ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Σκάνδαλο Σιμιτζόγλου"

"Σκάνδαλο Σιμιτζόγλου"
INTIME SPORTS

Για "σκάνδαλο Σιμιτζόγλου" κάνουν λόγο στον Πειραιά, με αφορμή τα άρθρα με τα οποία άσκησε δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για τα επεισόδια στη Λεωφόρο.

Έξαλλοι είναι στον Πειραιά με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και ο λόγος έχει να κάνει με τα άρθρα με τα οποία άσκησε δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στη Λεωφόρο το περασμένο Σάββατο (21/11).

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια α) στον εν γένει χώρο του γηπέδου για τα οποία προβλέπεται πρόστιμο 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ, β) για επεισόδια στις κερκίδες ( 50-120.00€ πρόστιμο). Αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 έως 2 αγωνιστικές. Ο κ. Σιμιτζόγλου δεν άσκησε δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για τα οποία προβλέπεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Με αυτή την απόφασή, όπως υποστηρίζουν στον Ολυμπιακό, "εξαφανίζει" τα εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και με τις κλήσεις του αγνοεί διαιτητή, παρατηρητή και αστυνομία.

Όπως αναφέρουν στο Λιμάνι, ως εκτεταμένα επεισόδια, σύμφωνα με τον κανονισμό, θεωρούνται τα επεισόδια εκείνα στα οποία εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων και η πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης, αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση.

Και προσθέτουν από την "ερυθρόλευκη ΠΑΕ ότι ξέχασε προφανώς ο κύριος Σιμιτζόγλου ότι το 6Δ προβλέπει ποινή κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών, αν τα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με την έκθεση Σιμιτζόγλου, δεν έγιναν επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, παρότι αναφέρονται στην έκθεση της αστυνομίας και τα είδαν όλοι οι φίλαθλοι από τα σχετικά βίντεο. Γι αυτό εξάλλου έγιναν και 40 προσαγωγές, 17 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 5 εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει αναπάντητη την έκθεση Σιμιτζόγλου, που μπορεί να χαρακτηρισθεί σκανδαλώδης, αφού απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αποκρύπτει τις σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και οπαδών του Παναθηναϊκού εντός του αγωνιστικού χώρου και ουσιαστικά διαψεύδει την αστυνομία, τον διαιτητή και τον παρατηρητή, αλλά και βγάζει...τρελούς όσους είδαν μέσα στο γήπεδο ή μέσω των βίντεο την κόλαση και το χάος που επικρατούσε στη Λεωφόρο.

Σύμφωνα με τον Σιμιτζόγλου δεν έγιναν εκτεταμένα επεισόδια, κι αν ληφθεί υπόψη των δικαστών μόνο η έκθεση του, ο Παναθηναϊκός θα πέσει στα μαλακά, παρότι όλα αυτά που πραγματικά έγιναν στη Λεωφόρο επίσύρουν βαρύτατες ποινές, ίσως τις πιο βαριές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, βάση των γεγονότων που είδαν άπαντες και σε συνδυασμό με τον νέο πειθαρχικό κώδικα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ