ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε"

Σίλβα: "Θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, μίλησε στην κάμερα της NOVA για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, την ως τώρα πορεία της ομάδας του και την συνέχεια της σεζόν.

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, ενόψει του κυριακάτικου (25/10) αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 8η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Πορτογάλος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της αναμέτρησης με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και επισήμανε πως οι παίκτες του πρέπει να είναι το ίδιοι σοβαροί και συγκεντρωμένοι όπως ήταν μέχρι σήμερα, αν θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους.

Τι είπε ο Πορτογάλος προπονητής στη NOVΑ:

Κύριε Σίλβα, ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία εντυπωσιακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα με επτά νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Είναι κίνητρο για εσάς το ιστορικό ρεκόρ των ένδεκα νικών της περιόδου 1966-67 που είχε πετύχει η ομάδα του Μπούκοβι;

"Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την εκκίνηση που έχουμε κάνει, από ότι έχουμε καταφέρει και από τις νίκες που έχουμε πετύχει. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία που έχουμε ξεκινήσει Και ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε έτσι. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Στο μυαλό μας δεν έχουμε τη δημιουργία νέα ρεκόρ. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Όμως θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και να συγκεντρώνουμε βαθμούς για την ομάδα μας.

Και να συνεχίσουμε την πολύ καλή εκκίνηση που έχουμε κάνει. Δεν έχουμε συγκεντρωθεί έχοντας ως στόχο το σπάσιμο των ρεκόρ. Όμως, είμαστε ικανοποιημένοι κάθε φορά που κερδίζουμε και πετυχαίνουμε καλύτερα πράγματα για το σύλλογο. Φυσικά μας αρέσει το γεγονός πως με αυτά που πετυχαίνουμε έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στην ιστορία του συλλόγου. Όμως, δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός μας στόχος. Αν και όσο πλησιάζουμε στο να συμβεί κάτι τέτοιο, φυσικά μας ικανοποιεί".

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς και την ομάδα σας να έχετε στη διάθεσή σας έναν ποδοσφαιριστή των δυνατοτήτων του Ιντέγε;

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την παρουσία του. Αλλά όπως ξέρετε δε μου αρέσει να μιλάω μεμονωμένα για έναν παίκτη. Πιστεύω πως αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που κάνει συνολικά η ομάδα. Τα γκολ έρχονται όταν όλη η ομάδα είναι καλή. Θεωρώ πως ένας επιθετικός μπορεί να πετύχει γκολ όταν όλη η ομάδα των βοηθάει να βρεθεί σε θέση για γκολ. Και είναι πολύ σημαντικό για εμάς που έχουμε παίκτες οι οποίοι μπορούν να πετύχουν γκολ. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν έχουμε δεχθεί γκολ στα τελευταία παιχνίδια.

Όπως λέμε πως ξεχωρίζει ο Μπράουν επειδή έχει πετύχει αυτά τα σημαντικά γκολ, το ίδιο μπορούμε να πούμε για τον Ρομπέρτο. Γιατί στα τελευταία πολύ σημαντικά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και την Ντιναμό δε δέχθηκε γκολ. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό όλη η ομάδα να κάνει καλή δουλειά. Να υπάρχει καλή συνεργασία. Και όλη η ομάδα να βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο, ώστε να μπορούν οι επιθετικοί της να σκοράρουν και οι αμυντικοί της να μη δέχονται γκολ. Φυσικά και είμαστε ικανοποιημένοι με τoν Μπράουν που βάζει αυτά τα γκολ. Σήμερα είναι ο Μπράουν. Αύριο θα είναι ο Αλφρεντ (σ.σ.: Φινμπόγκασον) ή οποιοσδήποτε άλλος επιθετικός. Το σημαντικότερο όλων είναι όλη η ομάδα να βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο και με ένα δυνατό σύνολο να μπορεί να παίρνει θετικά αποτελέσματα".

Για το «οκτώ στα οκτώ» στο πρωτάθλημα θα βρείτε απέναντί σας τον Ατρόμητο σε μία έδρα όπου ο Ολυμπιακός συναντάει προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Θα θέλαμε την άποψή σας για τον αγώνα.

"Ναι, όλοι μας γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι αυτό δε θα είναι εύκολο. Γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα όποτε παίζει με τον Ατρόμητο. Ξέρουμε πως το παιχνίδι αυτό θα είναι δύσκολο για εμάς. Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατήσουμε υψηλό επίπεδο στο παιχνίδι μας. Να εμφανιστούμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εμφανιζόμαστε τελευταία. Και να μην περιμένουμε πως θα έρθει εύκολα η νίκη που θα διεκδικήσουμε. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και πολύ συγκεντρωμένοι. Σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψουμε να πέσει το επίπεδό μας.

Γιατί αν το κάνουμε αυτό, σίγουρα θα έχουμε προβλήματα και δυσκολίες, διότι έτσι ο αντίπαλος θα εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες μας. Θα πρέπει να είμαστε όσο πιο σοβαροί γίνεται στο παιχνίδι αυτό. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο αντίπαλός μας είναι μία ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να μας βλάψει, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. Και εμείς με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο θα πρέπει να πάμε εκεί και να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε ένα δύσκολο αγώνα, ώστε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο. Όμως, πάνω από όλα πρέπει να σεβόμαστε το σύλλογο τον οποίο εκπροσωπούμε κι να κάνουμε τα πάντα για αυτόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ