ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Το τρίτο γκολ μάς σκότωσε"

Σίλβα: "Το τρίτο γκολ μάς σκότωσε"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα δεν έκρυψα την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό από το Champions League και στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού και στο τρίτο γκολ της Άρσεναλ.

Δίχως αμφιβολία ο αποκλεισμός από την Άρσεναλ έφερε κατήφεια στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του Μάρκο Σίλβα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού και στο τρίτο γκολ της Άρσεναλ. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φίλους του Ολυμπιακού για τη στήριξή τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου

Περιμένατε αυτή την εξέλιξη του αγώνα; Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, μέχρι το 25ο λεπτό είχε τις ευκαιρίες, αλλά μετά σαν να έπαθε ένα μπλακ άουτ.

"Συμφωνώ μαζί σας. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με καλό τρόπο, είχαμε τον έλεγχο, ήμασταν δημιουργικοί στο παιχνίδι μας και είχαμε ευκαιρίες. Αν είχαμε εκμεταλλευτεί κάποιες από τις ευκαιρίες στο πρώτο 25λεπτο ποιος ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί το ματς. Ο αντίπαλος στην πρώτη ή στην δεύτερη φορά που κατέβηκε στην περιοχή, σκόραρε. Αυτό επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική και εκεί φάνηκε η ποιότητα του αντιπάλου".

Στα προηγούμενα χρόνια όταν πήγαινε ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ σαν να έβγαζε μία απογοήτευση. Είναι ένα στοίχημα για εσάς να κάνει φέτος μία καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ;

"Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τι έχει γίνει στο παρελθόν. Δεν βρισκόμουν στην ομάδα, ούτε έχω σχέση τι συνέβη παλιά. Είμαστε τελείως διαφορετική ομάδα. Είχα δει τα ματς του Ολυμπιακού στο παρελθόν, αλλά δεν θα σταθώ εκεί. Εχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε και θα πάμε στο Γιουρόπα Λιγκ για να πάρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Περιμένουμε την κλήρωση βεβαίως, για να δούμε και ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Στο Γιουρόπα Λιγκ υπάρχουν πολλές ομάδες. Θα συνεχίσουμε στο μέλλον να δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Ο κόσμος της ομάδας ήρθε στο γήπεδο, δημιούργησε μία φανταστική ατμόσφαιρα και στο τέλος χειροκρότησε την ομάδα. Τι μήνυμα θα θέλατε να του στείλετε;

"Πήγαν στενοχωρημένοι οι φίλοι του Ολυμπιακού στα σπίτια τους. Είμαστε κι εμείς στενοχωρημένοι και μίλησα με τους παίκτες στα αποδυτήρια. Αυτό που έχω να πω στον κόσμο είναι ότι θέλω να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους και για το πόσο μας έχουν στηρίξει. Τους ευχαριστούμε γιατί ήταν μέρος της επιτυχίας μας. Πιστεύουμε ότι και εκείνοι χειροκρότησαν την ομάδα γιατί αναγνώρισαν το πόσο δούλεψε η ομάδα για να φτάσει να διεκδικεί την πρόκριση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Αποκλειστήκαμε από έναν μεγάλο αντίπαλο και από τώρα και στο εξής θα κοιτάξουμε το επόμενο ματς που έχουμε μπροστά μας για να δούμε που θα φτάσει η ομάδα στο τέλος".

Περιμένατε από την ομάδα σας μία καλύτερη αντίδραση μετά το 0-1;

"Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο μετά το 0-1. Είχαμε και εμείς ευκαιρίες για γκολ. Δεν πιστεύω ότι χάλασε η εικόνα μας μετά το 0-1. Στην επανάληψη ήρθε ένα εύκολο γκολ και με έναν τρόπο που δεν περιμέναμε. Επηρεαστήκαμε στην πορεία. Από εκεί και πέρα συνεχίσαμε να προσπαθούμε. Είχαμε ευκαιρία να σκοράρουμε μετά το 0-2, όμως, δεν τα καταφέραμε. Αυτό που έπαιξε ρόλο ήταν ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες μας σε αντίθεση με την Αρσεναλ. Δεν παραιτηθήκαμε από το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα φαίνεται και η ποιότητα του αντιπάλου μας”.

Στο πρώτο 25λεπτο η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού τα πήγε περίφημα. Θα περιμένατε ανάλογη εμφάνιση από τα αριστερά και στο δεύτερο ημίχρονο;

"Ξεκινήσαμε δυναμικά, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αν και είχαμε φάσεις και από δεξιά, και από αριστερά. Όμως στο δεύτερο μέρος πιστεύω ότι επηρεαστήκαμε από το δεύτερο γκολ της Αρσεναλ. Η αλήθεια είναι ότι έπεσε κάπως η δύναμη της ομάδας μας, όχι τόσο επειδή ήμασταν εμείς διαφορετικοί σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά επειδή η ομάδα επηρεάστηκε από το δεύτερο γκολ της Αρσεναλ".

Το τρίτο γκολ είναι αυτό που πλήγωσε τον Ολυμπιακό. Περιμένατε να μπει το παιχνίδι στην τελική ευθεία όταν ήταν 0-2 για να ρισκάρατε, γιατί φάνηκε να υπάρχει μία καθυστέρηση από τον πάγκο.

"Είναι αλήθεια ότι μετά το 0-2 είχαμε σκοπό να ρισκάρουμε, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είχαμε και την ευκαιρία με τον Σιόβα να σκοράρουμε. Ο στόχος μας ήταν να ρισκάρουμε. Δεν το κάναμε, γιατί το τρίτο γκολ σκότωσε τις ελπίδες μας. Εκεί τελείωσε το ματς. Ό,τι και να κάναμε, ξέραμε πώς ήταν αργά. Από το 0-2 και μετά είχαμε σκοπό να αντιδράσουμε, όμως από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, τελείωσαν τα πράγματα για εμάς".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ