά το ρίσκο

Από την άποψη ότι με τον Καρίγιο οι "ερυθρόλευκοι" έπαιρναν ένα σημαντικό ρίσκο που είχε να κάνει με την μη προηγούμενη επαφή του 24χρονου Αργεντίνου με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Απεναντίας, ο Μιραλάς όχι μόνο έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, δίνοντας μάχες με την φανέλα της Έβερτον στην Premier League (88 ματς με 21 γκολ και 16 ασίστ μόνο σε ματς πρωταθλήματος, 106 - 28 - 23 τα νούμερα του για όλες τις διοργανώσεις με τα "ζαχαρωτά"), αλλά έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί της επίθεσης φορώντας τα ερυθρόλευκα (71 παιχνίδια με 34 γκολ και 13 ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού).

Άρα η επιλογή του Βέλγου διεθνή με τα ίδια περίπου χρήματα κρύβει απείρως μικρότερο ρίσκο για τους Πειραιώτες, σε σχέση πάντα με την απόκτηση ενός παίκτη όπως ο Καρίγιο. Και φυσικά ο Μιραλάς θα χρειαστεί... μηδέν χρόνο προσαρμογής στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, χώρια ότι θα "φτιάξει" με την μια τους οπαδούς της ομάδας του Λιμανιού.

Παιχνίδια τακτικής

Όσο και αν τα παραπάνω φαίνονται σωστά στην θεωρία, το πράγμα είναι διαφορετικό στην πράξη. Εκεί υπάρχουν στη μέση οι διαπραγματεύσεις, μάνατζερ και απρόοπτα που μπορεί να παίξουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην κατάληξη της υπόθεσης. Και φυσικά υπάρχουν πάντα τα παιχνίδια τακτικής.

Για το τελευταίο, είναι κάτι που μπορεί να υποθέσει κανείς στο άκουσμα της είδησης ότι ο Μιραλάς συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή της Έβερτον (ο Ενέν πάντως, πρόσφατο απόκτημα της αγγλικής ομάδας από τον Ολυμπιακό, δεν είναι) για το Asia Trophy. Εκεί όπου πέραν των "ζαχαρωτών", συμμετέχουν οι Άρσεναλ, Στόουκ και η Σινγκαπούρη, που φιλοξενεί το τουρνουά.

Οι σχέσεις του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με τον Μιραλάς δεν είναι καλές. Κάθε άλλο. Ο Βέλγος έχει παράπονο από τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος μπλόκαρε την μεταγραφή του τον περασμένο Γενάρη σε Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης, που είχαν δείξει έντονο ενδιαφέρον.

Οι εγγυήσεις που πήρε ο 28χρονος κυνηγός από τον τεχνικό της Έβερτον δεν βρήκαν ποτέ εφαρμογή στο χορτάρι και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο της ρήξης. Η οποία κορυφώθηκε όταν ο Μιραλάς επέμενε να χτυπήσει ένα πέναλτι κόντρα στην Γουέστ Μπρομ, το έχασε και ο Μαρτίνεθ τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Από τότε τον χρησιμοποίησε μόλις έξι φορές.

Τώρα ο προπονητής της Έβερτον συμπεριέλαβε στα πλάνα του τον Μιραλάς για το Asia Trophy, γεγονός που έχει δύο λογικές απαντήσεις: είτε ο Μαρτίνεθ θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τον Βέλγο και να τον πείσει να μείνει στην Έβερτον, είτε η παρουσία του στην αποστολή είναι επιλογή της διοίκησης ώστε να πιέσει καταστάσεις για το θέμα της μεταγραφής του. Να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Αν ο Μιραλάς έχει πάρει τις αποφάσεις του, τότε μόνο χαρούμενος δεν μπορεί να είναι που θα τρέχει καλοκαιριάτικα στην Ασία. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς όμως, αφού έχει συμβόλαιο.

Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μιλήσει με την σειρά του στα ενδιαφερόμενα κλαμπ (π.χ. Ολυμπιακός) και να τους ζητήσει να τον πάρουν μια ώρα αρχύτερα μακριά από το Λίβερπουλ.

Αντίστοιχη είναι και η πίεση που δημιουργείται σε όποιον θέλει να τον αγοράσει. Οι λόγοι προφανείς. Επομένως η συγκεκριμένη εξέλιξη, με τον Μιραλάς να μπαίνει στην αποστολή για το Asia Trophy, είναι οιωνός σημαντικών εξελίξεων στην υπόθεση του Βέλγου. Με ποιον τρόπο, θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Με την λογική πάντως να λέει, ότι το πιθανότερο σενάριο έχει να κάνει με μια ενδεχόμενη πίεση της Έβερτον στον παίκτη και τον Ολυμπιακό (ή ενδεχομένως όποιον άλλο σύλλογο ενδιαφέρεται), για να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις που αφορούν την αγορά/πώληση του Βέλγου διεθνή κυνηγού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ