ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα... σχοινιά ο Μπέντο

Στα... σχοινιά ο Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βαρύ το κλίμα για τον Πάουλο Μπέντο μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Σε δεινή θέση ο Πορτογάλος τεχνικός, ενόψει ΑΕΚ παίζει το τελευταίο χαρτί της παραμονής του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Δεν χρειάζεται να είναι μάντης κανείς για να καταλάβει ότι ο Πάουλο Μπέντο βρίσκεται σε δεινή θέση όσον αφορά το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Η άσχημη εμφάνιση με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές στην ήττα από την ΑΕΛ βάρεσε τα πρώτα καμπανάκια για τον Πορτογάλο τεχνικό και το κακό ήρθε να διπλώσει το βράδυ της Πέμπτης (29/9) απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός συγκριτικά με όσα (δεν) έδειξε στην AEL FC Arena, στο αποτέλεσμα όμως μια από τα ίδια. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 21 τελικές στην αναμέτρηση, είδαν την μπάλα να σταματά 3 φορές στα δοκάρια της εστίας των φιλοξενούμενων, αυτή όμως είναι η μια αλήθεια των αριθμών.

Η δεύτερη θέλει τον Ολυμπιακό να μην σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, να είχε απλά κάποια μικρά καλά διαστήματα στο παιχνίδι του και να μην βρήκε τις λύσεις απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, φεύγοντας ηττημένος από το γήπεδο για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες. Και όλα αυτά ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ, μόλις την Κυριακή (2/10) στο Φάληρο.

Το κλίμα για τον Πάουλο Μπέντο είναι εξαιρετικά βαρύ. Άλλωστε ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός δύσκολα σηκώνει δύο σερί ήττες, πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από -θεωρητικά τουλάχιστον- κατώτερους ποιοτικά αντιπάλους και μετά από εμφανίσεις προβληματικές. Υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ και φυσικά για την αγωνιστική εικόνα - πέρα από τα αποτελέσματα- που παρουσιάζει η ομάδα.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης πάντως δεν προέκυπτε θέμα άμεσης αντικατάστασης του Πορτογάλου τεχνικού. Δεν υπήρχαν σημάδια ότι επίκειται αλλαγή στον πάγκο δύο ημέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Επειδή μιλάμε για Ολυμπιακό, αυτά φυσικά αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό και τίποτα δεν αποκλείεται. Όμως για την ώρα όλα δείχνουν ότι η ομάδα θα πάει κανονικά με τον Μπέντο τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Εκεί όπου ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" θα παίξει ουσιαστικά... τα ρέστα της παραμονής του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να κάνει ένα κόλπο αλά Μίτσελ στις Βρυξέλλες ο Μπέντο. Όταν ο Ισπανός ήταν με το ενάμιση πόδι στην πόρτα της εξόδου αλλά εκείνο το 3-0 επί της Άντερλεχτ τον έσωσε.

Ένα ανάλογο αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ θα έδινε παράταση ζωής στον Μπέντο. Μια καλή εμφάνιση με ένα εμφατικό σκορ... Πόσο εύκολο μοιάζει κάτι τέτοιο με βάση την πρόσφατη εικόνα των Πειραιωτών; Καθόλου.

Δεν είναι απλό μέσα σε δύο ημέρες ξαφνικά να πάρει μπροστά ο Ολυμπιακός, διορθώνοντας σε τόσο μεγάλο βαθμό τα αγωνιστικά προβλήματα που τον συνοδεύουν αυτή την εποχή. Ποδόσφαιρο είναι και τα πάντα είναι πιθανά, ενώ στα συν του Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι στα ντέρμπι βγάζει πάντα τον καλό του εαυτό όταν παίζει με την πλάτη στον τοίχο.

Όπως και να 'χει, μια νίκη που θα συνδυαστεί με γκολ και θέαμα απέναντι στην ΑΕΚ, μπορεί να δώσει μια πίστωση χρόνου στον Μπέντο. Ο Πορτογάλος που μοιάζει με πυγμάχο, ο οποίος βρίσκεται ζαλισμένος στα σχοινιά από απανωτά χτυπήματα και παλεύει να μείνει όρθιος. Θα τα καταφέρει;

Μοιάζει δύσκολο και οι εξελίξεις δρομολογημένες. Λείπει και αυτό το γκελ στον κόσμο, που είχε για παράδειγμα ο Μίτσελ. Δεν το έχει ο Μπέντο, όπως φερειπείν δεν το είχε και ο Ζαρντίμ. Με την ψυχολογία των παικτών σε άσχημα επίπεδα και την πίεση ολοένα να μεγαλώνει, αν ο Πορτογάλος έχει μια τελευταία ευκαιρία να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, όσον αφορά το μέλλον του στον Ολυμπιακό, αυτή είναι την Κυριακή.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το μπέρδεμα στην αλλαγή Φορτούνη - Ελιουνούσι
Η αντίδραση Φορτούνη - Τσόρι στον πάγκο
Η απάντηση του Μπέντο για το μέλλον του
Διαμαντόπουλος: Ολυμπιακός του Πειραιά είστε;
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Ήττα 0-1 από το ΑΠΟΕΛ για τον Ολυμπιακό, που είχε τρία δοκάρια
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ