ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκεπτικός ο Μίτσελ

Σκεπτικός ο Μίτσελ
INTIME SPORTS

Η αναβολή του πρωταθλήματος δεν έκατσε καλά στον Μίτσελ, που σκέφτεται τον τρόπο που θα προετοιμάσει ιδανικά την ομάδα του για το "Βιθέντε Καλδερόν".

Δεν πέταξε την σκούφια του ο Μίτσελ στο άκουσμα της είδησης που αφορά την οριστική αναβολή των αγώνων για την 11η αγωνιστική της Super League. Αντιθέτως αυτή η εξέλιξη δημιούργησε πονοκέφαλο στον Ισπανό τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στο "Skoda Ξάνθη Arena" για την αναμέτρηση με την Ξάνθη, εκεί όπου είτε με ροτέισον, είτε με μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής στο 90λεπτο, ο Μίτσελ θα προστάτευε τους διεθνείς του ενόψει Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τώρα ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν έχει να αντιμετωπίσει αυτή την έγνοια, ωστόσο έρχεται απέναντι σε νέα δεδομένα, όπως δημιουργήθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις εντός συνόρων.

Η πραγματικότητα λοιπόν θέλει τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει για το "Βιθέντε Καλδερόν" δίχως να έχει επίσημο ματς στα πόδια του για 17 ημέρες. Στις 9 Νοεμβρίου οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχθηκαν τον Πανθρακικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και μετά... τίποτα.

Πιο ξεκούραστος αλλά με ερωτηματικό τον ρυθμό

Και στην υποσημείωση "ναι, αλλά θα είναι πιο ξεκούραστος στην Μαδρίτη", ο αντίλογος είναι πως ο Μίτσελ θα έχει μάλλον άγνοια ή αν θέλετε δεν θα έχει πλήρη εικόνα, για την κατάσταση που βρίσκονται πολλοί από τους παίκτες του αλλά και ο Ολυμπιακός σαν σύνολο.

Γιατί οι προπονήσεις όσο δυνατές και να είναι, σαφώς και δεν μπορούν να αποδώσουν με σαφήνεια το επίπεδο του ρυθμού σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον ο Ισπανός τεχνικός ήθελε να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας συγκεκριμένων παικτών, όπως οι Μπενίτες και Φουστέρ προκειμένου να γνωρίζει σε τι βαθμό μπορεί να ποντάρει επάνω τους στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Παραγουανός έχει επιστρέψει στο 100% μετά την θλάση που τον ταλαιπώρησε για 1,5 μήνα και πλέον προπονείται εδώ και αρκετές ημέρες σε φουλ ρυθμούς. Ο Μίτσελ πιστεύει πολύ στις ικανότητες του και ήθελε να τον δει σε ένα έστω παιχνίδι πριν το "Βιθέντε Καλδερόν".

Ίδιος τουλάχιστον κατά 10/11

Ο Μπενίτες υπήρχε στην σκέψη του Ισπανού τεχνικού για την σημαντική αναμέτρηση με τους "ροχιμπλάνκος", όμως αυτό το σενάριο πλέον απομακρύνεται, τουλάχιστον όσον αφορά την βασική ενδεκάδα. Ο Μήτρογλου που δούλεψε μεθοδικά στο διάστημα της διακοπής, είναι ο παίκτης που έχει το προβάδισμα για το βασικό σχήμα ενόψει του παιχνιδιού στην Μαδρίτη.

Στην σκέψη του Μίτσελ είναι πάντα και ο Φουστέρ, λόγω της ικανότητας του να πρεσάρει, να καλύπτει χώρους αλλά και να βρίσκεται σε θέση βολής, όμως όχι για την αρχική ενδεκάδα.

Επί της ουσίας οι παίκτες που θα προτιμήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού θα είναι κατά 10/11 ίδιοι με αυτούς που αγωνίστηκαν στο Τορίνο κόντρα στην Γιουβέντους. Μια θέση παίζεται και έχει να κάνει με τον Κασάμι.

Ο Ελβετός διεθνής μέσος είχε μείνει στον πάγκο στην Ιταλία αλλά διεκδικεί θέση βασικού στο ματς με τους "ροχιμπλάνκος". Με δεδομένο ότι δύσκολα θα μείνουν εκτός οι Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά και Αφελάι, ο Κασάμι θα μπορούσε να δει ενδεκάδα μόνο αντί του Μανιάτη ή του Ντομίνγκες.

Υπάρχει μόνο το ακραίο σενάριο που θέλει όλους τους προαναφερθέντες μέσους και μεσοεπιθετικούς στο αρχικό σχήμα: με τον Αφελάι στην κορυφή της επίθεσης και τον Μήτρογλου στον πάγκο. Εξαιρετικά δύσκολο.

Ανεβάζει την ένταση μετά το ρεπό

Είπαμε όμως, περισσότερο από τους ποιοι θα παίξουν από το ξεκίνημα στο "Βιθέντε Καλδερόν", προβληματίζει τον Μίτσελ η αγωνιστική απραξία που θα κουβαλάνε οι "ερυθρόλευκοι" στην Μαδρίτη.

Γι' αυτό και μετά το ρεπό του Σαββάτου (22/11), θα ακολουθήσουν δύο προπονήσεις (Κυριακή - Δευτέρα) με πολύ μεγάλη ένταση και ασκήσεις ειδικά προσαρμοσμένες στον τρόπο που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Ατλέτικο.

Θα ακολουθήσει μια τελευταία προπόνηση στην Ισπανία την Τρίτη (25/11) και την επομένη οι Πειραιώτες θα ψάξουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Βιθέντε Καλδερόν" που θα τους βάλει σε τροχιά πρόκρισης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ