ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Συμπαγής ομάδα η Ξάνθη"

Σίλβα: "Συμπαγής ομάδα η Ξάνθη"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόδοση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάγερν, ενώ χαρακτήρισε ως πολύ συμπαγή μονάδα την Ξάνθη.

Για την εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, το παιχνίδι με την Ξάνθη που ακολουθεί και την χρησιμότητα ενός παίκτη όπως ο Σαλίνο, μίλησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, στην NOVA. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Κύριε Σίλβα, τι κρατάτε από την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και τον αγώνα με την Μπάγερν, όπου έως το 88ο λεπτό η ομάδα σας διεκδικούσε το βαθμό της ισοπαλίας;

"Είχαμε υποσχεθεί πως θα τα δώσουμε όλα στον αγώνα με την Μπάγερν, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε στα ίσα τον αντίπαλό μας για να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το προσπαθήσαμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια αυτή. Χωρίς να υπερεκτιμήσουμε τον αντίπαλό μας, γνωρίζοντας τη μεγάλη αξία του, θέλαμε να παρουσιάσουμε την ομάδα μας όπως ακριβώς είναι και χωρίς διαφορές.

Θέλαμε να παρουσιάσουμε τη φιλοσοφία μας και το στιλ παιχνιδιού που έχουμε συνήθως, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιχνιδιού. Μέχρι ένα σημείο, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το καλό στήσιμο μας στον αγώνα, μέχρι τη στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ. Στη συνέχεια είχαμε σωστή αντίδραση. Η ομάδα προσπάθησε και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Αν τα καταφέρναμε, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Θα ήταν σα να άρχιζε ξανά. Όμως, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Παρόλο που είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας, δεν καταφέραμε μέχρι το τέλος να έχουμε αυτό που θέλαμε. Όμως, είμαστε ικανοποιημένοι για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιαστήκαμε".

Πως ζήσατε την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη, όπου ο κόσμος χειροκρότησε με θέρμη τους παίκτες μετά το τελευταίο σφύριγμα;

"Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζαμε από πριν ότι στο πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ θα βλέπαμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια, όπου το γήπεδο δεν είναι πάντα γεμάτο.

Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα είχαμε μία υπέροχη υποδοχή από την πλευρά του κόσμου μας, καθώς θα γέμιζε το γήπεδο και θα μας στήριζε. Αυτό ήταν αλήθεια. Ήταν υπέροχοι οι φίλαθλοι μας και πραγματικά στήριξαν πολύ την προσπάθειά της ομάδας. Από 'κει και πέρα είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια, με τη δουλειά της ομάδας.

Φυσικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, όπως δεν είναι και ο κόσμος. Ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει τον Ολυμπιακό να κερδίζει. Έχει συνηθίσει να περιμένει από τον Ολυμπιακό να φέρνει πάντα νίκες. Το ίδιο θέλαμε και εμείς και για αυτό προσπαθήσαμε. Χωρίς καμία αμφιβολία δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Γνωρίζουμε ότι και ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος. Όμως, είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έγινε. Αυτό φάνηκε και ο κόσμος τελικά το αναγνώρισε. Σε αυτόν τον κόσμο θέλουμε να πούμε ότι πήραμε το μήνυμα. Ξέρουμε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό μας και θέλουν η ομάδα να κερδίζει πάντα. Και εμείς θα δουλεύουμε για να προσφέρουμε στον κόσμο αυτό που θέλει".

Αν και δεν θέλετε να κάνετε ειδική αναφορά στους παίκτες σας, θα ήθελα το σχόλιό σας για τον Σαλίνο και αν σκοπεύετε να τον χρησιμοποιήσετε ξανά στη μεσαία γραμμή.

"Ο χρόνος θα μας δείξει αν θα χρησιμοποιήσουμε άλλη μία φορά τον Σαλίνο σε αυτή τη θέση, ή ακόμη και περισσότερες φορές. Θα δούμε αν θα υπάρξει άλλο παιχνίδι στο οποίο θα προκύψουν αυτές οι ανάγκες και αν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση του Σαλίνο στη θέση αυτή. Γνωρίζαμε από την αρχή πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να το κάνει. Γιατί είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι έξυπνος. Καταλαβαίνει πολύ καλά τις ανάγκες του παιχνιδιού. Καταλαβαίνει τις ανάγκες κάθε θέσης. Γνωρίζουμε πως είναι ένας παίκτης ο οποίος πάντα θα τα δίνει όλα. Θα δίνει τα πάντα για τη φανέλα του. Τον είχαμε δοκιμάσει και στις προπονήσεις.

Και γνωρίζαμε πολύ καλά πως μπορεί να αποδώσει καλά τόσο δεξιά, όσο και αριστερά. Είναι ένας παίκτης με πολλαπλή αξία. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε πολλές θέσεις.

Όμως, κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ανάγκες. Και θα βλέπουμε που χρειάζεται να βοηθήσει. Σημασία έχει πως είναι στη διάθεσή μας αυτός ο παίκτης, ο οποίος πάντα θα μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε θέση του ζητήσουμε".

Με την επιστροφή σας στο ελληνικό πρωτάθλημα σας περιμένει ένας αγώνας με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Αντιμετωπίζετε εκτός έδρας την αήττητη Ξάνθη, που έως τώρα έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο εκτός έδρας, ενώ έχει υποδεχθεί την ΑΕΚ. Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας;

"Γνωρίζουμε πως η Ξάνθη είναι μία πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζουμε πως δεν έχει ηττηθεί. Και το κυριότερο είναι πως δεν έχει δεχθεί γκολ. Αυτό δείχνει πως είναι μία ομάδα πολύ συμπαγής, πολύ ενωμένη με πολύ καλή άμυνα. Γνωρίζουμε ότι στην επίθεση έχει πολύ γρήγορους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Διαθέτει πολύ καλές μονάδες. Οι παίκτες της είναι πολύ καλοί στις δεύτερες μπαλιές. Είναι μία ομάδα η οποία με όποιον αντίπαλο έχει παίξει και έχει αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους όπως είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, είχε πολύ καλή απόδοση και καλά αποτελέσματα.

Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλό μας και θα συνεχίσουμε να τον μελετάμε μέχρι την έναρξη του αγώνα. Περιμένουμε ένα παιχνίδι ανάλογο με τα προηγούμενα του πρωταθλήματος. Έχοντας όμως έναν αντίπαλο αρκετά πιο δυνατό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε με νίκη, όπως κάναμε και στα προηγούμενα ματς".

Πως είναι η κατάσταση του Τσόρι και πότε υπολογίζετε να είναι ετοιμοπόλεμος;

"Μετά τον αγώνα με την Μπάγερν, ο Τσόρι δεν προπονήθηκε με την ομάδα. Ήταν εκτός των προπονήσεων, καθώς έχει κάποιο πρόβλημα και πιθανότατα δε θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα με την Ξάνθη.

Αυτό είναι άσχημο για εμάς, γιατί έχουμε ήδη τρεις ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Μπουχαλάκη και τον Μανιάτη οι οποίοι δεν προπονούνται με την ομάδα. Έχουμε τρεις απόντες. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε άλλες λύσεις για αυτό το παιχνίδι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ