ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σοριάνο στο Sport24.gr: "Στα βήματα του Βαλβέρδε ο Όσκαρ Γκαρθία"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χόναταν Σοριάνο μιλά στο Sport24.gr για τον πρώην τεχνικό του και νυν του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία. Το 4-3-3, η εμπιστοσύνη, το "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον και ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τώρα βρίσκεται στο Πεκίνο κι αγωνίζεται με τη φανέλα της Beijing Guoan. Πέρασε μια πενταετία στην Αυστρία. Από το 2012 έως το 2017 ήταν κάτοικος Ζάλτσμπουργκ και φορούσε τη φανέλα της Red Bull.

Τα δύο (εκ των πέντε) έτη τα μοιράστηκε με τον Όσκαρ Γκαρθία. Ο Καταλανός νέος τεχνικός του Ολυμπιακού και ο Χόναταν Σοριάνο συνυπήρξαν στην αυστριακή ομάδα. Ο πρώτος έδινε τις εντολές και ο 32χρονος (σήμερα) επιθετικός εκτελούσε. Σκόραρε κατά ριπάς.

Μαζί πανηγύρισαν δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Στην κοινή τους θητεία ο Σοριάνο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Bundesliga.

Salzburg's Jonathan Soriano from Spain, left, and  Metalist Kharkiv's Papa Gueye challenge for the ball  during their Europa League round of 32, 1st leg soccer match between Red Bull Salzburg and  Metalist Kharkiv in Salzburg, Austria, Thursday, Feb. 16, 2012. (AP Photo/ Kerstin Joensson)
Salzburg's Jonathan Soriano from Spain, left, and Metalist Kharkiv's Papa Gueye challenge for the ball during their Europa League round of 32, 1st leg soccer match between Red Bull Salzburg and Metalist Kharkiv in Salzburg, Austria, Thursday, Feb. 16, 2012. (AP Photo/ Kerstin Joensson) AP

Ο Ίβηρας φορ της κινεζικής ομάδας μιλά στο Sport24.gr. Τον εξέπληξε η πρόσληψη του Όσκαρ Γκαρθία από τον Ολυμπιακό;

"Η αλήθεια είναι ότι δεν με εξέπληξε. Ο Όσκαρ είναι μεγάλος προπονητής και πάει σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οπότε, είναι λογικό".

Ποιο είναι το σύστημα με το οποίο δουλεύει περισσότερο ο Καταλανός προπονητής, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στον "ερυθρόλευκο" πάγκο στο ματς με τον Πλατανιά, στη ρεβάνς των δύο ομάδων στο πλαίσιο των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας;

"Νομίζω ότι η βάση των συστημάτων του είναι το 4-3-3. Αλλά αυτό μεταβάλλεται, όπως είναι φυσιολογικό, κατά τη διάρκεια του ματς ή και από ματς σε ματς".

Σοριάνο στο Sport24.gr: "Στα βήματα του Βαλβέρδε ο Όσκαρ Γκαρθία"

Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου να φαντάζει πιο αμφίρροπη από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Μπορεί ο Όσκαρ Γκαρθία να αποτελέσει εγγύηση προς αυτήν την κατεύθυνση; Αποτελεί ρίσκο για τον ίδιον η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας μεσούσης της σεζόν; Μπορεί να επηρεαστεί από τις δύο - ήδη - αλλαγές στην τεχνική ηγεσία;

"Έχει δουλέψει σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και τα έχει καταφέρει. Μιλούν τα αποτελέσματά του σε Ισραήλ και Αυστρία, όπου κατέκτησε τους τίτλους.

Ελπίζω να σταματήσει αυτό με τις αλλαγές προπονητών. Γενικά είμαι της άποψης, ότι μια ομάδα πρέπει να έχει υπομονή με τον προπονητή και να του δίνει χρόνο κι εμπιστοσύνη".

Σοριάνο στο Sport24.gr: "Στα βήματα του Βαλβέρδε ο Όσκαρ Γκαρθία"
INTIME SPORTS

Ο Σοριάνο έζησε τον Γκαρθία από κοντά και τον ξέρει καλύτερα από όλους. Πώς είναι ως χαρακτήρας; Ποιο είναι το κυριότερο προσόν του; Ποιο το σήμα-κατατεθέν του;

"Παραμένει ήρεμος τόσο μετά τις επιτυχίες, όσο και μετά τις αποτυχίες. Δίνει βάση στην επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή. Αν δείτε τις προπονήσεις του, θα καταλάβετε. Συζητά μαζί με τους παίκτες και τους ζητά τη γνώμη τους για το πώς μπορεί να βελτιωθεί ως ομάδα.

Θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας. Εξάλλου, αυτή είναι η βάση της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του Κρόιφ. Στη Μασία μεγάλωσε κι αναπόφευκτα είναι επηρεασμένος. Τα δύο βασικά προτερήματά του είναι η υπομονή και ο επαγγελματισμός που δείχνει".

Σοριάνο στο Sport24.gr: "Στα βήματα του Βαλβέρδε ο Όσκαρ Γκαρθία"

Το όνομά του γράφτηκε ως πιθανός στόχος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Δέχθηκε κρούση ο Σοριάνο από τον Ολυμπιακό; Διαβάστε τι απαντά ο ίδιος στο Sport24.gr.

"Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον Όσκαρ, ειλικρινά. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχουν νέα σχετικά με αυτό. Εμένα πάντα μου αρέσει να δουλεύω με καλούς προπονητές και ο Όσκαρ είναι τέτοιος."

Ο Όσκαρ Γκαρθία κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό, παραδέχθηκε ότι μίλησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Αλήθεια μπορεί να βαδίσει στο δρόμο του "Txingurri" και να προσεγγίσει τα επιτεύγματα και την επιρροή του στο "ερυθρόλευκο" κοινό; Ο Χόναταν Σοριάνο δεν έχει αμφιβολία...

"Νομίζω ότι μπορεί να βαδίσει στα βήματα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έχει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να έχει και είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία. Θέλει εμπιστοσύνη. Από τη στιγμή που θα την έχει, θα κατακτήσει πολλούς τίτλους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ