ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σισέ: "Με έχει στηρίξει ο Λεμονής"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Σισέ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παπ Αμπού Σισέ ρωτήθηκε για την συνεργασία του με τους Μποτία - Ένχελς, την απόφαση του να μάθει ελληνικά, την αναμέτρηση με την Κέρκυρα και την διαφορά αντιμετώπισης που είχε από τον Χάσι και τον Λεμονή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παπ Αμπού Σισέ στην κάμερα της NOVA, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Κέρκυρα για την 12η αγωνιστική της Super League Σουρωτή:

Στις 5/12 κόντρα στη Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή του παρουσία. Κάνοντας έναν απολογισμό για το Champions League ποια είναι η άποψη σου;

"Είναι κρίμα. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια πάρα πολύ δύσκολη κλήρωση και δεν ήταν εύκολο για εμάς να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είχαμε τις δυνατότητες αλλά ο όμιλος ήταν τέτοιος που δεν μπορέσαμε να το δείξουμε. Παρ' όλο που δεν ήμουν στη λίστα, αισθάνομαι ότι είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά".

Ελπίζεις του χρόνου ως παίκτης του Ολυμπιακού να αγωνιστείς στο Champions League;

"Ναι. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε στην φάση των ομίλων του Champions League. Θέλω να είμαι εκεί. Ο κόσμος που μας στηρίζει πάντα αξίζει να δει εκεί την ομάδα. Έχουμε μια καλή ομάδα και ελπίζω του χρόνου να είμαστε ξανά εκεί για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας στην Ευρώπη".

Πώς πήρες την απόφαση να αρχίσεις την εκμάθηση ελληνικών;

"Ξέρω λίγες λέξεις, γνωρίζω να μετράω προς το παρόν (σ.σ. αρχίζει να μετράει 1,2,3,4 χαμογελώντας). Μου αρέσει να μαθαίνω, είναι σημαντικό για εμένα να μπορώ να συνεννοούμαι στα ελληνικά. Από τη στιγμή που βρίσκομαι στην Ελλάδα, θέλω να μάθω τη γλώσσα".

Μπορεί να είσαι λίγους μήνες στην ομάδα, ωστόσο έχεις αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τον σύλλογο και τον κόσμο. Πώς το εξηγείς;

"Από τη στιγμή που ήρθα έως και τώρα, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Παρ' όλο που στην αρχή δεν έπαιζα. Ήταν μία απόφαση του προηγούμενου προπονητή να μην βρίσκομαι στην ευρωπαϊκή λίστα και να μην παίζω αρκετά. Ο επόμενος προπονητής με έχει στηρίξει αρκετά. Μου έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες. Μου έχει δείξει τη στήριξή του.

Όπως γνωρίζεται πολύ καλά έχω πολύ καλές σχέσεις με τον κόσμο, του οποίου τη στήριξη έχω νιώσει και αισθανθεί πολλές φορές. Η δουλειά μου είναι να προπονούμαι συνέχεια και να βελτιώνομαι. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθουν πως είμαι μέρος της ομάδας. Έχω νιώσει τη στήριξη του προπονητή. Έχω τις ευκαιρίες μου, παίζω. Και συνεχώς θέλω να βελτιώνομαι και να το αποδεικνύω στον κόσμο".

Εντός αγωνιστικού χώρου πώς είναι η συνεργασία με τον Ένχελς και τον Μποτία;

"Έχω πολύ καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες μου. Με όποιον και να παίζω αισθάνομαι ότι επικοινωνούμε καλά. Συζητάμε και δουλεύουμε καλά μαζί. Δεν έχει σημασία ποιος είναι δίπλα μου. Με τον Μποτία κερδίζω από την εμπειρία του, μπορώ να διδαχθώ πράγματα από εκείνον.

Ο Ένχελς είναι νέος και κερδίζουμε πράγματα ο ένας από τον άλλον, όπως και από τους προπονητές μας. Και με τους δύο τα πηγαίνω καλά, ωστόσο δεν έχει σημασία ποιος παίζει. Σημασία έχει όποιος είναι στον αγωνιστικό χώρο να βοηθά την ομάδα να κερδίζει".

Ο βασικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχουν συνειδητοποιήσει οι παίκτες το έξτρα κίνητρο που μπορεί να φέρει η 8η σερί κατάκτηση του τίτλου, που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα;

"Αυτή τη στιγμή είμαστε πανέτοιμοι να επανέλθουμε στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε πρώτοι και έτσι θα συνεχίσουμε έως το τέλος της χρονιάς".

Τι εικόνα έχεις για την Κέρκυρα;

"Πιστεύω θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε γι' αυτό το ματς. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να φτάσουμε στην κορυφή. Δεν θα είναι εύκολο και θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι να πάρουμε τη νίκη".

Τον Μάιο θα έχουμε τις απαντήσεις του και στα ελληνικά;

"Νομίζω πως ναι. Είμαι αποφασισμένος να ξεκινήσω να μιλάω ελληνικά".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκτός ο Καρσελά και άλλοι πέντε με Κέρκυρα
Επισκέφτηκε τη Μάνδρα ο Μαρινάκης
Ζντιέλαρ: "Επικεντρωμένοι στο πρωτάθλημα και να κοιτάξουμε μπροστά"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ