ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σταθερές και πρωτοεμφανιζόμενοι

Σταθερές και πρωτοεμφανιζόμενοι

Οι παίκτες που σταθερά απασχολούν το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και τα νέα ονόματα που μπαίνουν στον χάρτη. Ζητάει Ντουρμάζ και Μιλιβόγεβιτς ο Περέιρα από τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε.

Οι μέρες κυλούν, η πρώτη συγκέντρωση στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη ενόψει της νέας σεζόν πλησιάζει και στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να χειρίζονται με υπομονή τα -πολλά- ανοιχτά μέτωπα που αφορούν το ρόστερ της νέας σεζόν.

Για ένα σημαντικό διάστημα υπάρχουν ονόματα που σταθερά απασχολούν το "ερυθρόλευκο" μεταγραφικό ρεπορτάζ. Περιπτώσεις όπως αυτές του Αντερλάν Σάντος ή του Αντρέ Μαρτίνς και του Τόνι Φιλένα. Ακόμη και του Ζοζουέ.

Για τον Βραζιλιάνο στόπερ της Βαλένθια υπάρχουν επαφές. Να τον πουλήσουν θέλουν οι "νυχτερίδες", που τονίζουν προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν μπαίνουν σε συζήτηση για δανεισμό του παίκτη. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού πάντως, οι Ισπανοί είναι διατεθειμένοι να κάνουν μια εξαίρεση. Έχουν δει ότι τα τελευταία χρόνια είναι κάμποσοι οι ξένοι παίκτες που έχουν περάσει από το Λιμάνι και έχουν φτιάξει το όνομα τους. Έχουν ανεβάσει την χρηματιστηριακή τους αξία. Επομένως, όσον αφορά τον Ολυμπιακό, η Βαλένθια συζητά και το ενδεχόμενο δανεισμού του Αντερλάν Σάντος. Παίκτη της αποδοχής του Μάρκο Σίλβα.

Ο Μαρτίνς από την άλλη είναι ουσιαστικά stand by. Έχει εκμυστηρευθεί στο περιβάλλον του ότι περιμένει ένα νεύμα των Πειραιωτών για να υπογράψει. Αν θα το... λάβει είναι άλλο θέμα. Η περίπτωση του προφανώς είναι άμεσα εξαρτώμενη από άλλες. Πιθανόν και από αυτή του Τόνι Φιλένα. Ο 21χρονος Ολλανδός μέσος έχει απορρίψει τις Πόρτο και Ίντερ.

Περισσότερο γιατί δεν πείστηκε για τον ρόλο του εκεί, παρά για το οικονομικό. Με 138 παιχνίδια φορώντας τη φανέλα της Φέγενορντ και σε τόσο μικρή ηλικία, δεν θέλει να μείνει πίσω. Προτιμά να πάει κάπου που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ή έστω ενεργό. Ολυμπιακός και Εσπανιόλ μοιάζουν να έχουν μείνει "δυνατά" στο κυνήγι του, αν και δίπλα στο όνομα του Φιλένα εμφανίζονται και αυτά των Μαρσέιγ, Αμβούργου. Κατά μια πληροφορία, οι Πειραιώτες είναι αυτοί που έχουν καταθέσει την καλύτερη προσφορά στον Ολλανδό διεθνή μέσο, με 1 εκατομμύριο ευρώ ετήσια αποζημίωση.

Οι... φρέσκοι

Πάμπλο Πιάτι, Μαρτέν Ανιά και Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες μπήκαν εσχάτως στην μεταγραφική επικαιρότητα του Ολυμπιακού. Ο Αργεντίνος (με ισπανικό διαβατήριο) εξτρέμ της Βαλένθια, με συμβόλαιο έως το 2019 και συνολικά 37 συμμετοχές (2 γκολ, 8 ασίστ) τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, μοιάζει απλησίαστος οικονομικά. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς και πρόκειται για πρόταση που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και όχι προϊόν σκάουτινγκ, αφού είναι πασίγνωστος εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, ενώ έχει τεθεί στα υπόψιν των "ερυθρολεύκων" τις τελευταίες 3-4 μεταγραφικές περιόδους...

Δείτε στιγμές από την καριέρα του Πάμπλο Πιάτι.

Χωρίς πολλές πιθανότητες είναι και του Ρέγιες. Στα 33 του, με ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο στη Σεβίλλη (αν και είναι στην πόρτα της εξόδου) και ιδιαίτερα υψηλό κασέ, μπορεί κάλλιστα να βρει χρήμα με τη σέσουλα στους ποδοσφαιρικούς... παραδείσους που έχουν δημιουργηθεί εσχάτως σε Κίνα και Αραβία.

Για τον Μαρτέν Ανιά μπορεί να γίνει κουβέντα. Αρχηγός της Σεντ Γκάλεν, 22 ετών, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Ελβετίας. Τελείωσε τη σεζόν με 32 παιχνίδια στην πλάτη του, έχει συμβόλαιο έως το 2018 και η χρηματιστηριακή του αξία είναι λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Εφικτή περίπτωση για τον Ολυμπιακό, έστω και χωρίς να προορίζεται για πρώτο βιολί στην άμυνα.

Ο Αντόνιο Ρέγιες εν δράσει.

Ζητάει Ντουρμάζ και Μιλιβόγεβιτς ο Περέιρα

Και πέρσι το επιχείρησε η Φενέρ αλλά έφαγε... πόρτα με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά δεν το βάζει κάτω, αν και η κατάληξη θα είναι πάλι η ίδια, εκτός αν αποφασίσει να "διαλύσει" τα ταμεία της. Ο Βίτορ Περέιρα ζητά πάλι από τον Αζιζ Γιλντιρίμ να κάνει κίνηση για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ξέρει ότι ο παίκτης είναι αδιαπραγμάτευτος για τον Μάρκο Σίλβα, όμως εξακολουθεί να τον θέλει μαζί του στην Κωνσταντινούπολη. Πέρσι το καλοκαίρι η Φενέρ πρόσφερε κάτι παραπάνω από 6 εκατ. ευρώ για τον Σέρβο διεθνή μέσο, εισπράττοντας ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι". Ο Σίλβα συνεχίζει να θεωρεί τον Λούκα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία του και δεν έχει καμία διάθεση να τον αφήσει στα χέρια του συμπατριώτη του τεχνικού της Φενέρ.

Που μαζί με τον Μιλιβόγεβιτς ζητά "πακέτο" και τον Τζίμι Ντουρμάζ. Μια σκέψη που έκαναν και πέρσι οι Τούρκοι αλλά χωρίς να προχωρήσουν σε ανάλογη πρόταση. Ο Σουηδός εξτρέμ είναι με την εθνική του ομάδα στη Γαλλία για την τελική φάση του Euro 2016 και προφανώς δεν θα μπει σε συζητήσεις πριν να ολοκληρωθεί η παρουσία του εκεί. Ομοίως και ο Ολυμπιακός που ξέρει ότι 2-3 καλές εμφανίσεις του Ντουρμάζ στα ματς που ακολουθούν, μπορούν να ανεβάσουν κατακόρυφα την αξία του παίκτη.

* Οι Γάλλοι επιμένουν για τον Ντιαμπί, ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να ασχολείται με την συγκεκριμένη περίπτωση.

** Οι Πειραιώτες είναι σε συζητήσεις για τον Μαζουακού, το "παιχνίδι" έχει ανάψει και αναμένονται οι εξελίξεις. Δύο προτάσεις έχει απορρίψει ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής. Μια στα 5 και άλλη μια στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Με τη Ρόμα να ασχολείται πλέον πολύ ζεστά με την περίπτωση του Γαλλοαφρικανού μπακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το γκολ του νεαρού αρχηγού της Σεντ Γκάλεν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ